Mivel, miklyen játékkal feladatokkal javíthatjuk egy5-6 éves gyerek koncentráló képességét?
Hasonló problémákkal küzdünk. Járunk foglalkozásokra, ami sokat segített. Egyébként ilyen korú gyerekeknek készült foglalkoztató füzetek sokat segíthetnek. További fejlesztés, hogy sokat hintázzon, furán hangzik, de tényleg kell, mert stimulál egy csomó dolgot. Ayres terápia címen találsz linkeket a neten.
Továbbá mi szedjük a normál multivitamin mellett kúraszerűen az esprico kapszulát, ami nem gyógyszer, hanem jó minőségű omega-3 zsírsav, ami segíti a koncentrációt. Én is elkezdtem szedni, és tényleg jó hatással van rám is.
Szia,nekem most elsős a gyeremekem.Csak jelezném,hogy a fiam osztályában az összes gyermek kb 20 percig tud figyelni az órán.Ez statisztika,eddig képesek.Úgyhogy úgy kell felállítani a tanmenetet,hogy az órákon 20 perc után,legyen egy kis ugrálás,éneklés,tornázás.Ne ilyedj meg.ha szereti a számítógépet néha-néha játszhat manó dolgokkal.
A fiam nagyon szerette,és lekötötte.
Sokat játszatok társasjátékkal, kirakóval, vasalós gyönggyel! Nálunk nagyon bevált a csúcsforgalom nevű játék, vagy a tip over stb. Ezek kifejezetten a koncentrálóképességet fejlesztik és a logikus gondolkodást. Nagyon jó memóriajáték a Csupa csupasz tyúkeszű társasjáték.
Ezenkívül nagyon sokat számít a mozgás is. Pl. hintázás, mászás, mászókázás, biciklizés, görkori, labdajátékok. Mozgással rengeteget lehet fejleszteni.
Szia!
(Én írtam a omega3-at.)
A Multitabs Immuno-t szeditek? Nekünk sajnos nem volt jó, továbbra is beteg volt, így áttértünk a Pharmanex Jungamals-ra, amivel könnyebben átvészeljük a beteges időszakokat. Én ez mellett adom neki az Esprico omega3-at, pedig ez is tartalmaz mindent. Igen, tengeri halban is van, kérdés mennyi, a zabpehellyel vannak fenntartásaim.
Társasozni mi sem tudunk, pedig mi is ennyi idősek vagyunk. Mi Lego-zunk, szerepjátékozunk, meg vannak feladatlapjaink, ja meg a Bűvös padot szereti nagyon, illetve vettünk több olyan Ravensburger és Clementoni játékot, ami fejleszti a figyelmét. Itt tők jó játékokat láttam, amivel sulira is tudtok készülni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!