Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a 14. éves...

Mit csináljak a 14. éves lányommal? /Lent/

Figyelt kérdés

Cigizik,drogozik,vagdossa az ereit.jár pszichológushoz.

de szerintem igazából semmit sem hat neki.

Annyira rossz és ha látom,hogy vagdossa magát,akkor mondom neki,hogy ne tegye meg ilyenek és azt mondja,hogy szokjam meg ezt..

Mit csináljak??Egyb 9 hónapban vagyok szóval elég nehéz velük.

Segítsetek!!!Köszönöm szépen előre is!!!!!!!!!!!

2010. máj. 28. 22:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%

Húúú..

Elég nehéz helyzetben vagy(tok)...

Nem igazán tudom, mi válthatja ki ezt belőle :S...

Én nem dorogozok, viszont volt egy idő, amikor vágdostam magamat .....

Mai napig nem értem magamat, de amikor vágdostam magam, nem fájt, nemvolt rossz érzés, sőt.. jó volt nagyon.. mert úgy éreztem megbszabadulook minden gondomtól/problémától!..

Szerencére sikerült leszoknom róla( vagy legalább már 1 hónapja nem csinálom:S.. )

Lehet, hogy a lányodnak, új baráti társaság kellene vagy nemtudom :/ .. Mondnaám, hogy üljetek lemegbeszélni a dolgokat, de lehet nem tudnátok mindent megbeszélni .. Bár nemtudom milyen kapcsolat van közetetek...

Szerintem mindenképpen, egy új barátikör/társaság tenne jót neki :S..

2010. máj. 28. 23:20
 2/26 anonim ***** válasza:
65%
Az ereit vagdossa vagy a kezét? Mert nem mindegy.
2010. máj. 29. 14:46
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért vagdossa magát, mert a lelki fájdalmát akarja enyhíteni testivel. Próbálj meg rájönni, hogy mi az ami ennyire bántja, amiért ezekbe a rettentő káros dolgokba menekül. Biztos, hogy eljár az orvoshoz, vagy csak ő mondja? Beszélj a pszichológussal, de lehet, hogy inkább pszichiáterhez kellene vinned. Nem könnyű, de mindenben segítened kell neki még ha nem is akarja, mert innen gyorsabban fog lenntebb csúszni, mint kimászni ebből. Sok sikert!
2010. máj. 29. 15:44
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért jár pszichológushoz,mert te kényszerítetted rá,vagy azért,mert önszántából oda akart menni?

Szerintem hagyjátok a pszichológust,ha nem segít.

Mondd meg a lányodnak,hogy te mellette állsz,segítessz mindenben,nem haragszol rá.Aztán kérdezd meg,hogy miért csinálja mindezt.Ha nem akar veled beszélgetni,akkor öleld meg,vagy puszild meg,ha engedi.Aztán hagyd egyedül!

Szerintem elfog gondolkodni,hogy miért csináltad ezt,meghogy most mi van..és LEHET,hogy odafog menni hozzád..de ne szidd le!!Most kell neki,hogy támogasd!

Ha meg ellenkezik,összeveszik veled,felesel,akkor se hagyd,hogy tönkretegye az életed!Nyomozz az után,hogy honnan szerzi a drogokat,a cigit,meg azt,hogy mivel vagdossa az ereit,és aztán ezeket a dolgokat vondd tőle meg!Bárhogy is,de a drogot mindig kutasd fel..vagy bárhogy is,de akadályozd meg,hogy belőjje magát!Tüntesd el az inekciós tűt,a kanalat...stb.

Volt már sok ember,aki drogtúladagolásban halt meg.Ne engedd a lányod kezét el!

Tudom,hogy úgysem tennéd,meghogy most pláne kell a támogatás...

2010. máj. 29. 17:01
 5/26 anonim ***** válasza:
48%

haha.gratulálok

és az apuka hol van ilyenkor?

drogozik?vagdossa magát ELŐTTED?és te semmit nem csinálsz?hát gratulálok.egy szép kis verést megérdemelne az biztos,aztán szépen elmagyarázni neki h kislányom örülök h ilyen szépen elbaszod az életed.lehet hogy most még jó neki.mert ilyen korban az a menő és az parancsol aki iszik drogozik cigizik.és szart se ér az aki tanul és normális életet él.de minimum 10év múlva minden megváltozik és az fog neki parancsolni aki akkor tanult;)

( jó nem írtad hogy rosszak a jegyei de csodálnám ha ezek után olyan nagyon fényesek lennének:)) lelehet pontozni de nekem ez a véleményem róla.14éves vagyok én is.sajnos én is vagdostam a kezem (nagyon rövid ideig) már hatodikosan cigiztem és 13évesen s***részegre ittam magam.nem vagyok rá büszke de ez van.de nálam időben megfordult a dolog és rájöttem hogy ez igy nem jó.jegyeim nagyon rosszak voltak annyit sírtam miatta hogy felvesznek e egyáltalán valahova is.de felvettek az első helyen megjelölt iskolába.úgy voltam vele hogy istentől kaptam egy utolsó esélyt hogy helyrehozzam azt amit eddig szépen elbasztam és megváltozok. amúgy tök nem értem hogy mi hozta ezt ki belőle.a baráti kör vagy "jaj de szar az élet"?ha baráti kör akkor nehezebb fog megváltozni.de ha olyan hű de "nagy gondokat él" át akkor nem.sokat sirtam én is az miatt hogy juj de szar életem van és megakarok halni.öngyilkosságon is gondolkoztam igen.de aztán pl elolvasol ilyeneket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

és rájön hogy az ő nagy tinédzserkori problémái semmi ezekhez képest és hogy muszáj tanulni mert baszhatja az életét akkor TALÁN megváltozik...

2010. máj. 29. 23:00
 6/26 anonim ***** válasza:

tegnap 23:00

Kiscsaj, azért a szádból vegyél vissza. :) Nem tudhatod, kinek milyen problémái vannak. Örülj, hogy neked nem voltak/nincsenek. Attól még neki lehet.

Ne pszichológushoz vidd, hanem pszichiáterhez, és közben FOLYAMATOSAN támogasd. (Persze amíg ő nem akarja... addig nem fog javulni semmi.) Tapasztalat...

2010. máj. 30. 16:28
 7/26 anonim válasza:
76%

23:00 - nak :)

Háth eléggé el vagy tévedve, 16 éves vagyok lassan, tanulok, alkoholt NAGYON ritkán fogyasztok, nem dohányzom és nem drogozom :) És így is rengeteg barátom van, sokat járok bulizni, senki nem tart ribinek, és tisztelettel néznek rám az emberek.. :) Lehet, hogy te vagy rossz társaságba és azért gondolod így.

A kérdezőnek pedig.. volt egy bnőm, aki ugyanezt csinálta, nem küldték pszichológushoz, egyszer amikor vagdosta magát rosszul lett, és kórházba került. Akkor állt le vele. A tanulási eredményei sajnos nem nőttek, de legalább az egészségi állapota helyrejött. Szerintem idővel fog javulni az eredménye is.

Most ezzel nem azt akarom a tudtodra hozni, hogy hagyd csak, majd elmúlik neki.. hanem, hogy ő maga fog rájönni, hogy nem helyes. Lehet, hogy csak feltünést akar kelteni maga körül? Nem lehet, hogy te foglalkozol túl sokat magaddal illetve a születendő gyermekeddel és őt elhanyagolod? Egy 14 éves lánynak törődésre van szüksége, talán többre mint egy 3 éves gyereknek.

2010. máj. 30. 18:06
 8/26 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyik előző válaszolónak van igaza, pszichiátriára kell vinni, célszerű lenne befektetni, mert ezek, amiket tesz, nem normális dolgok. Inkább most vidd be, mint esetleg késő legyen.
2010. máj. 30. 18:39
 9/26 anonim ***** válasza:

tegnap 16:28 vagyok.

Nem tudom, merre laktok, de nyugodt szívvel tudom ajánlani a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriáját. Engem is ott (is) kezeltek, tényleg nagyon emberiek az orvosok és a kezelés is, talán a legjobb ilyen kórház. De amíg ő nem akarja, addig az úristen sem tud rajta segíteni. Pedig mindenképp szüksége van rá, mert ennek még tragédia lehet a vége.

2010. máj. 31. 10:25
 10/26 anonim ***** válasza:
Igen én is azt mondom, mint fent. Vidd el a Heim Pálba. Egy bejárós ambuláns terápia, nem biztos, hogy segít. A vagdosás, már kifejezett önpusztítás. A tinik többsége iszik, cigizik, nagyszájú, pofátlan, flegma. Ám ezt kinövik amikor beérnek. Az önpusztítás viszont lehet betegség tünet. Mindig legyél nyitott a beszélgetésre, akkor amikor ő akarja. Ez nagyon nehéz, mert ők többnyire nem akarnak a szülőkkel beszélni. Ne bíráld. Beszélj te is pszichológussal, segíthet megérteni, hogy mi zajlik a lányodba és akkor talán tudsz neki majd olyat mondani amitől könnyebb lesz.
2010. máj. 31. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!