Azonos nevek a rokonságban?
Én adnám :)
Nekem is tetszik egy név, és én is gondkodtam rajta, ha fiú lett volna a gyerkőcünk, azt adjuk, annak ellenére, hogy az unokatestvérem kisfiát is így hívják. Én személy szerint nem is tartom velük a kapcsolatot, nagy a rokonság, 3 éve futottunk össze egyszer a dédszülőknél, ennyi... Szóval én bevállalnám simán. Mondjuk azóta szerencsére kiábrándultam a névből kicsit, szóval megint ilyen szituáció lesz, már nem lesz talonban a neve :)
De pl pont ennek az unoktesónak a testvére lemondott egy névről, pontosan a mi lányunk nevéről. Nem tudták, hogy az a neve a lányunknak, pár hónapos volt még csak. Ők is kislányt vártak és a dédszülőknek újságolták a választást, akkor tudták meg, hogy már van a családban. Ők lecserélték :) Pedig engem egyébként nem zavart volna...de ezek szerint őket igen :)
Nekünk nincs ilyen, csak az felmenőknél. Pontosabban úgy van, hogy 2 unokatesómnak is ugyan az a neve. Anyámék hárman testvérek lányok. A középső lánytestvér fia 32 éves, a legkisebb lánytestvér fia 16 éves. Sosem volt ebből probléma, pedig össze is járnak a családok, inkább nagymamánknak volt gond, hogy melyik fiúról beszél. :)
Én igyekeztem olyan nevet keresni, ami nincs a családban.
A fiamnak így is van 2 nagybátyja ugyanazzal a névvel (az én bátyám és a párom öccse is Zoltán), és 2 unokatesója, szintén ugyanolyan névvel (az én bátyám és a párom öccsének a fia is Bence). Szegénykémnek mindig mondani kell, hogy melyik nagybácsiról, vagy melyik unokatesóról beszélünk.
Van 2 unokatesóm, akik külföldön élnek, 100 éve nem láttam őket. Amikor kiderült, hogy lányunk lesz, a párom azt mondta, hogy vagy Enikőt, vagy Emesét szeretne. Így hívják a két unokatesóm. :)
Nálunk mindenki jót vigyorgott ezen.
Azt a nevet adjátok, amit szeretnétek és ne foglalkozzatok azzal, hogy 6 hónapig mit mondanak a rokonok. A gyereketeknek nem ennyi időre adtok nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!