Mit csináljak a lányommal?
Most ért a KISKAMASZ korba! 10 éves korától kamasz lesz!
Ott ezeknél durvább dolgokat fog csinálni, DE NE TILTSD, ez normális mert beletartozik az emberi fejlődésbe, ami 19 éves korban elmúlik!
A tanárnőnek az a dolga, hogy megoldja. Én is tanítok, eszembe nem jutna szólni a szülőnek, hogy felesel a gyereke. Nem vagy ott, nem tudsz mit csinálni. Ha szólsz neki, nincs kontroll alatt, amikor iskolában van. Mondd meg a tanárnőnek, hogy intézze el, találja meg azt a fegyelmezési módszert, ami beválik a gyereknél. Ezt tanuljuk a főiskolán... Ilyenkor annyira mérges vagyok! Te bemész panaszkodni hétfőn, hogy a gyereked nem fogadott szót a hét végén? Ugye hogy nem...
Otthon pedig nem rákiabálni kell, hanem következetesnek lenni, amire azt mondod, hogy nem, az ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor sem. Ne a Te fejed fájjon az iskolai gondok miatt, van elég bajod szerintem ha egyedül neveled! Minden jót Nektek
Kedves Kolléga! A "vésd az eszedbe" a korodra való tekintettel visszavonva, ugyanakkor kiállok az eddig leírtakhoz. Kiegészíteném annyival, hogy nekem pont ezek a fogyatékos, cigány gyerekek tanították meg, hogy nem az anyukának és az apukának kell árulkodni, hanem ott helyben megoldani a problémát. Egyrészt, ahol dolgozom, az diákotthon is. Ha a gyerek kedden valami rosszat csinál, nem fogom az ellenőrzőjébe beírni az anyjának, hogy pénteken az öröm helyett féljen a gyerek attól, hogy mit fog szólni az anyja. Nem kívánom senki hétvégéjét megkeseríteni. Természetesen heti/napi kapcsolatban vagyok a szülőkkel, és külön meg is beszélem velük, hogy amiatt ne büntesse a gyereket, amit az iskolában követett el, de tudjon róla. Beszéljenek a történtekről. Így a gyerek se gondolja, hogy minden csínytevése titokban marad. Itt természetesen a szemtelenség, egyéb rosszalokdásokra gondolok, nem pedig egy súlyos verekedésre, vagy lopásra, mert akkor automatikusan értesítjük a szülőt.
Eléggé konzervatív vagyok, akár mennyire is csak 30 éves, és úgy gondolod, hogy majd én megváltom a világot. Eszembe se jutott, az viszont igen, hogy törekedjek arra, hogy az iskolai életre mi neveljük a gyereket, ne pedig a családjától várjuk, hogy a gyerekük alkalmazkodjon. Pont az olyanok miatt, mint Te tartunk ott, ahol... Férjem középiskolában tanít. A gyerekek nem tudnak viselkedni, nem tudnak köszönni, nem tudnak kultúrált emberek módjára iskolásnak lenni. És nagyon az a gyanúm, hogy azért, mert a tanító néni nem követelte meg annak idején. És mégegy. A beírásra szarnak a szülők, ahogyan a gyerekük is. Egy értelmesebb, intelligensebb szülő egy-egy panaszos fogadó óra után elgondolkodik: mi a francot keres ott a tanár, miért kapja a fizetését, ha nem tudja megoldani...
Jóhogy nem már a tanár dolga a nevelés!Igenis otthon nevelje meg a gyereket az anyja,és iganis köze van hozzá hogy mi történik a gyerekével az iskolában!!!Ennek a pályakezdő emberkének sem pedagógusnak kellett volna álli,erre születni kell!Előre sajnálom azokaz a gyereket akik hozzád kerülnek...
A kérdezőnek:vidd el a gyereked az iskolapszichológushoz,vagy amúgy gyerekpszichológushoz.Erre csak van időd!!!És ők majd segítenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!