Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinaljak a lanyommal?

Mit csinaljak a lanyommal?

Figyelt kérdés
5 eves a lanyom. Ha csinal valami rosszat, elmondom neki, hogy ezt nem szabad, par ora mulva megcsinalja ugyanazt!! Mar 2 eve ugyanez megy. Igazabol kemenyen 5 dolgot kellene megjegyeznie de sz*rik bele. Nagyon unom. Mar kapott hideg vizet, fenekelest, sarokba allitast, szobafogsagot... Mindig azt csinalja ami nem jo. Ha meg vele jatszom kb 10 perc utan megunja es mast csinal. Egy rajzfilmet nem bir vegigulni. Mikor ovis unnepseg volt karacsonykor, nem birtak neki szerepet adni, mert hol volt kedve reszt venni rajta, hol nem. Adtak neki egy olyat amiben nem kellett mondani semmit. De unnepseg kozben elszaladgalt, mindig mas emberhez, belebeszelt az eloadasba. Olyan ciki volt, hogy a tobbi kicsi olyan szepen szerepelt, az en lanyom meg porig egetett. Mieeeeert csinalja ezt??? Nem is figyel semmire, semmi nem erdekli. Mit csinaljak vele?
2015. jan. 27. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el nevelési tanácsadóhoz.
2015. jan. 27. 15:40
 2/9 anonim válasza:
62%
Szerintem nagyon hiperaktív, én a helyedben neten utánanéznék, hogy hiperaktív gyerekekkel mit lehet tenni. Biztos találsz valami hasznosat.
2015. jan. 27. 15:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónénikkel beszéltél már? Ők mit látnak? Mindenképp nevelési tanácsadó szerintem is.
2015. jan. 27. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Ha valami jót csinál, gondolom jutalmazni nem jut eszedbe, csak büntetni a rossznál. Hideg víz, verés? Nem hiszem, hogy a gyerekkel van a baj.
2015. jan. 27. 15:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Jutalmazni is szoktam. De annyira keves alkalommal csinal valami jot. Szoval tudja milyen az ha tenyleg meg van dicserve, de valamiert mindig inkabb azt csinalja amit nem szabad. Nem figyel es/vagy nem erdekli amit mondunk. Ovonok is ezt latjak, tulsagosan szetszort. Ja es hirtelen hangulatvaltasai vannak. Ezert meg nem is lesz iskolaerett. Ok meg varnak egy evet hatha valtozik valami. De en meg ugy vagyok vele hogy jobb ha hamarabb kiderul miert ilyen. Itthon is nehez es mar nem birom! Es nevelesi tanacsadot szemelyesen kell felkeresni?
2015. jan. 27. 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

figyelemzavar esetleg? enyém is ilyen volt, mi nagyon sok fejlesztésre hordtuk 2-4 éves kora között, más gondok is voltak, de figyelemzavar is. 3 évesen már egy 45 perces logopédiai foglalkozást simán végigült és aktívan részt vett benne.

tényleg el kéne vinni nevelési tanácsadóba.

figyelj arra, hogy a büntetésnek köze legyen a rosszalkodásához, így könnyebben összekapcsolja. mindent megért egyébként? az is lehet, hogy beszédértési zavara van, nálunk ez váltotta ki a figyelemzavart. sokszor nem értette mit mondok, de nem szólt, hanem csinált valamit, hogy megfeleljen :)

egyébként mik azok amiket nem tart be?

2015. jan. 27. 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar.
2015. jan. 27. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

1. vagyok

A nevelési tanácsadóban képzett pszichológus fogja megvizsgálni a gyerekedet. Nem 100%, hogy hiperaktív, ezt így látatlanban nem lehet eldönteni!

Az óvónőknek tuti megvan az elérhetősége, ahol tudsz időpontot kérni. De ha az óvónők is így látják, akkor talán ők is tudnak vele beszélni. TB alapon lehet járni, ingyenes!!!

2015. jan. 28. 07:58
 9/9 anonim válasza:
Egyszerűen eleven. Meg kell találni mit szeret csinálni. Idővel kinövi. De attól egy szakember véleményét érdemes kikérni.
2015. febr. 11. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!