Margitkórház/fejlődésneurológia tapasztalatok? 5 hónapos babát még érdemes vinni?
ha nincs semmi baja miért akarod elvinni?
a természetes fejlődés bőven elég neki. semmit sem szabad erőltetni, ő a maga ütemében fejlődik.
Szerintem a te megyédben a neurológus, akinél voltál, ő is Katona-féle módszer alapján állított össze neki gyakorlatsort. Amit neked otthon kell vele csinálnod minden nap, naponta többször. Akkor miért akarod elvinni egy kórházba, ahol ugyanezt a módszert csinálnák vele?? Ennek semmi értelme.
Mi is járunk neurológiára (másik megye), mi is kaptunk Katona-féle gyakorlatokat, de őszintén szólva az nem ér semmit. Dévényre vidd el ha van rá pénzed, de ha egy budapesti kiruccanásra van, akkor a helyi dévény tornára is lesz.
Amúgy meg a mi megyénkben csak úgy nem adnak beutalót Budapestre, ahhoz olyan indok kell, hogy a megyeszékhelyen nem tudnák azt az adott problémát ellátni. Izomtónusproblémával én itt se beutalót, se utiköltségpapírt nem kapnék Budapestre, ha a megyeszékhelyen is van neurohabilitációs szakrendelés. Beutaló nélkül meg szerintem nem is tudnak veled ott mit kezdeni, persze lehet hogy tévedek.
Az én fiamnak a jobb oldala feszesebb, mint a bal, ferde nyaktartása is volt. Nyaki és háti hipotoniája van, a végtagjai (most inkább már csak a lábai) pedig feszesek. 5 hónaposan ő is elkezdett forogni, de csak 7,5 hónaposan kezdett kúszni, méghozzá féloldalasan, azóta is féloldalasan csinálja, négykézlábra emelkedik már 2 hónapja, de még nem kezdett el mászni, nem tud megülni, se felülni, pedig már 9 hónapos. A te gyermeked ahhoz képest nagyon szépen halad a mozgásfejlődésben, legalábbis, ha már tényleg kúszik, pedig még csak 5 hónapos. A dévény sokat segített neki, de 7 hónaposan abba kellett hagynia a tornát egyéb problémák miatt, és majd csak most kezdjük újra.
A lényeg, hogy dévényre vidd szerintem.
4es vagyok. Én 1,5 hétig bőgtem a margitos doki miatt, aki 2 perc vizsgálat alatt közölte, hogy a gyerekem soha az éeltben nem fog tudni járni és kerekesszékben fog élni.
Bent voltunk egy hetet utána a végén a másik doki aki elengedte, megkérdezte tulképpen minek fektettek be, csak egy kicsit feszes a gyerek, de nem vészes. Még nem volt 11 hónapos mikor egyedül járt.
Az én kislányom hat hónapos volt, amikor a Margit kórház fejlődésneurológiájára befektették vizsgálatra, egy hetet voltunk benn. A szülésnél voltak problémák, az ebből fakadó következményeket vizsgálták. Én megmondom őszintén semmi rosszat, negatívat nem tapasztaltam. Ha kérdésem volt (és a többi anyukának is), mindig nyugodtan válaszoltak nekünk, kedvesek voltak a vizsgáló orvosok, de a nővérek is, a gyerekeket szeretettel vették a kezükbe. Reggel nyolctól este tízig lehetett velük lenni, csak a vizsgálatok idejére vitték el. Azt láttam, hogy minden szépen menetrendszerűen zajlik, minden gyermek vizsgálata be volt osztva, nem volt kapkodás. Amikor mi voltunk, volt egy nagyon beteg gyerek is vizsgálatok, mindent megtettek, hogy megtalálják az okot és a megoldást. A hét végén pedig külön mindenkit behívtak, odaadták a zárójelentéseket, megmondták, hogy mit hogyan kell csinálni, időnként kontrollra kértek bennünket. Mi az egy hetes vizsgálat után összesen kétszer voltunk még kontrollon, azóta nem, mert a nyugtalanító dolgai megoldódtak.
Valóban a Katona módszert preferálják, ettől függetlenül mi a Dévény tornát csináltuk a kislányunkkal a hipotóniája miatt. Minden vizsgálat, amit csinálnak, hasznos (agyi UH, ilyen-olyan agytörzsi vizsgálat, satöbbi), ingyen is van, legalább megcsinálnak mindent egyszerre, a vizsgálatok eredményében bízhatsz, azért nem tudatlan orvosok vannak ott. Öt hónaposan simán lehet vinni a gyereket, ugye minél korábban, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!