Barátnőmnek gyereke születik, én meg azt se tudjam mit csináljak. Előttem az élet, ez pedig hátráltatni fog. Valaki segítene?
Mennyi demagóg isten barma van errefelé! Valóban, mi van, ha a csaj szimplán átverte? De ha nem is erről van szó, akkor is szerintem ha még fiatalok, akkor nagyon nem kell gyereket vállani! (Én konkrétan megtiltanám a szülést 25 éves kor alatt. 17 éves kor alatt sem lehet pl. jogsid, mert nem vagy rá érett.) Ha felelőtlenek voltak is, ez nem olyan dolog, aminek az az egyetlen lehetséges következménye, hogy akkor most aztán márpedig meg kell szülni és fel kell nevelni.
Én az ilyen csajokat állítanám falhoz, mert konkrétan kivagyiságból igenis tönkreteszi egy másik ember életét! Kérdező, két tanácsom van.
1. Amint megszületik, apasági teszt! Ha véletlenül nem te vagy az apa, a pofájába is röhöghetsz, de semmi közöd nem lesz onnan hozzá!
2. Ha mégis te vagy az apa, húzzál ki külföldre dolgozni. Ha kell, EU-n kívülre. Ott vonjanak a fizetésedből, amit tudnak! Komolyan mondom, a barátnőmmel 12 éve vegyunk együtt, közös házunk van, de ha a velem való egyeztetés nélkül úgy esne teherbe, hogy csak a gyanúja meglenne annak, hogy szándékosan csinálta, ha kell, Brazíliába mennék ki, és hagynám itt a francba! És mielőtt a sok fent isten barmának titulált entitás beszólna, hogy hát marhára szerethetem a csajomat, ha így állok hozzá, akkor jelzem, hogy ez csak az okozata lenne annak, hogy ő meg a fent leírt módon állt a gyerekkérdéshez: akkor ő meg marhára szerethet engem, ha ehhez a húzáshoz volt pofája...
A sok más által leírt marhaságban viszont van egyetlen dolog, ami igaz: az esélye megvan, hogy te leszel a gyerek miatt a legboldogabb, miután megszületik, de nyilván ha te ezt tudatosan nem így gondolod, akkor azért nem efelé kell az életedet irányítani, ha megy másfelé is.
Valóban előtted az élet, csak kár, hogy ez számodra a tombolást jelenti, ami jó eséllyel azzal jár, hogy összehozol még jó pár nem kívánt gyereket. És persze te nem tehetsz róla, az önző barátnőd az oka, hogy vállalja a szüléssel járó szenvedést, a sok lemondást, ami a gyerekneveléssel jár, ahelyett, hogy önzését hátrahagyva hagyná, hogy élvezd az életet, úgy ahogy szeretnéd. Erre gondoltál, ugye?
Pedig nincs más választásod, gyorsan fel kell nőnöd. Jó lenne tudatosítanod magadban, hogy nem a barátnőd tolt ki veled, hanem a tetteinknek következményei vannak. A szex nem játék, hiába tekinted annak (ahogyan a legtöbb tinédzser ma a médiának is köszönhetően annak tekinti). Szerencsére a magyar törvények nem engedik meg, hogy csak úgy kibújj a felelősség alól, ha már gyereked születik (NEKED!!! - ha a barátnődé lenne csak, akkor az nem hátráltatna téged egyáltalán).
Egyébként a gyermeked előtt is ott van az élet, amit te a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül elvennél tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!