Hogyan tudnám megnevelni a majdnem 3 éves kislányomat? Bővebben lent.
Elhiszem, hogy nagyon nehéz két kisgyerekkel egyedül egész nap, nekem sem menne jól, tudom magamról, de szerencsére nálunk a nagy már 7 éves, a kicsi kettő. Sokkal lazábban kellene venned a dolgokat, sokkal játékosabban, rengeteg jót írtak az előttem szólók.
Sajnos azt kell mondjam, nem a gyerekkel van a baj, hanem veled. Túl sokat idegeskedsz, szedjél magnéziumot, B vitamint és SEDATIF PC-t (homeopátiás nyugtató). A kisgyerekekhez ugyanis rengeteg türelem kell és rengeteg gondolkodás, furfangosság, játékosság, azzal sokkal többet el lehet érni, mint erőszakkal, kiabálással, parancsok osztogatásával, veréssel. Könyörgöm, három éves!!! Egy 3 évestől nem lehet elvárni, hogy amíg te a szobában a kistesót öltözteted addig ő a fürdőszobában mindent a te szobából kiordibált parancsaid szerint tegyen. És ha valaki azt mondja, hogy többször kéne rászólnod, tojd le, nem ő van vele egész nap, hanem te.
Azt figyeltem meg a gyerekeimnél, hogy minél kevesebb tiltás van az életükben, annál jobban betartják azt a néhány szabályt, amit valóban fontosnak tartok. Tehát fej kell állítani egy fontosssági sorrendet, ahol pl a sál földön húzása és a kiságyba mászás megengedett, de a kistestvér bántalmazása nem. Ha sétálni mentek, menjetek az ő tempójában, nem teljesítménytúrán vagytok, saját kedvetekre sétáltok, elsősorban őmiatta, gondolom a kicsi babakocsiban ül.
Tényleg menjetek el egy nevelési tanácsadóba, ott sok hasznos tanácsot kaphatsz, hogy hogy bánj szegény kisgyerekkel, mert egyértelmű, hogy sajnos nincs elég türelmed hozzá.
Nem igazán, vannak jobb, rosszabb napok. Igazából azt észrevettem, hogy ha nekem jobb napom van, akkor neki is, mert nyugodtabban reagálok.
Ma is sok "rosszaságot" csinált, de nyugisan reagáltam. Tény, hogy akkor rosszalkodik, amikor nem érek rá és egyedül játszik, illetve nem játszik, hanem butaságokat csinál. Mai "termés": popsikrém szobaajtóra kenve (szekrényben volt), kézkrém a tévére (polc tetején, nem is értem, hogy vette le), illetve "kisminkelte" a homlokát, "anya, csak ki akartam festeni magam" (az a pár sminkcuccom elérhető helyen volt, eddig), ezt mind amíg én a konyhában voltam! :-) Nem büntettem meg, kicsit segített eltakarítani a romokat, illetve elmondtam, hogy ezt nem szabad. Vagy használ vagy nem.
Próbálok nem állandóan rászólni, de nehéz, mert mindig valami olyat művel, amit nem kéne.
36 os teneked biztos kotelbol vannak az idegeid;-))))
azt hiszem en megkergultem volna ott helyben.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!