Mit jelenthet ez a mondat egy 4 éves kislánytól?
Adott egy négy éves kislány. Korához illően értelmes, nem csodagyerek, és hasonlók.
Mégis mindenkit meglepett ez a kijelentése: "Anyu én már nagyon öreg vagyok"
Anyuka: "Ne beszélj már butaságokat, csak négy éves vagy! "
Kislány: "De én már rengeteget éltem. Sok-sok évet. Régóta öregnek érzem már magam."
Lehet ennek bármi értelme, vagy csak zagyvál, mint a gyerekek?
Lehet hülyeséget beszélek most, de állítólag létezik olyan, hogy a gyerekek emlékeznek arra, akik voltak az előző életükben, de ezt csak egy idegig, max 7-8 éves korig, és lehet, h onnan jönnek ezek a mondatok. Unokaöcsém pl.: olyanokat beszél néha, mintha valami hentes lenne... :D pl.: "levágjuk a malac lábát, meg csinálunk tepertőt" stb.. Azt ilyet nem mondanak neki a szülei és nem is néz hentes sorozatokat :D 3,5 éves össze-vissza, még nincs óvodában, szóval nem hallja ezeket sehol.
Szóval furcsa dolgok ezek.
Elképzelhetőnek tartom, hogy hallotta valakitől ezt. Nem tulajdonítanék neki túl nagy jelentőséget.
Nekem unokaöcsémmel volt egy "érdekes" beszélgetésem. Nem engedtem meg neki,hogy ő fogja a kutyát, mert még túl kicsi és esetleg elrántja a kutya.
Unokaöcsém: "Majd, ha felnőtt leszek akkor már én is foghatom a pórázát."
Én: "Addigra már szegény kutya nagyon öreg lesz, mire te felnőtt leszel."
Unokaöcsém: "Lehet addigra már te is nagyon öreg leszel" :D
Köszi, ez most így tényleg jól esett :D
Az eltelt éveit nem érezheti hosszúnak,szerintem ez egyetlen kisgyereknél sem törvényszerű.Ahol az anyuka nem hiú,ott ez nem jelentkezik csak úgy.
Szerintem te normális vagy(ahogy írsz),szóval valószínűleg jól neveled a kislányod.Semmi gond nincs,nem kell gondolni semmi különlegesre!:)
Persze,érezhet furcsaságokat egy kisgyerek.Nekem is voltak furcsa dolgaim,míg kislány voltam.
Például többször is volt olyan,hogy valakinek segítettem(mert fájt valamije),és elmúlt,pedig csak vagy a kezemet tettem oda,vagy egy kis levelet...de senki sem panaszkodott utána...:)
Ez is csak egy ilyen gyereksztori,semmi komoly.Ezek érdekes,maradandó dolgok is lehetnek,főleg,hogy általában 3-4 éves kortól vannak az első emlékei.:)
Olyanra is sokszor emlékeznek a kisgyerekek,ami nem is volt úgy.
Ott van az egyik ismerősöm kislánya(most már nem olyan kicsi,9 éves),és a múltkor azt mondta az anyukájának,hogy ő egyszer azt mondta neki,hogy nehezen hordta ki őt.Ilyenről pedig szó sem volt:)
A második válaszadóhoz csatlakozom. Nem szívesen veszünk tudomást egyelőre ismeretlen, a jelen tudományoktól eltérő magyarázatot. Ennek ellenére érdemes lenne vele foglakozni, mert körülbelül négy éves kora után, már késő!
Persze, ha kibírjuk úgy azt az első négy évet, hogy belemagyarázunk valamit, akkor az idő "bennünket igazolhat", ugyanis utána elfelejti és azt mondunk az igazság helyett, amit akarunk!
Most lehet csak erről meggyőződni, később már nem! Most viszont olyan dolgokra derülhet fény, amire álmodni sem mertál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!