Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » BTM a tanulási nehézség...

BTM a tanulási nehézség veszélyeztetése miatt ami a beszédhiba miatt van hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak megkésett beszédfejlődése volt ráadásul 1 éve dadog aminek az oka az érzékenység. Konkrét ok nincs jártunk pszichológusnál. Jelenleg tornázni és logopédushoz járunk. Mit tegyünk ezzel a dadogással?
2015. jún. 13. 15:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Van aki sulira vagy felnőtt korára kinövi a dadogást.

Nekem volt egy ismerősöm aki világéletében dadogott.Sokat járt fejlesztőre és egyszer csak azt vettük észre hogy egyre kevesebbet dadog.Egyébként amikor dadogott sosem röhögtem ki,mindig megértő és segítőkész voltam vele.Sokszor ha láttam hogy egy szó kimondása nagy nehézséget jelent neki,megfogtam a kezét és együtt mondtuk ki.Stb.

Mindent összefoglalva nagyon fontos hogy ne olyan emberek vegyék körül akik kiröhögik.Érezze hogy szeretik,türelmesek és segítőkészek vele szemben és hogy nem különbözik a többitől azért mert dadog.

Beszélgess vele sokat! Ha tud olvasni olvastasd! Tanuljatok verseket! Ezek valamennyire fejlesztő hatásúak.

2015. jún. 14. 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!