Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan tudnám megnevelni a...

Hogyan tudnám megnevelni a majdnem 3 éves kislányomat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok, ezzel kelek, ezzel fekszem, hogy mit kéne csinálni vele. Ami probléma, hogy egyáltalán nem fogad szót nekem. Az apjára nagyjából hallgat, de ő keveset van itthon. Bármiért rászólok, szarik rám, nagyon ritkán csinálja meg, amit kérek. Az utcán is állandóan noszogatni kell, hogy jöjjön, van, hogy egyszerűen megáll és közli, hogy fáradt, fáj a lába, nem jön (egy olyan úttól nem hiszem, hogy elfárad, amit én nélküle max. 20 perc alatt megjárok). Van egy 8 hónapos kislányom is, őt mostanában, ha nem látom bántja (harapja, megszorítja). Próbálok neki magyarázni, de egyáltalán nem figyel. Amit tuti elrontok/rontottam, hogy sokszor már teljesen magamból kikelve ordítok, mert nem bírom elviselni, hogy képtelen vagyok végrehajtatni vele valamit, illetve sajnos már sokszor meg is ütöttem. Valahogy változtatni kéne, de egyszerűen nincs ötletem. Próbáltam a jó viselkedést matricával jutalmazni, büntetni (játékot, könyvet elvettem, nem nézhet mesét, nem mentünk le, sarokba állítottam, ott félt), de semmi eredmény. Már azon gondolkodom, hogy elviszem nevelési tanácsadóba. Félek, hogy esetleg valami baja van, vagy, hogy mindig ilyen marad. A többi anyuka ismerősöm mondja, hogy csak dackorszak, de amikor kisebb volt, akkor meg azt mondták, hogy azért nem hallgat rám, mert kicsi. Nyilván van testvérféltékenység is valamennyi, de igazából előtte is ilyen volt, csak akkor egyszerűbb volt, mert nem volt ott még egy kicsi. Segítsetek, nem tudom, mi lesz vele az oviban!
2015. márc. 14. 20:10
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
22%
Akkor add be CSANÁ-ba. Akár jövő héttől.
2015. márc. 18. 20:26
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy nagyon nehéz két kisgyerekkel egyedül egész nap, nekem sem menne jól, tudom magamról, de szerencsére nálunk a nagy már 7 éves, a kicsi kettő. Sokkal lazábban kellene venned a dolgokat, sokkal játékosabban, rengeteg jót írtak az előttem szólók.

Sajnos azt kell mondjam, nem a gyerekkel van a baj, hanem veled. Túl sokat idegeskedsz, szedjél magnéziumot, B vitamint és SEDATIF PC-t (homeopátiás nyugtató). A kisgyerekekhez ugyanis rengeteg türelem kell és rengeteg gondolkodás, furfangosság, játékosság, azzal sokkal többet el lehet érni, mint erőszakkal, kiabálással, parancsok osztogatásával, veréssel. Könyörgöm, három éves!!! Egy 3 évestől nem lehet elvárni, hogy amíg te a szobában a kistesót öltözteted addig ő a fürdőszobában mindent a te szobából kiordibált parancsaid szerint tegyen. És ha valaki azt mondja, hogy többször kéne rászólnod, tojd le, nem ő van vele egész nap, hanem te.

Azt figyeltem meg a gyerekeimnél, hogy minél kevesebb tiltás van az életükben, annál jobban betartják azt a néhány szabályt, amit valóban fontosnak tartok. Tehát fej kell állítani egy fontosssági sorrendet, ahol pl a sál földön húzása és a kiságyba mászás megengedett, de a kistestvér bántalmazása nem. Ha sétálni mentek, menjetek az ő tempójában, nem teljesítménytúrán vagytok, saját kedvetekre sétáltok, elsősorban őmiatta, gondolom a kicsi babakocsiban ül.

Tényleg menjetek el egy nevelési tanácsadóba, ott sok hasznos tanácsot kaphatsz, hogy hogy bánj szegény kisgyerekkel, mert egyértelmű, hogy sajnos nincs elég türelmed hozzá.

2015. márc. 19. 15:58
 33/39 hugyosgalacsin válasza:
8%
egy emberes verés kéne a kölködnek
2015. márc. 27. 14:59
 34/39 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok? Változott valami?
2015. márc. 27. 16:43
 35/39 A kérdező kommentje:

Nem igazán, vannak jobb, rosszabb napok. Igazából azt észrevettem, hogy ha nekem jobb napom van, akkor neki is, mert nyugodtabban reagálok.

Ma is sok "rosszaságot" csinált, de nyugisan reagáltam. Tény, hogy akkor rosszalkodik, amikor nem érek rá és egyedül játszik, illetve nem játszik, hanem butaságokat csinál. Mai "termés": popsikrém szobaajtóra kenve (szekrényben volt), kézkrém a tévére (polc tetején, nem is értem, hogy vette le), illetve "kisminkelte" a homlokát, "anya, csak ki akartam festeni magam" (az a pár sminkcuccom elérhető helyen volt, eddig), ezt mind amíg én a konyhában voltam! :-) Nem büntettem meg, kicsit segített eltakarítani a romokat, illetve elmondtam, hogy ezt nem szabad. Vagy használ vagy nem.

Próbálok nem állandóan rászólni, de nehéz, mert mindig valami olyat művel, amit nem kéne.

2015. márc. 27. 23:54
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Látom jó úton haladsz, ügyes vagy!!! Ezek tök természetes dolgok egy ekkora gyerektől, az én kislányom a bóraxos popsikenőcsöt az ablakra kente, míg én a másik szobában voltam. Letöröltem és mondtam neki, hogy ez nem volt jó ötlet. Ennyivel intéztük el, nincs értelme ilyesmi miatt idegeskedni.
2015. márc. 28. 19:30
 37/39 anonim ***** válasza:

36 os teneked biztos kotelbol vannak az idegeid;-))))

azt hiszem en megkergultem volna ott helyben.....

2015. márc. 29. 07:49
 38/39 anonim ***** válasza:
Köszi, sajnos nekem sincsenek kötélből, de folyamatosan próbálom fejleszteni a türelmemet. Úgy érzem elég jól megy, de azért néha én is elborzadok tőlük. (Amúgy már majdnem üres volt a popsikencés doboz, alig volt benne valamennyi, de azért jól látszott az ablakon.)
2015. márc. 29. 10:38
 39/39 anonim ***** válasza:
Huh, szegény kislány, mi lehet most vele? :(
2017. márc. 21. 00:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!