Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 3 éves dühöngés közben...

Ha egy 3 éves dühöngés közben az anyját bántja (üt, mar), azt hogyan érdemes kezelni, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2015. júl. 4. 15:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Ha a szép szó nem használ, vagy a szobájába küldés, akkor a kezére ütni! Elég egyszer- vagy kétszer, leszokik róla.

De könyöröghetsz is neki, vagy hallgat rád, de inkább nem.

2015. júl. 4. 15:47
 2/14 anonim ***** válasza:
24%
Vagy legugolsz az ő szintjére és megöleled közben azt mondod tudom hogy most dühős vagy de.......! Nekem ettől megnyugszik ha hisztizik. Viszont ha csak oda oda üt mert vmit nem engedünk volt már hogy a kezére csa
2015. júl. 5. 05:18
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Vagy legugolsz az ő szintjére és megöleled közben azt mondod tudom hogy most dühős vagy de.......! Nekem ettől megnyugszik ha hisztizik. Viszont ha csak oda oda üt mert vmit nem engedünk volt már hogy a kezére csaptam persze nem szokott le ettől az ütőgetésről.
2015. júl. 5. 05:19
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Háttal magadhoz szorítod, lefogod a karját, a lábaddal a lábát, és dúdolsz, beszélsz hozzá. Melós, meg ki akar szabauni, de hat. Jobb, mintha megvernéd.
2015. júl. 5. 22:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem akarom megverni. Ütöttem már rá, nem használ, sőt.
2015. júl. 5. 22:11
 6/14 anonim ***** válasza:
38%

Nem kell verni, mert elvisz a rendőr.

Kiállsz a napra a kocsival és egy órára benne hagyod, akkor megnyugszik.

Téged meg elvisz a rendőr...

2015. júl. 7. 03:30
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Hajat mosunk. Nemmeleg vízzel !
2015. júl. 7. 07:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Hagyni kell, hadd dühöngjön, de közben vigyázni kell, hogy magában vagy másban kárt ne tegyen. Ha verekszik, szelíden le kell fogni a kezét, és mondani neki, hogy ezt nem szabad.

Ha azért van a hiszti, mert valami tiltott dolgot meg akar kapni, azt semmi szín alatt nem kaphatja meg! Akármennyit őrjöng.

(Más kérdés, hogy ne legyen túl sok tiltott dolog egy gyerek életében, csak aminek komoly indoka van.)

2015. júl. 7. 18:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem engedtem, (nálam 2 éves kora körül volt a dackorszakban) hogy kezet emeljen rám vagy az apjára. Ilyenkor lefogtam, és kitettem a folyósóra (vagy máshova, egy másik helységben, ahol egyedül volt), és becsuktam magam mögött az ajtót.

Hagytam kb fél-1 percig, hogy egyedül üvöltsön, utána meg megkérdezem, hogy be akar-e jönni? Azt mondta mindig, hogy igen, nem egy hatalmas lázadó a kissrácom...

Megkérdeztem, hogy tudod-e hogy miért tettelek ki a folyósóra? Ha nem tudta, akkor megmondtam neki, hogy azért, mert rossz voltál, hogy megütötted anyát/apát, és ezt nem szabad, stb. (kb 6-8 alkalom után pontosan tudta, hogy miért kapja a büntetést)

Bocsánatot kérsz anyától/apától? Bocsánatot kért és megpuszilt, utána abbahagyta a bőgést és játszott tovább.

Nekem most az egyik 6 éves, a másik 4, és őgy látszik, sikerült leszoktatnom őket erről, mindkettővel csak néhány hónapig volt probléma a szülők elleni agresszió.

2015. júl. 8. 18:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Állítólag használ, ha nyakon öntöd egy kis vízzel.

Vagy eltereled a figyelmét: azt szoktuk mondani, hogy

"figyelj, kakál a pók, hallod?"

Akkor elkezd figyelni, hogy mi van, meg hol van?

"Kakál a pók, de halkan, hallgasd csak! Nem hallod?"

Ezzel lehet szívatni időnként, kb 20 másodperc után totál elfelejti, hogy mi baja volt.

2015. júl. 10. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!