Pszichiáter, vagy pszichológus?
Szia! A kisfiam 4 éves ovis, nálunk ez abban nyilvánul meg, hogy néha húzogatja magának és ki is küld a szobából, mert amikor először megláttam, csak annyit mondtam neki, hogy egyedül fütyizzen, nem amikor itt vagyunk a szobában.
Ezt pár alkalom után már el is hagyta - vagy csak nem látom ugye.
Illetve fürdésnél szokott még vele játszani. Igyekszem nem foglalkozi vele, kicsit hagyni -addig csinálok mást, elfordulok, megmosom az arcom, bekrémezem magam...aztán pikk-pakk szólok neki, hogy kiszálláááááááááááás! :D És jön is szépen.
Akkor tartanám kórosnak, ha egyfolytában ezt csinálná illetve látványosan sokat foglalkozna ezzel. De így nekem ez csak önfelfedezésnek tűnik, meg hát rájött biztosan, hogy jó érzés. És nem akarom megszégyeníteni.
Kitalálom, kislányod van.
Kislányoknál gyakoribb az erőteljes szexuális megnyilvánulás óvodás korban, akár olyan extrém dolgok is, hogy felnött férfiakhoz szexuálisan hozzádörzsölik magukat.
Nyugodtan viheted pszichiáterhez is, nem fog gyógyszerezni semmit. :)
De a pszichológus is teljesen jó. Ő tovább küldhet a pszichiáterhez, ha szükséges. Egyébként nem kell a pszichiátertől annyira félni, nem kell általánosítani sem, ő orvos, ennyi a különbség a vizsgálat szempontjából. És mivel azt írtad, "nagyon gáz", vagy valami hasonlót, én nem gondolom, hogy ne vihetnéd egyből oda. Ha nincs gáz, meg fogja mondani. Nyugodj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!