Ti mit mondanátok ilyen esetben a gyereketeknek?
Én meg tudnék venni sok mindent a 2 éves gyerekemnek, de nem attól fogom jobban szeretni, hogy minden drága játékot megkap.
Mondd meg a fiadnak, hogy te több időt töltesz vele, ezért nem kell neki a tablet. A barátja lehet sokkal kevesebbet van a szüleivel, és azért kapta, hogy ne hiányolja őket...
A szeretet nem pénzben mérhető...
Te sem vagy kevesebb, mert egy gyárban dolgozol.
Azért azt se felejtsük el, hogy a mai gyerekek ebben nőnek fel...az, hogy milyen dolgaik vannak a mai 7 éveseknek csak az tudja aki ennyi idős körüli gyereket nevel.
Most lehet azt írjátok, hogy ti ugyan nem fogjátok megvenni neki, de mikor majd oda kerültök, hogy ez a téma minden este, és látod a gyerekeden, hogy szeretné..szerintem megvennéd neki. És nem kell jönni azzal, hogy később már ezt meg azt is akar... nem! Ha úgy gondoljátok, hogy azt is megérti, hogy nincs, akkor miért gondoljátok, hogy egy ilyen gyerek nem értékelné amilye van, vagy nem értené meg a későbbiekben, hogy nem kaphat meg mindent...
Könnyű itt szuper jó szülőnek lenni...
A kérdezőnek gondolom rengeteg problémája van és mindent próbál megadni a gyerekének...
Húzzátok fel a cipőjét és járjátok végig az útját. Aztán ítélkezzetek ilyen formán. Vagy legalább legyen 1 közösségbe járó 7-8-10 éves gyermeke...
Szerintem meg itt sír a kérdező, hátha ad valaki neki táblagépet. Amikor valamit majd megkíván, azt ezután egyszerűen ellopja mástól? Remek. Mi sem vagyunk gazdagok, nem sajnálom tőlük, de ezt a "kell, így hát szerzett magának" egy bizonyos csoport csinálja.
Aki igazán szegény, annak nem táblagépen jár az esze, hanem kaján, ruhán. Szóval ez sántít.
Szerintem te itt már egy kicsit elmentél más irányba.
Itt most nem arról volt szó eredetileg,hogy rossz szülő-e vagy nem, aki meg tudja venni ezeket,hanem,hogy mit tegyél a lopással.
A büntetés számomra az lenne,hogy teszem azt írna vagy rajzolna egy bocsánatkérő levelet a másik kisfiúnak, és személyesen is elnézést kérne,hogy ilyet tett. A szülők jelen lehetnek. Nem megszégyeníteni kell, de egy kicsit igenis kell,hogy szégyellje magát, a lopásért. Abban igazat adok annak aki azt írta,hogy ha máskor meg mást kíván meg, akkor azt sem veheti el csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!