Nem tudom mit tegyek.6,5 honapos a babám, de egész nap megy a hiszti,?
Konkrétan hogy telik a napotok? Mennyit foglalkozol vele? Ha csak mellette vagy, mondjuk leülsz mellé, és közben pl krumplit pucolsz, vagy csinálod a dolgodat, akkor is sírdogál? Ha felveszed, elhallgat? Szeparációs mizéria.
Fogacskák?
Egy féléves gyerek még nem tud hisztizni.
Sajnálom, de férleérted a gyermekedet. Ő még túl kicsi ahhoz, hogy "lekösse" magát, a te állandó társaságodra vágyik, neked kellene lekötni őt. Ez van, egy gyerek ezzel jár. Örülhetnél inkább neki, hogy a gyerek kötődik hozzád és szüksége van rád. Ha nem így lenne, az súlyos problémára utalna. Ha nem tudsz tőle házimunkát végezni, akkor kösd magadra hordozókendőben, ahogy mások, vagy dolgozz akkor, amikor alszik.
Amúgy nem értem, miért akarnak a szülők olyan gyereket, aki észrevehetetlen, akit simán ott lehet hagyni bárhol, aki nem sír, elvan egyedül, elalszik egyedül stb. :-( Miért akarják leszoktatni magukról a gyereket?
Másodiknak irom:
nem akarom leszoktatni magamrol a gyereket, de jo lenne néha zuhanyozni mondjuk 2 naponta vagy sza..ni egyet, semmit nem tudok csinálni töle.. a gyerekemet mindennél jobban imádom, mindent mergadok neki, minden percem az övé. de már alig eszek és stb.. ez a baj. nem akarom leszoktatni magamrol, annyira tudtam hogy lesz valaki aki belém köt itt is, ahelyett hogy segitene..
Ha a pároddal is feszült a helyzet, az is át tud ülni a gyerekre. Érzi a stresszt rajtad, és ő is átveszi a hangulatodat. Mivel másképp nem tudja kifejezni sír. Minél idegesebben reagálsz, annál többet sír ő is. Ezek eléggé egymást generáló folyamatok. Próbálj meg a közelében nyugodt, kedves és barátságos lenni. Lehetőleg ne veszekedjetek előtte, és amikor vele foglalkozol felejtsd el a párkapcsolati bajaidat.
Egy 6,5 hónapos baba még nem hisztizik. biztosan van vmi baja. Ha nem fizikai, akkor ilyen lelki, mint amit írtam. Ő még nem azért balhézik, hogy idegesítsen.
Előfordulhat az is, hogy vmi betegség kerülgeti, csak még nincs más tünete. Bár ez attól is függ mióta csinálja. 1-2 nap után azért szokott kijönni láz vagy egyéb is.
Próbálj egy napirendet kialakítani az életében, amihez tartod magad. Legyen ideje a lakás rendbetételének, és legyen ideje annak is, amikor csakis kizárólag vele foglalkozol (se tv, se munka közben). Lassan meg fogja szokni.
Én úgy csináltam, hogy amikor a házimunka ideje volt, akkor csak rövid időre vettem fel, megnyugtattam, odavittem a közelembe, de mindig letettem, és mondtam neki, hogy most épp mit csinálok. Adtam neki játékot, stb, de elsősorban a feladatra koncentráltam. Ez kb. 1-2 óra délelőtt. Elég hamar belejött. :)
Amikor zuhanyozni mész vagy wc-re, akkor azt intézd el. Ha a párod nem vállalja esténként a fürdés alatt, akkor tedd be az ágyába, kárt ott nem tud magában tenni, és hagyd ott. Azt a pár percet kibírja sírva is, amíg megfürdesz. Azért a gyerek ne legyen mindennél fontosabb. Alapvető szükségleteid neked is vannak, magaddal is törődnöd KELL!
Meg fogja tanulni. Lehet, hogy nem egy hét alatt, de megszokja. Annak semmi értelme, ha kicsinálod magad idegileg. A gyerek nem mindennél fontosabb. Nagyon fontos, de ha magaddal nem tudsz megfelelően törődni, illetve a kapcsolatoddal, akkor annak is ő fogja meginni a levét. Így ezekre is szakítanod kell időt, a gyerek rovására.
Második vagyok megint.
Elmondom, nekünk hogy van. Akárhová megyek, viszem magammal a fiamat, hogy lásson, hogy együtt legyünk. Ha a konyhában van dolgom, akkor az etetőszékben ül, ha a szobájában, akkor az ágyába teszem, ha a nappaliban, akkor a földön játszik. Sok munkához a hátamra kötöm kendőben, ő a vállam fölött érdeklődve figyeli, hogy mit csinálok, és nincs sírás. Együtt eszünk: egy kanál az én számba, egy az övébe. Csak addig teszem járókába, amíg vécézek, oda már tényleg nem viszem magammal.
Amikor alszik, akkor jön el az én időm, mint pl most is. Akkor netezek, alszok, házimunkát végzek, amit akarok. Este zuhanyzok, amikor a férjem is itthon van, vagy éjjel, lefektetés után. Szex szintén lefektetés után van, meg beszélgetés a férjemmel, közös idő, tévénézés, szóakozás, olvasgatás, főzés.
Ha megadom a gyerek számára a kellő figyelmet és társaságot egész nap, akkor nincs sírás, a gyerek kiegyensúlyozottan fejlődik, nem unatkozik egyedül. Valamint a gyerek társaságában egész sok házimunkát el lehet végezni. Nem kell, hogy a gyerek a középpontban legyen, csak legyen velünk, legyünk vele.
nekem jött a wc-be is anno. emlékszem, kiakasztó volt ez az időszak. viszont, tudom, hogy ez most furán hangzik, de örülj neki, hogy ilyen a babád! ez azt jelenti, hogy mindig új dolgokra kíváncsi, nem köti le egy dolog fél óráig, mint más babát. mert ő mindig új dolgokat akar megismerni. ezt nagyon nehéz megadni, főleg az elején, amikor kicsit sem önállóak, de majd ha elkezd mászni, majd járni, könnyebb lesz, hidd el. szép lassan egyre jobban le fogja magát kötni. okos a babád, azért nem elégíti ki az egyhelyben gügyögés. fárasztó de édes teher, erre én is csak később jöttem rá!
ja és az enyémnek nem lett semmi baja attól, hogy sokat volt kézben az első egy évben.amikor már magának fel tudta fedezni a külvilágot, nem akart mindig engem, erről biztosítalak. :)
a kislányom most decemberben volt 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!