Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Barátnőm babája 10hónapos, és...

Barátnőm babája 10hónapos, és nem alszik csak egy órát egy nap! Persze megy a hiszti egész nap?

Figyelt kérdés
Kérdésem,hogy szerintetek nem szokatás kérdése ez az egész?Úgy értem ha hozzászoktatta volna,hogy többet aludjon akkor aludna,lehet azért a hiszti mert fáradt,vagy minden baba ilyen lesz???
2010. nov. 27. 13:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan szoktatsz hozzá egy kisbabát, hogy többet aludjon?? Ha nem álmos, nem fog aludni. Kényszeríteni meg nem tudod úgysem. Az én fiam is 1-1.5 órát aludt 7 hónapos korától, de ő nem hisztizett. Az sem biztos, hogy a kevés alvás áll a hiszti hátterében, annyi minden dolog zavarhatja a babát a környezetében. Lehet, hogy nem viszi ki eleget a levegőre, attól is lehet nyűgösebb, vagy éppen jön a foga. Én a sétát ajánlanám, a friss levegőtől jobban elfáradnak a babák, és jobban is alszanak.
2010. nov. 27. 14:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Kint még jobban hisztizik sokat viszi ki,a FOGA MEg nem jöhet mindig,sehova nem tudja elvinni olyan hisztit vág,a másik barátnőm babája egyidős vele,és áldott jó gyerek.Mi lehet a hiba?
2010. nov. 27. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hiba? Nincs semmi hiba ebben. Nem kell hasonlítani egyik babát sem a másikhoz. Az én kisfiam, akárhogy is szerettem volna, és "szokattam" már 2 hetes korától keveset aludt. Aztán 8 hetes volt, amikor 2-3x aludt 30percet. percre pontosan megébredt, és hidd el nagyon szerettem vonna, ha visszaalszik, de neki ennyi volt. Persze nekem is sokat nyügösködött, és ez így ment 1 éves koráig. Azóta csak egyszer alszik, de többet mint 2 hetesen. Nem minden baba egyforma!!
2010. nov. 27. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek nem egyformák...Nincs itt hiba.Ö kevés alva´st igényel.A fiam is .8 hónapos de 1 hónapja napi 1x 1,5 órát alszik.Estére ö is elfárad,de nem akakr aludni.

A barátnöd próbálja olyankor a hisztiröl elterelni a figyelmét valami játékkal.CSörgök,macik,stb....

2010. nov. 27. 14:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Márpedig ez a kiscsaj hisztis,és kicsit el lett rontva szerintem,elterelni a figyelmét?nem lehet leül veri magát és hisztizik.nagyon remélem hogy az én babóóm nem ilyen lesz!
2010. nov. 27. 14:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Örülj akkor hogy nem te vagy az Anyukája. Hagyd már!!
2010. nov. 27. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
örülök is,csak félek,hogy az én babám is ilyen lesz:(
2010. nov. 27. 14:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy neveled.

Én amikor hazajöttünk a kórházból, semmi segítségem nem volt a férjemen kívül, de ő meg dolgozni jár, így elejétől fogva a házimunka rám várt ugyanúgy, mint baba előtt. Így az én kisfiam megszokta, hogy igenis rajta kívül is vannak dolgok, amiket meg kell csinálni, így nem lehetek mellette a nap 24 órájában (hozzáteszem, nem is kell, hogy mellette ülj készenlétben!!) Hamar rájött, hogy kell magát lefoglalni, addig én végzem az apró-cseprő dolgaimat. Ő ma már 14 hónapos, mindent meg tudok mellette csinálni, ha látja, hogy felmosok, nem járkálja össze, hanem leül a szobájába és játszik. Hisztizni soha nem hisztizett, pedig átesett a szeparációs szorongáson is 8 hónaposan. Persze neki is vannak rossz napjai, olyankor nem találja a helyét, de ez még a tűrhető határokon belül van. A fogról meg annyit írnék még, hogy attól, hogy nem látszik, hogy jönne, attól még a csírák folyamatos mozgásban vannak és feszítik az ínyt, egészen addig míg az össze fog ki nem bújik, ez bármikor rátörhet (fiamnál 3 hónapos korától 8 hónapos koráig sokszor előjött, és most megint kezdődik)

Sétálni meg attól függetlenül ki kell vinni, akárhogyan tiltakozik ellene. A friss levegő kell, majd megszokjja a dolgot. A szülő irányítsa a dolgokat, ne pedig a baba! Mert fordított esetben fura dolgok történhetnek később, amikre nem is számít az ember.

De tényleg ne törődj vele, majd megoldja valahogy, ha már elrontotta a dolgokat.

2010. nov. 27. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!