Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek a hiszti ellen?...

Mit tegyek a hiszti ellen? 2,5 éves kislányom mostanában elég gyakran hisztizik és nem tudom mit csináljak vele, foként este szok amikor már fárad. Ma egész rémiszto volt, lehet, hogy el kellene vinnem orvosho? Z

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Ne törődj vele, ha hisztizik. Vagy tedd be a szobájába és csak akkor jöhet ki, ha abbahagyja a hisztit. Néhány nap után abbahagyja, ha látja, hogy nem ér el a hisztivel semmit.
2013. márc. 6. 21:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a fiam mikor hisztis volt,akkor képes volt torka szakadtából ordítani és vergődni, nagyon durván!!! Nekem az jött be nála, hogy "észre se vettem". Mentem és csináltam a dolgom. Eleinte sokáig csinálta, a gyerekszobából végig vergődött a folyosón a bejárati ajtóig. Aztán egyre kevesebb ideig csinálta, mert rájött, hogy nem is figyelek rá! Kisebb hisztiknél -pl. nem sikerül legoból azt építeni amit akar, mert eldől...-akkor meg valamivel kizökkentettem. Valami váratlan dologgal előálltam és akkor azzal foglalkozott és már nem is az összedőlt legóval.

Mind a két fiamnál bevált ez a dolog.

2013. márc. 6. 22:04
 3/4 anonim ***** válasza:
A figyelemelterelés, kizökkentés nálam is bevált a kisebb hisztiknél. A nagyobb "őrjöngésnél" meg valahogy le kell higgasztani, sok dolgot kipróbáltam, nem mind jött be sajna. Most 3,5 éves, és ha nagyon kiakad, akkor kicsit hagyom tombolni, aztán mikor kezd megnyugodni, akkor bemegyek hozzá, leülünk, és megbeszéljük a dolgot. A nagyobb hisztik, amúgy nálunk nyávogással kezdődik, meg toporzékolással, ilyenkor még igyekszem csírájában elfojtani, azzal, hogy megpróbálom elmondatni vele nyugodt hangon, hogy mit szeretne (pl: ha szépen mondod, nyávogás nélkül, segítek megépíteni, levenni, stb.) ez is bejön szerencsére. Sok-sok-sok türelem kell ebben az időben, mert,ha azt látja, hogy ezzel kizökkent téged a megszokott ritmusból, akkor máskor is ezt az utat választja. Sajna egyszer beleestem én is ebbe a hibába.
2013. márc. 7. 06:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmit ne csinálj ellene, ki kell bírni. Persze ne érjen el vele eredményt, de haragudni, büntetni teljesen fölösleges.

Figyeld a kiváltó okokat igyekezz elkerülni az ilyen helyzeteket. Tartsátok be a napirendet, pihenjen eleget.

Engedd választani amikor lehet, és legyenek egyértelműek azok a helyzete, amikor nem.

Tanítsd meg alkudozni. Amíg sírás és nyafogás nélkül kér valamit, amit te nem akarsz megengedni, javasolj más lehetőségeket (Pl. A könyvet nem tépheted szét, de keresek neked képes újságot, amit igen.), és dicsérd meg nagyon ha ő áll elő ilyenekkel és sikerül megegyeznetek.

Jól gondold meg, mire mondasz nemet, a sírás-nyafogás tizedik percében az ember hajlamos úgy érezni, mégis megvehette, odaadhatta stb. volna azt a dolgot. De ilyenkor már késő, ki kell tartani!

2013. márc. 12. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!