Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Barátnőm fia veri az enyémet....

Barátnőm fia veri az enyémet. Most egy oviba kerülnek. Félek! Mi lesz, ha bántani fogja kint az udvaron?

Figyelt kérdés
Elég kellemetlen ez a helyzet. A barátnőm fia 1 éves volt, amikor én szültem a fiamat. Már akkor, 1 évesen sem tudott normálisan közeledni hozzá, mert amint elérte valamelyik testrészét, egyből megkarmolta, vagy jól megszorította. A picim meg sírt. soha nem kapott érte megfelelő szidást és már az övé 4 éves és az enyém most lesz 3. Most kedi a fiam az ovit. Az övé középsős lesz. Az udvaron viszont találkozni fognak. A lányom idén végzett a nagycsoporttal és ő is sokat panaszkodott, hogy a Bence állandóan piszkálja, nem hagyja játszani. De mivel a lányom nagyobb volt, így őt sosem, egyszer sem bántotta. Kint az udvaron van sok veszélyes hely. Pl. 4-5 traktor gumi egymás mellé fel van állítva és ez olyan, mint egy folyosó. Tuti, hogy a fiam fog ott játszani, mert imádja a trakikat. Attól tartok, hogy ha egyszerre mennek be, nem fogják meglátni az óvónők, ha bántja, vagy fojtogatni kezdi. Nem egyszer kellett kiszedni a kezei közül a fiam nyakát. Kb. 3 hete voltak itt és kb. 20 percig volt normális, aztán fojtogatta a fiamat, hogy egy játékfúróval kifúrhassa a szemét. És ilyenkor sem kap nagy leszidást. Ezek után homokozás közben, minden ok nélkül, ököllel 2x úgy hátba vágta a fiamat, hogy azt hittem beszakad a háta. Akkor sem kapott nagy leszidást, hanem még elkezdte biztatni az enyémet, hogy gyere add vissza a Bencének, gyere üsd meg stb. Nem az enyémet kell biztatni, hanem az övét kellene kordában tartani. Nem? Van egy magas csúszda is. Fent többen is elférnek. attól tartok, ha a Tomika felmegy és ő észreveszi, egyből ő is felmegy és simán, minden zokszó nélkül lelöki. Lehet, hogy nem az első alkalomnál, hanem a 2. vagy az 5. mindegy, de ha hiszitek, ha nem még a szemébe is rossz nézni a gyerekének, mert olyan gonoszul tud nézni, hogy sokszor megijedek. Pedig ő azt mondja, hogy szeret minket. Már ezzel próbáltam én zsarolni az ő gyerekét, hogy elmegyünk haza (amikor náluk voltunk), mert bántja a Tomikát. Akkor mondta, hogy nem bántja. De ha láttátok volna...Azt láttam, hogy küzd maga ellen, nehogy bántsa. Vissza kellett fognia magát, ami aztán nem igazán sikerült. Nem akarok összeveszni az anyjával, de ez így nem állapot, hogy mindenkit megver, aki nem szimpi neki és kisebb nála, az anyja meg pár szóval elintézi. A kis csoportban is bántotta a lányokat. Szóltak az anyjának (mármint a Bence anyjának) és ő megkérdezte az óvónőket és erre ők azt mondták, hogy igaz, de hogy nem illik ám árulkodni, nem szép dolog. Nehogy már ne mondhassa el majd a gyerekem azt, ha valaki bántja vagy bántalmazza!! Más egy csínytevés beárulása, szerintem. Lehet, hogy butának néztek, de komolyan félek ettől a dologtól. Ja és az a baj a Bencével, hogy nem tart távolságot az idegentől. Múltkor egy bevásárlóközpontban egy árufeltöltő mellett sétáltak el és a gyerek teljes erejéből hátba vágta a nőt. Pici szidás és ennyi. Rá nem sokra, szintén üzletben, elkóborolt a Bence, majd visszajött és utána jött egy apuka is a lányával és panaszkodott a Bence anyjának, hogy a fia minden ok nélkül odament a lányához, megütötte, majd fellökte. Erre sem kapott semmit, csak Nem szabad!!meg ilyenek. Mintha az ő fiam lenne az atyaúristen és mindegy mit csinál, az a hülye, aki panaszkodik. Szerelmemnek hívja a fiát és úgy ugrik, ahogy a gyerek fütyül. Még sok mindent lehetne írni, de csak hergelem magam. Nem is voltam náluk nyáron, pedig 300 m-re laknak. Lehet, hogy meg is említi, de hogy menjek így játszani, ha mindig résen kell lennem. Mit tegyek, szóljak az óvónőknek, hogy figyeljék a fiamat az udvaron és mondjam el nekik is ezt? Az övé 4 éves múlt júniusban, igaz tud beszélni, meg csinál sok mindent, de viselkedés terén egy 2-2,5 éves szintjén van. Brutális.
2013. júl. 31. 08:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Meg kell tanítani, hogy üssön vissza. Nem vicc!
2013. júl. 31. 08:23
 2/17 anonim ***** válasza:
Mas gyerekkel i agresszív vagy csak a tieddel?
2013. júl. 31. 08:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Ja..és ő mondta, hogy tudja, hogy rosszul neveli és nem tudja, hogy mit csináljon. Mondtam neki, hogy utánajárok. Olvastam fele ilyen rossz gyerekekről, akiket nevelési tanácsadóba küldtek emiatt. Mondtam neki, hogy vigye el a fiát is oda. Fel volt háborodva. Neki nehogy már egy idegen mondja meg, hogy hogyan nevelje a fiát. De ha egyszer nem tudja, hogy kell nevelni. Én is fiatalon szültem. 20,5 évesen a lányomat és 24,5 évesen a fiamat. De az enyémek tudnak viselkedni. nem beszélnek csúnyán és senkit nem bántanak. az övé meg a kórházban odamegy egy idegen családhoz, akik a lányukat vitték és elkezd hozzájuk tök csúnyán beszélni. seg..fej, mi a f..asz van, hü..lye vagy, kuki stb. Erre azt mondja az anyja, hogy azért mondja ezt mások előtt, mert szereti, ha ezek után megkergeti, de nem kergetni kell, hanem a szájára csapni és akkor majd az nem fog neki tetszeni. nem. Nekem is mindig azt mondta, hogy hü..lye vagyok.
2013. júl. 31. 08:30
 4/17 A kérdező kommentje:
A legutóbbi helyzet óta, arra tanítom a fiamat, hogy amennyiben őt valaki megüti, azonnal vágjon vissza (rúgás, ütés, karmolás, csípés) Eddig ezt nem mondtam neki, de ha őt bántják, akkor védje meg magát. A lányomat nem bántotta, de másokat is szokott. Általában azt aki gyengébb, kisebb,mint ő.
2013. júl. 31. 08:32
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én megszakítanám a barátnőmmel a kapcsolatot,nem hagynám,hogy terrorizálja a gyerekem.Így lehet észbekapna,és elvinné nevtanba.Az oviban még nem tanácsolták neki?A lányom csoportjába is jár egy ilyen kisfiú,anyukának javasolták,de ő nem vitte el.
2013. júl. 31. 09:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Beszêlj a baràtnöddel,h vigye pszicholôgushoz a gyerekêt,mert nem normàlis,hogy így viselkedik. Mondd el neki,hogy a fiànak àrt a legjobban,mert nem fogjàk szeretn i az emberek. Ha megsêrtödik, beszêlj az óvónõkkel. Halkan jegyzem meg,hogy valôszínû anyuka v.apuka is püföli a gyereket,innen a minta, lehet ezêrt nem akar segitsêget kérni....
2013. júl. 31. 09:25
 7/17 anonim ***** válasza:
14/F vagyok.Szerintem vidd a gyereked másik óvodába,mert velem is ugyanez volt a helyzet,csak már elsőben.Az lett a vége,hogy a gyerek az iskola kerítéséhez kötözött,kötelekkel fojtogatott,papírvágó kést szorított a nyakamhoz,és még jövő hétig sorolhatnám.
2013. júl. 31. 09:44
 8/17 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy ha nem bírnak vele, akkor kap egyet a seg.gére vagy, ha nagyon rossz, akkor kap egy észheztérítő pofont. De nem kaphat sokat, mert akkor szerintem azzal kordában tudnák tartani. vagy nem. Ha csúnyát mondana és kapna érte egy nagy pofont, szerintem, akkor tudná, hogy nem szabad,mert akkor kap érte. vagy már nem tudom mire gondoljak. a lányom 7 éves, de 2 x hallottam tőle a hü...ye szót és ennyi. Semmi csúnyát nem mond. Fiamra már rá kell szólni, mert anyós szavajárása az any..ád pi..cs...ája és hallottam a fiamtól, de amikor rákiabálok, hogy Mit mondtál? Akkor meglepődik és le is tagadja gyorsan. lehet még nem is tudja, mi a csúnya szó. Szerintem előbb az óvónőknek fogok szólni, de merek az anyjának. Az óvónők nem tanácsolták neki még, hogy vigye el valahova. Az oviban kicsit visszafogottabb, de még így is van, akit megcsépel, hát még otthon. Ja és állandóan sikít, de úgy, hogy köztünk 8 ház van, de olyan, mintha itt sikítana. Ezt 1 évesen kezdte. Ezzel akart mindent elérni. Tök rossz. Bármikor felüvölt, felsikít, amikor éppen beszélgetsz, vagy mentünk a védőbe, kint aludt a baba a kocsiban, meglátta és mintha direkt fel akarta volna kelteni, sikítozott. A kis baba meg üvöltött a félelemtől. Nagyon gáz. Rengetegszer beégett vele.
2013. júl. 31. 09:45
 9/17 anonim ***** válasza:
nincs tekintejuk a szuloknek. En megszakitanam a kapcsolatot az anyjaval, nem hiszem hogy sokat vesztenel egy ilyen ertelmetlen no szemelyeben. Es masik ovoda. Ugy tudom ha igy viselkedik egy gyerek az ovodaban , azt elobb utobb meg fogja vizsgalni pszihologus.
2013. aug. 2. 23:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Másik ovoda ,és minden nemü kapcsolat megszakitása .
2013. aug. 4. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!