Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés
5 gyermekes édesanya vagyok.. A legnagyobbik fiam (14 éves) veri 3 hónapja a 9 éves öccsét.. Nem tudom miért,szegény gyerek már tiszta kék-zöld folt.. Próbáltam már azt büntetésnek,hogy nem kap 5 hónapig zsebpénzt,de ez se segített semmit.. Havonta 1-2 megpofozom,de nem segít franct se.. Ha megkérdezem hogy miért csinálja ezt,azt mondja mert feszült.. Ha megkérdeztem,utána "idegesen" felmegy a szobájába,és olyankor 5-6 óráig nem jön ki,és nyomja a Facebookot.. Most egyáltalán nem kap zsebpénzt,amíg ezt be nem fejezi (elvileg gyűjt valami pólóra) de úgy látszik,nagy évből le sz@rja.. A sarokba állítsról már rég leszoktunk.... Sokszor azon gondolkodom,hogy elküldöm egy nevelő intézetbe,vagy intézetbe.. Tudtok olyan büntetseket,amik segíthetnek ezen a problémán? És mit tehetek ez ellen? (Amúgy a 9 éves fiam,már akkor oda fut hozzám,ha meglátja a bátyát.. :/ )Köszi előre a válaszokat! 38/N

2015. márc. 11. 17:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én nem büntetésre törekednék, hanem elvinném egy pszichológushoz, aki kiszedi belőle a probléma valódi okát, lehet depressziós, de akár valami szenvedélybetegsége is lehet, ami agressziót vált ki, sosem tudhatod.
2015. márc. 11. 17:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudd meg a valódi okát a problémának.

Vidd el pszichológushoz, vagy írasd be sportolni, keress neki elfoglaltságot. A számítógépről letilthatnád.

2015. márc. 11. 17:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Rendben,majd elviszem pszichólógushoz,és letiltom a számítógépről! Nagyon köszi a választ!
2015. márc. 11. 19:12
 4/12 anonim ***** válasza:
68%

Ha te is idegbeteg vagy - havi 1-2x megpofozom -, mégis, mit vársz tőle?

14, kamaszodik, nem tudja levezetni a feszkót.

Pszichológus, de én sportolni is beíratnám, valami keményre, vagy nyugalom-fejlesztőre (pl. karate, vívás)...

2015. márc. 12. 21:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Ó,nagyon nagy agresszív lehetek,ha 1-2 megpofozom,mert már nem lehet bírni vele! Ha rászólok szépen az se,ha durván az se jó.. Hát akkor már mitcsináljak? Szerintem 5 gyerek mellett te se bírnád ki úgy kedves 3-ik,hogy veri a kistesóját,főleg hogy az egyik gyermekem 2 hetes! -.-
2015. márc. 13. 21:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Bocs,4-ik.. -.-"
2015. márc. 13. 21:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja és főleg,hogy mind az 5 FIÚ!
2015. márc. 13. 21:28
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom, senki nem kényszerített, hogy öt gyereket szülj. Nem intézetbe kell adni, hanem kideríteni, hogy miért csinálja, nyilván oka van. A pofonokkal meg csak óvatosan, nemsokára visszaüt...
2015. márc. 13. 21:46
 9/12 anonim ***** válasza:
61%
minek ez a rengeteg gyerek, hogy egyik idegbajosabb legyen mint a masik, teged is beleertve? miert kell fialni mint a nyulnak allandoan?
2015. márc. 16. 07:50
 10/12 anonim ***** válasza:
49%

Most komolyan a kérdezőt hibáztatjátok? Szerintem elég dolgot megpróbált már ahhoz, hogy ide kelljen fordulnia, és, szerintem az, hogy kék-zöldre veri az öccsét nem csak hogy egy sima pofont érne, hanem minimum kék zöldre őt is ennyi idő után. Igaz, senki nem kényszerítette a kérdezőt, hogy 5 gyereket szüljön, viszont a 14 éves, már elviekben értelmesen gondolkodni képes fiát se, hogy verje az öccsét. Arról nem is beszélve, hogy még az idősebb fiút véditek, nem pedig azt, akit ver! Normálisak vagytok, őszintén?

Kérdező. Vidd pszichológushoz, ha már nem megy más. Minél előbb, mert ennek a kicsi fogja a kárát látni.

2015. márc. 17. 02:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!