Aspergeres gyermeket nevelő szülők, itt vagytok?
Szia, jelen.. Bár azt tudni kell, hogy eltörölték ezt a kategóriát és magasan funkcionáló auti lett belőle. Az én fiam még csak 3 éves, enyhén érintett, de azért nem egyszerű vele az élet.
Én még egyenlőre próbálom feldolgozni ezt az egészet, lehetne sokkal rosszabb is.
Én itt olvastam hogy eltörölték ezt a diagnózist,pedig mi egy megyei kórház gyermekpszichiátriáján kaptuk ezt a diagnózist 3 hete.Nekem 4,5 éves a kisfiam.Néha úgy érzem hogy minden rendben van vele,néha pedig egyértelmű hogy valami nem oké,nekem ez a legnagyobb kihívás,hogy hogyan álljak hozzá.minket még küldtek nevelési tanácsadóba,és talán a vadaskertbe is kell mennünk hogy tényleg aspergeres-e?
Én is szívesen beszélgetnék bármilyen ilyen témáról.Nektek miben vannak nehézségeitek?
A második válaszoló vagyok.Az én kisfiam sokszor megismétli a kérdést is,olyan félhangosan,inkább magában,meg a mesék stáblistáját mondogatja,meg van úgy hogy szavakat ismételget.Nekünk az étkezéssel nincs gond,illetve csak annyi hogy attól kiakad ha ételes lesz a keze,ha a ruhája is,addig ordít míg le nem vesszük.Ő viszont nagyon visszahúzódó az oviban,csak 2 gyerekkel játszik,ünnepségeken nem veszünk részt(a többi szülő ha ott van,nem lehet vele bírni,sír,bújik hozzám)a foglalkozásokon többnyire nem vesz részt,de az óvónők nagyon rendesek,alkalmazkodnak hozzá.Meg kényszeresen ismételget bizonyos dolgokat elváláskor,hogy integetünk-e,hányasra ér a kis ill nagymutató amikor megyünk érte,de ezt kb 50*,nagydolgát csak meztelenre vetkőztetve hajlandó végezni és csak itthon,éjszakára még pelenka kell.Meg nagyon sokat forog csak úgy,ezt sem tudom hová tenni,de nagyon zavar.100-ig biztosan számol oda és vissza is,de a számokon kívül nem sok minden érdekli.
Nálunk ezek a legfőbb gondok,a szociális terület elmaradottsága,remélem ezen azért lehet segíteni.
Ti kaptok valamilyen fejlesztést?esetleg kell vele járni valahová tanácsadásra?
Elnézést hogy ilyen hosszú voltam,csak annyi kérdés van még bennem,olyan friss az egész
Sziasztok, első válaszoló vagyok. Nálunk másfél éve van ez a huzavona a diagnózis körül, mert akkor vittem először el a koraiba, hogy nem oké minden:( Akkor még tagadtam azt, amire már akkor próbáltak felkészíteni. Az én fiam enyhén érintett, viszont nemrég indult be nála a beszéd, ami rohamosan fejlődik, értelmi képességei átlagon felüliek. Ezzel kompenzál sokáig, de ha fáradtabb, akkor bármin kiborul.. A kaja sokáig gond volt, most is az, de jobb a helyzet. Gyümölcsöt egyáltalán nem eszik, sokáig a nyálkás dolgokhoz nem nyúlt hozzá és szín szerint szelektálta az ételeket. Darabosat majdnem 2 éves koráig nem evett.
Szobatisztaság még randomra működik sajnos, wc fóbiája van, csak az otthoni wc-be hajlandó pisilni és ott is csak az egyik fajtába. Ha nem jön a pisi azonnal, akkor kiborul. Ha nem sikerül egy játékot összerakni kiborul. Ha nem a megfelelő szögben záródik a kapu szintén... és sorolhatnám. Humora fejlett érdekes módon, érti a vicces helyzeteket. A társakhoz nem, vagy nem megfelelően közeledik. Köszönés helyett elkezdi a sztereotip dolgaival fárasztani őket. (templommánia pl, eddig közlekedési tábla mánia volt, az összeset ismeri gyakorlatilag)
Érdeklik a számok, egy darabig el is számol, a dolgokat pontosan megszámolja hány darab.
Nem echolál, ezt soha nem is tette. Viszont olyan van, hogy hangutánzókat ismétel nagyon sokszor, ha olyanja van és nehéz kizökkenteni.
Fejlesztésre járunk, egyenlőre fizetősre, aminek sajnos korlátolt a kerete... Egy komplex gyógyped fejlesztés és egy logopédia. Jártunk zeneterápiára is és otthon csináltuk a TSMT. Ti hova jártok és milyen eredménnyel?
Kérdező, nálatok mikor lett diagnózis? A család elfogadta? Nálunk a mamákkal van a gond... engem hibáztatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!