7 éves kislánytól nem fura ez?
Egy 7 éves kislányra vigyáztam egy napot.A kislány jár küzdősportra és jógázik.Amit tudni kell,hogy ritka fegyelmezett kislány,sőt szinte már gőgösen öntudatos.Kérdeztem tőle,hogy nem fáj ha edzésen megütik?
Azt felelte,hogy csak egy gyenge ember törődik a saját fájdalmával.Az erős a fájdalom okozásán gondolkodik és én erős vagyok.Aztán pontban este hatkor leült törökülésbe és fura hangon lélegzett.Utána elmondta,hogy ez egy jógás légzőgyakorlat és közben arra gondol,hogy ő egy kőszikla.Majd mikor leültünk enni,közölte hogy a neki adott párizsi és kenyér nem túl egészséges,ki is fejtette részletesen,hogy miért nem,és hogy ő csirkét brokkolit és rizst szokott ilyenkor enni,de most az egyszer megeszi és köszöni szépen.Csokit nem fogadott el.
Talán azt is figyelembe lehet venni,hogy nem oldódhat fel egy szimpla egynapos felülvigyázóval.
Az is megváltoztathat egy gyereket,ha korán -3-4-évesen- megtanult olvasni.
Egyedüli gyerekként könnyebben kialakul,biztosan.
Megnézte a csokit,hogy milyen?Az összetevőket,hogy hány % a kakaótartalma,mondjuk?
A húgom néhány tejterméken kívül semmilyen fehérjét nem vitt be. Egészséges, sportos.
Anno én se ettem csokit, sőt, előbb rágrám el egy répát.
Nálam nem a küzdősport, hanem az olvasás volt ilyen szinten szerves része az életemnek.
"De ha eszik a gyerek napi kb 5-8db tojást"
A tojás valóban az egyik legjobb fehérjeforrás, de ennyi még egy felnőtt szervezetnek is sok lenne, hacsak nem testépítőről van szó...
Egyébként: a hivatalosan ajánlott napi fehérjebevitel kb egy szinten van azzal az idiotizmussal, ami a C-vitamin napi adagját 60mg/nap-ban határozza meg a mai napig! Csak a fehérjénél a túl kevés helyett a túl sok elvet követik.
Sok őjabb kutatás van ami szerint messze nem kell annyi fehérje. A túlzott állati fehérje bevitel emésztőrendszeri megbetegedésekhez - köztük rákhoz - vezet. Rengeteg ilyen kutatási eredmény van.
És nyugodtan közölhetted volna a kislánnyal hogy a három hónap helyett három hét alatt szteroidokon vágósúlyra nevelt bolti csirke bizony semmi jót nem tartalmaz... Erre biztos leesett volna a kis "tudós" álla! :D
Ha már itt tartok megjegyzem, hogy ismerek pár embert - köztük az egyik legjobb barátomat - aki vegaként lett felnevelve, mostanra eszik húst, de makkegészséges és olyan mint egy Duracell-nyuszi, le sem lehet lőni! 42 éves és kb 26-nak néz ki...
Nincs semmi baj a vega gyerekekkel.
A fiúnak nevelt kislány sokkal nagyobb baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!