Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a lányommal?

Mit csináljak a lányommal?

Figyelt kérdés
Most kezdte az elsőt!Nagyon elszaladt vele a ló,a tanárnővel már többször beszéltem,nagyon rendetlen,visszafelesel a tanárnőnek.A szorgalmával nincs gond,szereti a feladatokat.Időm sajnos nincs sok rá ez igaz,egyedül nevelem,ha rá is kiabálok valamiért hamar megbocsájtok.sajnos attól félek én már határozottabb nem leszek vele kapcsolatban,és ő ezt tudja is ki is használja.volt élettárstam,ő fogta igazából,szigorú volt vele.de vele már nem vagyok együtt.Valami tanácsot adjatok légyszi aki esetleg hasonló cipőben jár.Sok mindenen keresztül ment,ami persze az én hibám is.
2009. okt. 8. 08:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
SZia!Igaz az én lányom még nem iskolás de sztem hasonlo az eset!Csak az enyém az ovodába csinálja ugyanezt.Nem fogad szot az ovonöknek ,rendetlenkedik stb.Arrol nem is beszélve h általában itthon is irdatlan rossz.:(Mi pszichologushoz járunk az ovoda tanácsára hogy az iskolába már ne legyenek ilyen problémái.2 éves volt mikor az apukájával szétmentünk és azota lett iyen én is egyedül neveltem 2 évig és nem tudtam vele eleget foglalkozni a munka mellett.Probáld meg a pszichologust hátha neki is segit!
2009. okt. 8. 08:33
 2/15 anonim ***** válasza:
30%

Most ért a KISKAMASZ korba! 10 éves korától kamasz lesz!

Ott ezeknél durvább dolgokat fog csinálni, DE NE TILTSD, ez normális mert beletartozik az emberi fejlődésbe, ami 19 éves korban elmúlik!

2009. okt. 8. 17:28
 3/15 anonim ***** válasza:
54%

A tanárnőnek az a dolga, hogy megoldja. Én is tanítok, eszembe nem jutna szólni a szülőnek, hogy felesel a gyereke. Nem vagy ott, nem tudsz mit csinálni. Ha szólsz neki, nincs kontroll alatt, amikor iskolában van. Mondd meg a tanárnőnek, hogy intézze el, találja meg azt a fegyelmezési módszert, ami beválik a gyereknél. Ezt tanuljuk a főiskolán... Ilyenkor annyira mérges vagyok! Te bemész panaszkodni hétfőn, hogy a gyereked nem fogadott szót a hét végén? Ugye hogy nem...

Otthon pedig nem rákiabálni kell, hanem következetesnek lenni, amire azt mondod, hogy nem, az ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor sem. Ne a Te fejed fájjon az iskolai gondok miatt, van elég bajod szerintem ha egyedül neveled! Minden jót Nektek

2009. okt. 8. 22:22
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
KAMASZ?!XD ez fáj.....na mind1...XD KAMASZXD..egyszerűen..nem bírok leállni a röhögéssel..XD ...egy elsős, vazze??Úúúú mindjárt hordjon melltartót..XDXDXDXDXDXDXDXD ez fájt!
2009. okt. 9. 22:04
 5/15 anonim ***** válasza:
59%
Kedves 22 .22-es. Hány éves tanárnő vagy,ha szabad érdeklődnöm. Mert nem szenvedsz önbizalom-hiányban ,az biztos. Az összes ismerősöm gyerekét egy ilyen szuper zsenihez szeretném beadni,gondolom az osztályodba csupa példás magatartású kitűnő tanuló jár,a szülőknek semmi köze,mi történik a gyerekükkel,mert te az iskolában mindent megoldassz. EMELEM KALAPOM!! Esetleg kipróbálhatnád nagyszerű zsenialitásodat egy olaszliszkai cigányosztélyban is.Imádom mikor pályakezdők osztják az észt.
2009. okt. 10. 21:40
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
Gyógypedagógus vagyok, nagy százalékban hátrányos helyzetű romákat is tanítok. Van épértelmű és tanulásban akadályozott osztályom is. 30 éves vagyok, és nem példamutató egyik gyerek sem. Egy gyógypedagógiai intézményben ez nem elvárás. Nem az Apáczaiban vagyunk, de tény, hogy a tanár dolga, hogy megoldja a problémákat. És ne akard hozzám adni a gyerekedet, hidd el, sírnál, ha olyan lenne a csemetéd!
2009. okt. 10. 22:16
 7/15 anonim ***** válasza:
69%
Te tanítasz egyébként? Csak érdekel, hogy tisztában vagy-e vele mit jelent a pályakezdő és hol mekkora tapasztalatot lehet szerezni... Elég nagy szégyen az, és nem tartom sokra azt a pedagógust, aki a saját munkáját másra hárítja. Az iskolai élet az iskolában zajlik, ott nem a szülő irányít. Az otthoni élet otthon zajlik, a szülő irányít. Ilyen egyszerű. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy megijedek bármilyen feladattól, vagy egyik-másik gyerektől kiborulok és sírva megyek haza. Önbizalom nélkül pedig nem lehet valaki pedagógus és gyógypedagógus sem, ezt jobb ha az eszedbe vésed.
2009. okt. 10. 22:28
 8/15 anonim ***** válasza:
55%
Kedves fiatal kollégám. Az eszembe vésem.A gyermekeimet már nem adhatom hozzád,mert hasonló korúak,mint te. De szülő bevonása nélkül tanítani nem érdem,még egy gyógypedagógiai osztályban sem.Igenis tudnia kell,milyen a gyermeke,mire számítson. Természetesen nem hasonlítom osztályaimat a te gyógypedagógiai osztályaidhoz,mivel a mi célunk lehetőleg sokoldalú,diplomás,jó tanuló gyermekek nevelése,oktatása,fő profilunk a tehetséggondozás. Egy gyógypedagógiai osztályban termlészetesen mások az elvárások,hiszen a gyerekanyag is más. De gondolom,a kérdező gyermeke nem ilyen osztályba jár.Bár nekem rengeteg már diplomás volt tanítványom mellett sincs ilyen határtalan önbizalmam.Tudod,én olyan kételkedő fajta vagyok. Biztos,hogy jól csináltam? Nem lehetne-e még jobban? Hogyan tudom a legtöbbet kihozni a gyerekekből. Hogy segíthetnék a legtöbbet. Fenntartom továbbra is előző véleményemet,gratulálok a végtelen önbizalmadhoz!Valószínűleg 30év múlva már nem tudom megkérdezni tőled,még mindig ennyire tökéletesnek tartod-e magad. A kérdezőnek meg sajnos van még teendője,nem lehet mindent az iskolára hárítani. Ő ezt saját maga is érzi,ezért kért tanácsot,és nem a tanárnőt degradálta le. Bizony van sok feladata,ha szeretné megnevelni a gyerekét. Egy elsős gyerek pedig (egy átlagos,nem debil gyerek) nem engedhet meg magának ilyen viselkedést,fel tudja már mérni,mit szabad,és mit nem.Kétségtelen,hogy a pedagógusnak kell(lene) az iskolában megoldani a helyzetet,de félrenevelt gyerekkel nehéz néhány hét alatt csodát tenni. No,majd te,kedves kollágám,megoldod. Én már nem akarom megváltani a világot.Én egy begyepesedett fejű idős pedagógus vagyok,aki még fontosnak tartja a szülők bevonását saját gyermeke problémáinak megoldásában. Sajnálom,hogy ma már a szülőket kihagyják a fiatalok.Neveljétek csak ti ezt az új generációt. Mi még embereket neveltünk a ránkbízott gyerekekből.
2009. okt. 10. 22:59
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kolléga! A "vésd az eszedbe" a korodra való tekintettel visszavonva, ugyanakkor kiállok az eddig leírtakhoz. Kiegészíteném annyival, hogy nekem pont ezek a fogyatékos, cigány gyerekek tanították meg, hogy nem az anyukának és az apukának kell árulkodni, hanem ott helyben megoldani a problémát. Egyrészt, ahol dolgozom, az diákotthon is. Ha a gyerek kedden valami rosszat csinál, nem fogom az ellenőrzőjébe beírni az anyjának, hogy pénteken az öröm helyett féljen a gyerek attól, hogy mit fog szólni az anyja. Nem kívánom senki hétvégéjét megkeseríteni. Természetesen heti/napi kapcsolatban vagyok a szülőkkel, és külön meg is beszélem velük, hogy amiatt ne büntesse a gyereket, amit az iskolában követett el, de tudjon róla. Beszéljenek a történtekről. Így a gyerek se gondolja, hogy minden csínytevése titokban marad. Itt természetesen a szemtelenség, egyéb rosszalokdásokra gondolok, nem pedig egy súlyos verekedésre, vagy lopásra, mert akkor automatikusan értesítjük a szülőt.

Eléggé konzervatív vagyok, akár mennyire is csak 30 éves, és úgy gondolod, hogy majd én megváltom a világot. Eszembe se jutott, az viszont igen, hogy törekedjek arra, hogy az iskolai életre mi neveljük a gyereket, ne pedig a családjától várjuk, hogy a gyerekük alkalmazkodjon. Pont az olyanok miatt, mint Te tartunk ott, ahol... Férjem középiskolában tanít. A gyerekek nem tudnak viselkedni, nem tudnak köszönni, nem tudnak kultúrált emberek módjára iskolásnak lenni. És nagyon az a gyanúm, hogy azért, mert a tanító néni nem követelte meg annak idején. És mégegy. A beírásra szarnak a szülők, ahogyan a gyerekük is. Egy értelmesebb, intelligensebb szülő egy-egy panaszos fogadó óra után elgondolkodik: mi a francot keres ott a tanár, miért kapja a fizetését, ha nem tudja megoldani...

2009. okt. 11. 19:43
 10/15 anonim ***** válasza:
52%

Jóhogy nem már a tanár dolga a nevelés!Igenis otthon nevelje meg a gyereket az anyja,és iganis köze van hozzá hogy mi történik a gyerekével az iskolában!!!Ennek a pályakezdő emberkének sem pedagógusnak kellett volna álli,erre születni kell!Előre sajnálom azokaz a gyereket akik hozzád kerülnek...

A kérdezőnek:vidd el a gyereked az iskolapszichológushoz,vagy amúgy gyerekpszichológushoz.Erre csak van időd!!!És ők majd segítenek!

2009. okt. 12. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!