Mit lehet tenni hiszti ellen?
Kérlek csak akkor írj ha tanácsal tudsz ellátni, mert arra van szükségem.
27 hónapos a kislányom és kb. 1 hónapja kezdte a hisztijét nagyon durván előadni. Igazából nem jövök rá hogy miért csinálja hiszen kategorikusan amit egyszer nem válasznak ítélek azt később sem változtattom meg. De az ideg összeroppanás szélén állok, nem tudom mit kénne tennem de azt tisztán látom hogy ez így nem mehet tovább.
Fel emelem a hangom, néha rácsapok a popsijára de ez a ritkábbik eset, de sajnos már elő fordult ,sarokba állítom De semmi sem használ, mert a következő pillanatban mihelyst úgy gondolja kezdi előlről sír,bocsánatot kér és már folytatja amit előtte 1 perce hagytunk abba mert leszídtam h nem lehet.
Kérlek tapasztalt anyukák akik már szembesültek ilyennel, mit tegyek tanácstalan vagyok, de ez a helyzet tarthatatlan sem neki sem nekem nem jó.
Várom válaszokat
köszönöm szépen
A hisztivel semmi mást nem lehet tenni, mint NEM TUDOMÁST VENNI RÓLA!
Senki nem tud többet tanácsolni. Látnia kell, hogy nem megy vele semmire, azaz nem regálsz, nem rajongod körbe, nem változik a véleményed, viszotn neheztelsz rá emiatt.
A verésnek semmi értelme.
Ha csillapodik kicsit, akkor öledbe véve elmagyarázhatod neki, hogy nem tetszik neked az, amit csinál és semmi értelme sincs.
A másik, hogy egyszerűen otthagyod, elmész onnan, nem veszel tudomást róla. Nyilvános helyen is ugyanez a teendő, ne foglalkozz másokkal, ne menekitsd ki azért a helyzetből, mert mások esetleg rosszallóan néznek rád, mert azzal eléri a célját!
Ha hátat fordítasz, nem foglalkozol vele, előbb abba fogja hagyni. Amíg nyugtatgatod vagy ilyenkor megpróbálsz vele beszélni ,addig csak olaj a tűzre. azért hisztizik ,mert még nem tud megcsinálni dolgokat, amiket szeretne, nem tudja magát megfelelően kifejezni. Ha ezért a popsijára csapsz, azzal csak rontasz a helyzeten.
szintén 27 hónapos kislány anyukája
Első dolgod legyen gondoskodni róla, hogy ne tudjon kárt tenni magában vagy másokban, és ne törjön össze semmit.
Próbálj nyugodt maradni! A hangod csak olaj a tűzre. Meg se próbáld megnyugtató szavakkal észre téríteni. Nem hall téged, és nem is akar. Vannak aki hamarabb lehiggadnak, ha csak biztosan átölelve tartják őket, másoknál ugyanez csak ront a helyzeten. Menj ki a szobából, ha tudsz, amikor biztos vagy benne, hogy nem tesz kárt sem magában, sem a berendezésben. Ha a dühroham félig szándékos, akkor teljesen fordíts neki hátat, és egyáltalán ne figyelj rá. Jelezd, hogy föl vagy háborodva, és így nem tárgyalsz vele. Ez hamarosan lehűti.
Az én válaszom se lehet hogy nem lesz túl hasznos.
Én úgy gondolom hogy nem a verés és a büntetés a megoldás, szépen vidd el a pszichológushoz. Üljetek le a gyerekkel elbeszélgetni, de ezt gondolom valami családi okok váltják ki a gyereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!