Kislányunk 3 éves A nagyiék a szomszédba laknak Haza jön a bölcsiből irány a mama! Ha nem engedjük üvölt, hisztizik, hány. Velünk nem is akar játszani. Nálunk szinte csak sír a mamáért, papáért Pedig a mindenünk! Ez! Mit tehetnénk ez ellen?
Neked mi a véleményed, ott miért szeret jobban? Mindent megengednek neki? Játszanak vele? Babusgatják? Kényeztetik különböző finomságokkal? Olyan dolgokat is szabad, mat nálatok nem?
Írj ezekről, hátha többet tudunk segíteni.
(Pl egész más a helyzet, ha ott kénye-kedve szerint megtehet mindent, otthon meg ésszerű szabályok vannak, vagy ott foglalkoznak vele, otthon meg nincs rá idő...)
Valamiért ott jobban érzi magát, deríts ki, hogy mitől.
Ha attól, mert ott mindent megengednek neki, és nincs olyan hogy "nem" és nincsenek szabályok, az véleményem szerint nem jó, akkor beszélj a nagyszülőkkel.
Ha azért szeret ott lenni, mert többet foglalkoznak vele, játszanak vele, minden figyelmüket rá fordítják, akkor nektek kell változtatni, vagyis amikor otthon van, foglalkoznotok, játszanotok kell vele.
Nálunk az volt, hogy kisfiam iszonyú apás lett már pár hónapos korától, majd a nagyi volt a kettes számú kedvence, engem meg leginkább le se tojt :( ha itthon voltak, azt sem engedte meg hogy felvegyem, csak velük akart lenni. Én kikészültem. De aztán rájöttem, hogy ez bizony az én hibám, és nekem kell változtatnom. Mert rájöttem, hogy én nem fordítottam rá kellő figyelmet, itt volt a házimunka, fáradt voltam, stb, ők meg csak vele foglalkoztak, ha együtt voltak. Tehát a kisfiam jobban élvezte az ő társaságukat, mint az enyémet. De én változtattam. Most már 3 éves, és le se száll rólam :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!