Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekeket nevelő...

Autista gyerekeket nevelő szülők elolvasnátok a kérdést?!

Figyelt kérdés

Azoktól kérdeznék, akiknek már kezdetben feltűntek furcsaságok!

Amik az én babámnál tapasztalhatók (7 hónapos):

- gyenge szemkontaktus

- beszélgetésre ritkán figyel

- arckifejezést nem utánoz a mosolyon kívül

- ölben el van, de nem szereti túlzottan

- játék közben sose néz fel rám

- szereti az árnyékokat, a kontrasztos képeket nézegetni vagy kinézni az ablakon

Plusz infók:

- számára kedves személyekre, néha idegenekre is spontán rámosolyog

- pacsit adni megtanult

- néha pápát int

- ha akarja, akkor fenn tudja tartani a szemkontaktust

- nem válogat sem játékokban, sem ételben

- nevére néha hallgat, főleg, ha az apukája szól neki :)

- gagyog

Szerintetek, amelyik babának ilyen korán látszódnak a jelek, az súlyosabb vagy ez teljesen független ettől?

2015. ápr. 14. 15:45
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és az 1 évesem ,,pacsit'' sem ad. Nem gondoltam, hogy ez autista jel lenne.
2015. ápr. 14. 17:28
 12/43 A kérdező kommentje:
Ha kiderül, hogy semmi baja, akkor esküszöm elmegyek valahova kivizsgáltatni magam. :)
2015. ápr. 14. 17:42
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Semmi fura nincs abba amit leírtál. Ilyen egy 7 hónapos baba. Nem minden baba szeret kézben lenni, világ meg persze h érdekesebb mint te, így inkább nézelődik. Pacsit??!! 7 hónaposan??!!

7 hónaposan nem tudják megmondani h autista e vagy nem... messze messze van az még... hiába viszed ide oda...

Hagyd élni, világot felfedezni.

Nem minden babának kell a tarsaság, ettől még nincs semmi baja.

2015. ápr. 14. 18:03
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi. Ezek tök normálisak. Az én kislányom gyűlölt kézben lenni, folyamatosan nyafogott hogy rakjam le. 15 hónapos örökmozgó, mostanában ha baja van vagy fáradt akkor felkéredzkedik. Szemkontaktust nem kell tartania, rád néz. Ennyi elég. Szerintem az én lányom Ennyit sem tudott 7 hónaposan. De fel sem merült bennem hogy valami baja van. Jársz vele más babák közé? Ha elmennétek te is megnyugodnál, hogy normális amit a lányod csinál és ő is élvezné. Ja és az én kislányom sem volt válogatós, bocsánat de minden szart megevett, az ízetlen bűzetleneket is. Na bezzeg most! 10 bol 8szor hiszti van ha nem tetszik neki az étel szine, állaga,ize. Szóval nyugi. Inkább sétálgass vele. Beszélgess más anyukákkal. Szép idő van a játszótéren már hintázhat :)
2015. ápr. 14. 18:35
 15/43 anonim ***** válasza:
80%

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz.

7 hónaposan autizmus-gyanu?

Talán 1 éves kor után, 1.5 évesen lehetnek gyanujelek, de előtte nem. Ha bármi zavar, akkor persze vidd el orvoshoz, neurológushoz, vagy gyógytornászhoz, mittudom én, de ne keress a viselkedésében autizmusra utaló jeleket, mert nincsenek.

2015. ápr. 14. 18:35
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

7 hónaposan szerintem még ne keress alarm jeleket. Nem véletlenül hosszú folyamat, mire valaki végleges diagnózist kap autizmus gyanú esetén. 2 éves kortól szoktak gyanút írni a papírra, azelőtt nem, mert addig a gyerek agya olyan változásokon, fejlődési ugrásokon megy át, amik miatt produkálhat alarm jelekkel megegyező dolgokat. Ha a jelek fennállnak és erősödnek később is, a gyerek gyanús lesz de diagnózist még további 1-2 év után állítanak ki általában. Az egyetlen dolog, amit pár hónapos korban észre lehet venni, a szociális mosoly elmaradása, de egyelőre ezt is csak feltételezik. Az hogy a gyerek valamiben meg van késve, még egyáltalán nem ad okot arra, hogy rögtön pervazív zavarra gyanakodjanak.

Jómagam nem értek a csecsemőkhöz, nem tudom, hogy 7 hónaposan mit kellene tudnia és mit nem de ettől függetlenül a helyedben várnék kb. 2 éves koráig az ilyen kijelentésekkel. Addigra már elég sok jellemző tünet szokott lenni a gyanú felállításához (vagy fel nem állításához).

Tudom, hogy mindenki szeretne tökéletes, egészséges stb. gyereket de néha túlzásnak érzem, hogy ha a gyerek egy-két dologban lassabban ,,teljesít",már rá van húzva egy olyan diagnózis, ami jóval több, mint egy-két dologban való késés.

~~~

2015. ápr. 14. 19:32
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok. Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy a 9 hónapos kisfiamra is jellenzőek nagyrész ezek a "jelek". Akkor most essek pánikba én is? :)

Nyugodj meg, tegyél rendet a buksiban. Ha minden áron hibát keresel, egy idő után találni is fogsz. Szóval inkább hagyd el ezt a szokást.

Normális a babád, nem nála kell leresni a hibát. Bocsi, ha nyers voltam.

2015. ápr. 14. 20:42
 18/43 anonim ***** válasza:
67%

Ezek élettani,természetes dolgok egy 7 hónapos csecsemőnél !!!

Egyáltalán nem igaz,hogy minden baba mosolyog,és barátkozik. Sőt a gyerekek nagyobbik fele egyáltalán nem ilyen,főleg nem 7 hónaposan .

Az idegrendszere még éretlen , ebben a korban nem KELL szemkontaktust tartania ,arckifejezést utánoznia ,vagy a bezsélgetésre állandóan figyelnie. Mellesleg én még a nagyobb gyerekeknél is sokszor úgy gondolom nem figyelnek,aztán kiderül,hogy nagyon is figyeltek ..

Ettől függetlenül természetesen lehet a gyereked autista,értelmi fogyatékos is ,vagy ezer más rendellenessége is lehet,de ilyen idős korban NEM fog kiderülni és egyik sem jelez semmit a fent leírt "tünetek" közül.

Mellesleg az autistákra kifejezetten jellemző a regresszív fejlődés,"visszaesés" 1,5-2 éves kor környékén. Sokszor addig még van pár szavas szókincse a gyereknek ,nyitottabb ,majd szép fokozatosan bezárkózik,és általában 4-5 éves kor körül kezdődik jó esetben egy erős fejlődés,felzárkózás. Ha enyhe autistákról beszélünk.

2015. ápr. 14. 21:27
 19/43 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó vagyok,ennyi idős korban a mozgásfejlődést kell figyelni,ha azzal minden rendben ,akkor nincs semmi teendőd neked mint szülőnek ,nem kell sehová hordani a gyereket hacsak nem valami nagyon furcsát észlelsz rajta. A fent leírtak közül egyik sem az.
2015. ápr. 14. 21:30
 20/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valamennyire megnyugodtam. A mozgása szépen fejlődik. 😊 Azért még várom a válaszokat!
2015. ápr. 14. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!