Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bírom ezt,2évesem egész...

Nem bírom ezt,2évesem egész nap rám van tapadva, hiszti és dührohamok közepedte?

Figyelt kérdés
Már kivagyok!! :(( Abból áll a napunk, hogy rajtam lóg és cipelem és vígasztalom és babusgatom és csillapítom a hisztijét. Semmit nem tudok csinálni, úgy érzem megfulladok! Már az is kikapcsolódás ha 30perc házimunkát végre tudok csinálni EGYEDÜL! Imádom őt, de hamarosan begolyózok ha ez így megy! Segítségem nem igazán van, a párom sokat dolgozik és ott a nagyobb tesó, vele se tudok semmit foglalkozni! Hasonló helyzetben van valaki?

2012. ápr. 30. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:

ez pedig figyelemfelhívás.

próbálj meg most kicsit többet ráfigyelni délelőtt, így lehet délután jobban ellesz a tesóval míg te takarítasz

2012. ápr. 30. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:

A dackorszakról nagyon sok jó hasznos tanácsot olvashatsz a neten, leírom, nálunk mik váltak be ilyen esetekre:

Soha nem azt mondom neki, hogy menjél rajzoljál, labdázzál, hanem megkérdezem: tudsz rajzolni anyának virágot? bele tudod dobni a labdát a zsákba? és ő ezt ilyenkor mindig kihívásnak veszi és nekilát.

Nálunk az evésnél voltak problémák, mindenre nemet mondott, élvezte, hogy ő irányíthat és én nem tudok mit kezdeni vele. Aztán úgy gondoltam, talán a fordított pszichológia működik, mondtam neki, hogy meg ne edd a főzeléket! Erre ő csakazértis nekilátott, közben huncutul vigyorgott, hogy megint az ellenkezőjét csinálja, mint amit akarok.

Nagyon nehéz ez az időszak és megértelek, de a kicsidnek is nehéz, most tanulja meg az érzelmeket és hogy kell kezelni. Azt olvastam, hogy a hiszti nem feltétlenül egy adott dolog miatt robban ki, hanem sok apró sikertelenség vezet odáig, hogy ordítson. Átöleled és elmondod neki, hogy most dühös vagy, mert ez vagy az nem sikerült, de anya majd segít, együtt megcsináljuk stb. szerintem a legfontosabb, hogy te nyugodt próbálj lenni előtte.

2012. ápr. 30. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet unatkozik már veled kéne neki a saját korabeliek társasága.bölcsin nem gondolkodtatok?
2012. ápr. 30. 15:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Vidéken (egy kis faluban) lakunk, a bölcsi nem megoldható, nem tudom behordani 20km-re. Mostanában vannak olyan napok, hogy 1m-re nem mehetek arrébb mert ordítva fut utánnam és fogja át a lábam. Sokszor olyan mintha meg lennék kötözve, mert egy poharat nem tudok arrébb tenni. Amikor rájön a "hoppáré" szinte magánkívül van. Előfordult hogy harap, karmol, húzogatja a saját ruháját dühből,idegből. Akkor lehet bármit mondani, simogatni, semmit se ér, engem is eltol, de ha leteszem még jobban ordít. Egy ilyen nap végére sajnos nincs idegem, türelmem, ideges vagyok, kiborulok. Legutóbb együtt bőgtem vele, mert egyszerűen nem bírtam megfürdetni. Nem tudom mi lenne a megoldás, hogy legalább ne ilyen szintűek legyenek a hisztik.
2012. ápr. 30. 21:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez a legnehezebb időszak szerintem, három évesen már javul a helyzet. Korának megfelelő feladatokba bevonni (pl. pakoljuk be együtt a mosógépet, vagy te nyomd meg a gombot) nálunk sokszor segített a hiszti elfojtásában. Ha nagyon ki voltam borulva, én korának megfelelő mesét tettem be, ha húsz percre békén hagyott, kicsit esélyem volt magam összeszedni. Tudom, hogy nem jó módszer, de szükség törvényt bont.A kisvakondtól még senkinek sem lett baja szerintem, ha viszont érzi, hogy ki vagy, neki sem tudsz stabil támasz lenni, úgy a gyereked sem lesz kiegyensúlyozott. Alap, hogy tegyél meg minden lehetséges dolgot hogy magadat összeszedd (látom, hogy ez sokaknak gond, és lelkifurdalást okoz, de nem attól leszel jó anya, ha hagyod magad kikészíteni), szóval vonj be segítőt (családtag, babysitter, szomszédnéni ), időnként a ültesd le a mese elé, és próbáld a férjedet is bevonni. És gondolj arra, hogy ez nem tart örökké.
2012. máj. 1. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mit csinálni!Ez a dackorszak én is benne vagyok.Nekem a legnagyobb 14,5 éves a legkisebb 2.És még van két középső.

Bár nekem az a tapasztalatom,hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.Nekem sokkal több problémám van a nagyobbakkal akik iskolások.

Hidd el visszasírod még ezt a hisztis,erőszakos korszakot!

Néha kapcsolódj ki egy kicsit.Menj el és szánj magadra is egy kis időt.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 2. 11:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöüm a válaszokat, most egy fokkal jobb a helyzet mint az előző napok.
2012. máj. 2. 16:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk akkor történik ez,ha ki van fáradva.
2012. jún. 13. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!