Hiperactiv gyerekek anyukai! Valaszolnatok nekem?
Atyám.
A hiperaktivitás nem betegség hanem inkább egy állapot.
Nem ismerjük még pontos mechanizmusát, így nem elkerülhető előre, nem gyógyítható, csak kordában tartható.
Igazából sok szülő retteg ettől, de egyáltalán nem durva dolog és a többség hamar "kinövi".
Nem véletlen, hogy nem találtál ilyen irányból infót a neten, mert ilyen nincs.
Ne aggódj feleslegesen, mert ki tudja lehet kockázat növelő tényező az is. :)
Üdv,
Egy "volt" hiperaktív gyerek.
Magam is wikipédista vagyok, de sajnos most meg kell jegyezzem, hogy ez a wiki cikk nagyon saláta lett és nem telhessen helytálló.
Ezért is került ki rá a címke, hogy szakembernek lektorálnia kellene, de ez eddig nem történt meg.
Szóval mint wikista, azt javaslom, hogy más forrásból nézzétek meg ezt az egy témát inkább. :(
bocsi! a 09.10 -nek irtam!
egyebkent nekem eleg ertheto mert egeszsegugyis vagyok!, de ha tudsz jobbat megkoszonom! en se ertek azert mindent.de tajakozodasnak jo!
Nem az a baja, hogy nem érthető hanem többféle különböző és meg nem erősíthető forrásból van összetoldozgatva, belekeverve már egyházakat is. Nézd meg a vitalapját.
Az a baj, hogy ez egy nagyon komplex dolog és nem véletlen együtt jár sokszor a diszlexiával is ezért nagyon nehéz a hiperaktivitást önmagában elkülöníteni. Itt is a figyelem zavarral együtt tárgyalják.
Ezért tituláltam "salátának". érthető, de több "igazságot" takar, ami így egybe inkább egyik se.
Valójában nálunk a családban többen is vannak és ugyan azt a kiváltó mechanizmust látom mint a diszlexiánál, de ez meg megint egy másik kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!