Hiszti ellen nektek mi vált be?
Ne hagyd rá a hisztit. Akárhogy ordít, vagy földhöz vágja magát, csinálj úgy, mint aki észre sem veszi. De be is küldheted a szobájába, és addig nem jöhet ki, amíg hisztizik. Ha rájön, hogy semmit nem ér el hisztijével, akkor pár nap után abbahagyja.
Azért nem hallgat rád, mert tapasztalta, hogy az "csak" duma, aminek ránézve semmilyen rossz következménye nincs.
igen-dackorszak..elég gáz,de túl kell élni.nehogy emiatt ne mozduljatok ki.tojd le,hogy néznek az utcán.mond neki,hogy most elfordulok,-és ha megnyugodtál megbeszéljük.persze nem akkor,amikor a tóba ugrik be-úgy általában.próbálj minél kevesebbet használni a nem szót-inkább a pozitivat erősiteni.terelni a figyelmét-ill megelőzni a gázos helyzeteet.én azt csináltam,h sok mindent megengedtem-pl tőlem kipakolhatta a konyhaszekrényt..stb.de azt a pár dolgot,amit nem azt nagyon nem.pl a konnektor fel ment akkor azt nagyon határozottan mondtam-EZT NEM-
ill pl,ha boltba mentünk-egyet választhasz.vagy állits fel alternativákat-érezze,h választhat.pl városligetbe menjünk-vagy játszótérre.nekünk bevált
remélem segithettem
Én úgy tennék, mint aki észre sem veszi. De a szemem sarkából figyelnék, hogy ne tegyen kárt magában.
Győzzön az erősebb!!!!!!!!!!!
Ne csak szólj neki. Guggolj le hozzá az ő szintjére, és határozott hangot mondd el, mit szeretnél, hogy csináljon. Ne azt mondd, hogy ne menj be a tóba, hanem azt, hogy maradj a tó partján, mert hideg/koszos a víz stb. Ha mentek valahova, már jóval előtte többször magyarázd el neki, mi fog történni és milyen viselkedést vársz el tőle. Ha jól viselkedik, dicsérd meg minél többször. Ha hisztizik (és nincs veszélyes helyen), fordíts neki hátat, vagy csak egyszerűen ne nézz rá, ha abbahagyta, dicsérd meg, hogy milyen jó, hogy megnyugodott. Ha követel valamit, addig ne teljesítsd, amíg normálisan nem tudja közölni, mit szeretne.
Ha boltba mentek, előre beszéld meg vele, hogy mi az az egy kisebb dolog, amit kaphat/kiválaszthat, és ha hisztizik, azonnal hazamentek (és ez így is legyen). Foglald le tennivalókkal, hogy unalmában ne kezdjen el rosszalkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!