Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért fogja be a fülét, ha...

Miért fogja be a fülét, ha "tapsvihart" hall?

Figyelt kérdés

2 éves. Nem a hangerővel van gond. ha pl a showder klub megy a tv-ben, tapsnál és nevetésnél befogja a fülét és kéri, kapcsoljuk el. (Nem nézi a tv-t, mi is csak fél füllel hallgatjuk estefelé)

Mire utalhat ez?

2015. márc. 20. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

lehet nem érti, hogy egy ember beszél másik 100 meg reagál

a tv amúgy sem 2 évesnek való, próbálja összekapcsolni az agyában a tapasztaltakkal, csak megzavarja

2015. márc. 20. 22:18
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Arra, hogy nem szereti a taps hangját. Nekem az éles magas hangokkal van bajom. Pl a sikítást nem bírom, olyan, mint ha kést döfnének a fülembe.
2015. márc. 20. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Igaza van a gyereknek meg az első válaszolónak. Nem kell TV-t nézni.
2015. márc. 20. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
95%

Nekem mostanában a lányom (2 éves múlt) akkor fogja be a fülét, ha olyan reklám megy, aminek a végén mondja a pasas, hogy " a kockázatok és mellékhatások tekintetében... stb.".

Normális, zavarja.

Én is befogom a fülem, vagy elkapcsolok, ha a Neogranormanos reklámban a nő elkezdi mondani a lányának idegesítő monoton hangon, hogy a te feneked is ezzel kentem, mikor ilyen kicsi voltál....ááá, de idegesít, a gyerekeket is idegesíthetik bizonyos hangok.

2015. márc. 20. 22:47
 5/7 anonim ***** válasza:
95%

Biztosan idegesíti.

Engem a mai napig ki tud akasztani pl. a gyereksírás vagy az affektáló, hamis női hangok. Meg a sziréna. Gyerekkoromban ha ilyet hallottam, befogtam a fülemet és ordítottam, hogy ne halljam. Még ma is legszívesebben ezt tenném de kiskoromban mindig leszidtak érte és leszoktam róla. Bár ha egyedül vagyok, még mindig befogom a fülemet és gyorsan elkezdek képeket vetíteni a fejemben, hogy eltereljem a figyelmemet a hangról. Ha nem vagyok egyedül, hát akkor csak szenvedek amíg el nem hallgat a zaj.

2015. márc. 21. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert nem tetszik neki. Igaza is van. Egyébként csak érdeklődnék, hogy minek megy a TV nálatok, ha senki sem nézi??? 3 éves korig semmilyen TV műsor nem javasolt a gyerekeknek, esetleg DVD-n mesefilm, de abból is minél kevesebb annál jobb.
2015. márc. 23. 15:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Előfordul, hogy valaki csak egy bizonyos frekvenciatartományban hall túl. Úgy kell elképzelni, hogy abban a hullámhossztartományban sokkal hangosabbnak érzékeli a hangokat (más szóval: a kisebb hangerőt is meghallja, mint mások, ennélfogva a fájdalomküszöböt is hamarabb eléri). Ezt audiológián pillanatok alatt kimutatják.
2015. márc. 27. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!