Mi lehet az oka, hogy amelyik osztályba otthonos (állami gondozott ) gyerekek kerülnek, onnan hamarosan elviszik a jól kvalifikált szülők a gyerekeiket, az osztályokat tönkreteszik, a tanárok nem tudnak mit kezdeni velük?
A férjem állami gondozott volt-saját kérésére került be 8 évesen,gondolhatod milyen élete volt otthon-,de saját erejéből tanult,középiskolát és egyetemet végzett.Sakkversenyeket nyert,és boxolt.:)Tudom,vicces párosítás,de a sakk miatt sok helyre eljutott, a box pedig abban segített,h az egyesület "szponzorálja" a felsőfokú tanulmányait.
Szóval nem minden állami gondozott agresszív és lump,köztük is vannak jó és rossz emberek.
Állami gondozott vagyok. Nem kellene általánosítani... Úgy gondolom és látom, hogy családban élő gyerekek között is bőven vannak bűnrossz kölykök, akiket a szüleik elhanyagolnak (a XXI. század hozadéka), és állami gondozottak között is vannak normálisak.
A rendszerben viszont gigantikus hibák vannak. Kevés a nevelő, és annak a kevésnek a 80%-a egyáltalán nem való a szakmájába! Nemtörődömök, semmi nem érdekli őket, csak hogy végre vége legyen a munkaidőnek és mehessenek haza. Sokan meg, akik egyébként még alkalmasak is lennének a feladatra, felmondanak, mert elképesztően keveset keresnek. Nem hibáztatom őket.
Aztán vannak a gyámok. Én a gyámomat mintegy 3 hónapig nem is ismertem (mondjuk való igaz, nem sokat voltam "otthon", de azért mégis), most már ismerem, de olyan szinten képvisel, hogy 1,5 hónapja kérem, hogy jöjjenek el velem az okmányirodába - még mindig nincs diákigazolványom.
Az igazgató irodájában plazmatévé van, mi büdös Tesco-s tusfürdőt használunk.
Az egész úgy el van cseszve, ahogy kell. Engem most zárt intézetbe akarnak helyezni, mert sokat voltam szökésben. Persze, hogy sokat voltam körözés alatt, ha "nincs idejük" visszavonni. Volt, hogy a kóterben aludtam édesdeden, mikor anyámnál kopogtatott a rendőrség éjfélkor, hogy ott vagyok-e, illetve ültem már úgy a rendőrségen, hogy be volt írva a kimenős könyvembe az eltávozási engedély, mégis bevittek. A rendőr sem értette. Ezen kívül dolgozom, és a munkaidőmre IS kiadják a körözést, mert a gyámom szerint nekem nem kellene dolgoznom. Jogalapja nincsen, mert elmúltam 16, magántanuló vagyok, bejelentett munka, semmi zűr nincs, csak neki ez a személyes véleménye (ezt így ki is mondta). És ha bejelenti, hogy eltűntem, senki nem néz utána, hogy most dolgozni mentem, vagy pedig egy aluljáróban ülök fecskendővel a karomban, mint sokan mások...
Ott tartunk, hogy 16 évesen jogi tanácsokat kell kérnem, paragrafusokat bújnom és pszichológiai vizsgálatokra járnom, hogy ne vigyenek el pár ember átgondolatlan szava miatt egy olyan helyre, ahol gyilkosok és drogosok laknak.
Csodálkozol? Egy ember egészséges lelki fejlődését nagyban megakadályozza a gyerekkora, és nem csak a minősége, hanem egyáltalán a megléte! Nem véletlen mondják, hogy valakinek "nem volt gyerekszobája"... Egy ilyen helyen nincs, és ezt mindenki máshogy rendezi el a pszichéjében. Vagy elzüllik, és olyan lesz, mint a kérdésben leírtak, vagy megerősödik, és talraesett, önálló felnőtt lesz belőle, aki képes küzdeni. Ez valahol szerencse kérdése is szerintem, ki milyen lelki alkatú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!