Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti mit mondanátok ilyen...

Ti mit mondanátok ilyen esetben a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Van egy 7 éves kisfiam. Egyik nap az osztálytársánál volt játszani. Miután hazajött, felhívott az anyukája, hogy eltűnt a fia méregdrága táblagépe. Bementem a gyerekem szobájába, de már nem is kellett rákérdeznem, mert épp a kézében volt. Számon kértem, hogy miért csinálta ezt, lopni csúnya dolog. Erre az én kisfiam keservesen sírni kezdett. Azt mondta, hogy nem akart ő rosszat, csak azért vette el, mert nagyon szeretne Ő is egy ilyet, de tudja azt, hogy nagyon szegények vagyunk, és én úgysem tudnék neki venni ilyen drága ajándékot. Így hát szerzett magának. Az osztálytársa szülei pedig úgyis gazdagok, tudnak neki másikat venni. Ez nagyon szíven ütött, én is sírva fakadtam. Sajnos van benne igazság. Egyedül nevelem a gyerekemet, egy gyárban robotolok minimálbérért, sokszor örülök, ha enni tudunk. Való igaz, hogy a fiam már tavaly nyáron is szeretett volna egy ilyen táblagépet a szülinapjára, és azóta kérte már a Jézuskától, Nyuszitól is, de sosem volt annyi pénzem, hogy tudjak neki venni. Szegény kis drágám azt is mondta, hogy azért vette el, mert így nem kell az összes pénzemet elköltenem arra hogy vegyek neki, és tudok hozni kakaót, ami a kedvenc itala. Szerintetek mit tegyek most? Büntetni nem akarom, mert tényleg nem rossz szándékkal tette, de hogyan magyarázzam meg egy 7 éves gyereknek, hogy lopni nem szabad, akkor sem, ha ő valószínűleg mostanában nem fog kapni ilyen gépet?

2015. máj. 11. 11:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
én elmondanám neki, hogy teljesen megérted, te is sok mindenre vágysz, szeretnél nyaralni menni meg szeretnél egy szép nagy tv-t, stb. de az élet nem így működik, hogy elveszem, hanem meg kell érte dolgozni. te igyekszel, majd egyszer lesz jobb munkahelyed, esetleg tanulni fogsz, de lopni akkor sem szabad, ezért meg kell büntetned. kérdezd meg, hogy megérti-e? biztos azt mondja, hogy igen! tényleg nagyon szomorú, de ezt akkor sem lehet.
2015. máj. 11. 11:51
 12/38 anonim ***** válasza:
68%

Én meg tudnék venni sok mindent a 2 éves gyerekemnek, de nem attól fogom jobban szeretni, hogy minden drága játékot megkap.

Mondd meg a fiadnak, hogy te több időt töltesz vele, ezért nem kell neki a tablet. A barátja lehet sokkal kevesebbet van a szüleivel, és azért kapta, hogy ne hiányolja őket...

A szeretet nem pénzben mérhető...

Te sem vagy kevesebb, mert egy gyárban dolgozol.

2015. máj. 11. 11:52
 13/38 anonim ***** válasza:
57%
Hát szépen neveled , mondhatom. Azért egy táblagép nem létszükséglet, hogy itt együtt sírjunk rajta hogy úristen szegény gyereknek még ez sincs...Mi nem állunk rosszul anyagilag, de biztos hogy nem vennék a 7 évesnek táblagépet. Én nem a pénzre fogtam volna amúgy , hanem megmondtam volna, hogy nem neki való! Mint ahogy ez igaz is. Nyugodtan kaphat büntetést, mert különben nem fogja érezni a tettének a súlyát, aztán jövőre már telefonra vágyik vagy laptopra, és azt fog ellopni, mert nektek nem futja rá.
2015. máj. 11. 11:53
 14/38 anonim ***** válasza:
70%

Azért azt se felejtsük el, hogy a mai gyerekek ebben nőnek fel...az, hogy milyen dolgaik vannak a mai 7 éveseknek csak az tudja aki ennyi idős körüli gyereket nevel.

Most lehet azt írjátok, hogy ti ugyan nem fogjátok megvenni neki, de mikor majd oda kerültök, hogy ez a téma minden este, és látod a gyerekeden, hogy szeretné..szerintem megvennéd neki. És nem kell jönni azzal, hogy később már ezt meg azt is akar... nem! Ha úgy gondoljátok, hogy azt is megérti, hogy nincs, akkor miért gondoljátok, hogy egy ilyen gyerek nem értékelné amilye van, vagy nem értené meg a későbbiekben, hogy nem kaphat meg mindent...

Könnyű itt szuper jó szülőnek lenni...

A kérdezőnek gondolom rengeteg problémája van és mindent próbál megadni a gyerekének...

Húzzátok fel a cipőjét és járjátok végig az útját. Aztán ítélkezzetek ilyen formán. Vagy legalább legyen 1 közösségbe járó 7-8-10 éves gyermeke...

2015. máj. 11. 12:00
 15/38 anonim ***** válasza:
74%
Mindig lesz olyan, amire nem telik. Ha kétszer annyit keresnél, mint most, akkor is lenne. Ha tízszer, akkor is. Csak akkor nem táblagépet fog lopni, hanem autót. Nagyon fontos, hogy megértse, hogy ez mekkora baj!!! Elharapódzhat, és akkor tíz év múlva már a sitten fog ülni!!! És senki nem fogja azt mondani, hogy ugyanmár, csak azért vette el, mert neki nem telik rá. Meg kell tanulnia, hogy van, amit nem kaphat meg. És ennek nem az a megoldása, hogy akkor elvesszük!!
2015. máj. 11. 12:02
 16/38 anonim ***** válasza:
86%
nálunk a kis 4 éves is tablettel a kezében rohanhál. szted tudja egyáltalán mi az? csak nyomkodja mindneki, neki is kell, jövőre meg ifone kell, meg xbox, meg mittomén.
2015. máj. 11. 12:03
 17/38 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem meg itt sír a kérdező, hátha ad valaki neki táblagépet. Amikor valamit majd megkíván, azt ezután egyszerűen ellopja mástól? Remek. Mi sem vagyunk gazdagok, nem sajnálom tőlük, de ezt a "kell, így hát szerzett magának" egy bizonyos csoport csinálja.

Aki igazán szegény, annak nem táblagépen jár az esze, hanem kaján, ruhán. Szóval ez sántít.

2015. máj. 11. 12:05
 18/38 anonim ***** válasza:
70%
Hát pedig ezért komolyan meg kéne büntetni. Ha most nem teszed ez rendszeres lesz.
2015. máj. 11. 12:14
 19/38 anonim ***** válasza:
97%
Valóban nem csak arról van szó, hogy milyen tárgy, mert lehetne bármi más is. Értem, hogy szeretnél neki mindent megadni, de nem ezzel kell kárpótolni a nélküled töltött időért. Nem sírva kellett volna fakadni, hanem elvenni a tabletet és megmagyarázni, hogy nem vehetünk meg mindig mindent azért, mert szeretnénk, ha valamire nem telik, azt el kell fogadni. Másét pedig elvenni nem szabad, mert neki is milyen rossz, ha elvesznek tőle valamit ami az övé. Emellett azt is nyomatékosítani benne, hogy a másik fiú szülei is megdolgoztak érte, ők ketten vannak megtudták venni, ti pedig nem. Azért ez nem létfontosságú dolog, csak egy álom a mai gyerekeknek (persze aki nem kapja meg). Ha megbeszéltétek utána kézen kellett volna fogni, elmenni és visszavinni a tabletet úgy, hogy ő kér bocsánatot mert ő vette el. Emellett 10 körül már kapsz alap gépet használtan, de még olcsóbban is. Arra pedig ha nehezen is de össze tudod spórolni a pénzt.
2015. máj. 11. 12:16
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te itt már egy kicsit elmentél más irányba.

Itt most nem arról volt szó eredetileg,hogy rossz szülő-e vagy nem, aki meg tudja venni ezeket,hanem,hogy mit tegyél a lopással.

A büntetés számomra az lenne,hogy teszem azt írna vagy rajzolna egy bocsánatkérő levelet a másik kisfiúnak, és személyesen is elnézést kérne,hogy ilyet tett. A szülők jelen lehetnek. Nem megszégyeníteni kell, de egy kicsit igenis kell,hogy szégyellje magát, a lopásért. Abban igazat adok annak aki azt írta,hogy ha máskor meg mást kíván meg, akkor azt sem veheti el csak úgy.

2015. máj. 11. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!