Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan "űzzem el" kislányom...

Hogyan "űzzem el" kislányom képzelt barátait?

Figyelt kérdés

Pár hónapja, hogy 6 éves lányomnak képzelt barátai vannak, nem sokkal azután kezdődött, hogy vidékre költöztünk munka miatt, ami neki egyértelmű törés volt, mert Budapesten voltak a barátai és mindkét nagymama.

Épp ezért először nem is zavart, hogy egy képzelt kisfiúval "barátkozott", mert aranyos is volt és gondoltam ez teljesen normális feszültséglevezetés. Később már egy képzeletbeli nagymama is része lett az életünknek, feltételezem a nagyik hiánya miatt gazdagodtunk egy Rózsi mamával. Neki különösen örültem, mert rá hivatkozva apró segítségekkel lepett meg minket a lányom. (pl. Rózsi mama megkért, hogy segítsek neked törölgetni). Eddig rendben is lett volt minden, egészen addig, amíg "hozzánk nem költözött" a "csúnya bácsi", akitől félni kell, mert állandóan megveri Józsikát (ő a kisfiú) és a lányomat is fenyegeti, hogy megveri, ha a fürdőszobában meglátja. Azóta kislányom fél a fürdéstől. Illetve egy néni is van, aki a fürdőkádat takarítja és csúnyán néz rá.

Na ekkor gondoltuk úgy férjemmel, hogy ez már nem normális és tenni kell valamit, mert a lányom retteg. Még mielőtt valaki azt feltételezné, SOHA nem bántalmaztuk a lányomat, még a kezére sem szoktunk rácsapni, szóval nem ezért képzel gyereket verő bácsit. Az óvónőknek szóltam, hogy figyeljék, de az óvodában nem játszik képzeletbeli emberekkel, játszik a gyerekekkel, részt vesz a foglalkozásokon. Azonban ősszel iskola és félek, hogy a váltás még tovább mélyítené a már amúgy is komoly problémát.

Szerintetek mindenképp elkerülhetetlen a pszichológus? Egyáltalán mi lehet ennek az oka?

2015. febr. 6. 10:55
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
szerintem bízd a a pszihomókusra, a molesztálás sem elásott de az alábbiak szerinte szerintem nem erről van szó. A kedves szellemes kommentelőknek meg üzenem, hogy lehet hogy léteznek szellemek (nagyon erősen kétlem) de ha valami ember el is üldözi őket onnan az csak időszakos és lehet hogy legközelebb még rosszabb lesz. (ez furán néz ki, én sem hiszek a szellemekben, de ez a véleményem minden mágiáról) Szerintem valaki hasonlót mondhatott vagy mutathatott neki. ( az is lehet, hogy valami újabb barátnője tapasztalt valamit és azt elmesélte vagy, neki lettek ilyen képzeletbelijei és a te lányod is "menő" akart lenni) szerintem ne hagyatkozz különösebben ezekre itt, a lényeg legyen a pszihológus véleménye. Sok sikert! :)
2015. febr. 13. 19:30
 32/35 anonim ***** válasza:

Kerdezo: erdekelne majd, hogy mit mond a pszichologus.

Szerintem azert ilyen elenk fantazia, csupan fantazia nincs. Valami van ott a hatterben. Remelem mihamarabb megoldodik, mert nem csodalom, hogy a kislanyod fel a furodoszobaban, en is felnek!

2015. febr. 18. 11:22
 33/35 A kérdező kommentje:

Hát a dolog hátterében nem áll sem molesztálás em pedig szellemek.

Az egyik otthoni barátnőjének a buta liba nővére ijesztgette a lányokat. Valami kísértetes filmet vetített nekik és ha ez nem lenne elég, előadott egy jó kis történetet az új házunkról és az ott élő emberekről. A kislányom meg egy idő után már maga is elhitte.

A pszichológus szerint ebben az is közrejátszott, hogy hiányzott neki a régi otthonunk. Azonban elég nehéz lesz neki elmagyarázni, hogy amit hisz, az nem a valóság. :(

2015. febr. 20. 16:54
 34/35 anonim ***** válasza:
Uhh, kemeny onfegyelmet kellene gyakorolnom, hogy ne kapjon egy jo nagy taslit az a buta liba...kitartas kerdezo! Legalabb kiderult, hogy semmi baja a kislanyodnak.
2015. febr. 20. 17:45
 35/35 anonim ***** válasza:
48%

az en fiamnak is voltak kepzelt baratai. 15 evesen diagnosztizaltak nala a skizofreniat.

szerintem nem normalis a lanyod es jo lenne a vegere jarni a dolognak mielott jobban elfajul es a kepzelt baratok megprobaljak majd rabeszelni valami szornyusegre.

2015. nov. 4. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!