Meg lehet változtatni a szokását?
Egy 13 evés kislányról van szó .Nem mondanám hogy nagy a gond !
Az lenne a problémám, hogy a kislány nagyon álmodozó és Lassu, barmit is csinál, nagyon lassan csinálja. ,mosogatás, öltözködés,evés stb. Meg nagyon szétszórt és rendetlen.Sokszor megemlítettem neki hogy gyorsabban vagy szaporában, de mind hiába.Egy pár percig begyorsul , de aztán, visszaáll az eredeti csiga állapotba.Más részt nagyon jól vág az agya, az egyik legjobb tanuló az iskolába . Nagyon sok mesemondó meg szavaló versenyt nyert, meg a történelmet és a nyelveket, könnyen tanulja .Egy nyolc versszakos verset kepés egy negyed óra alatt megtanulni.
Nahát, nekem apukám mondta mindig, hogy lassú vagyok:)
Igaz, mostohaapám, de nagyon szeret, viszont nincsenek megfelelő eszközei arra hogy toleráns legyen, ezért folyton szekált miatta. Azért is lehet lassú, mert egyszerre több dolog jár a fejében, megosztott a koncentrációja, nem? a számítógép is belassul ha leterheled:)
Próbálj a habitusuknak megfelelő feladatokat adni nekik (nem tudom, h ezt már írták-e) és azokban megdícsérni őket ha végeztek.
Egy idő után lesz saját motivációjuk a gyorsításra-lassításra, a közösségbe olvadás, vagy egy fiú, vagy egy tanítónéni elismerése, bármi.
Az nem baj ha álmodozik, ha jól tudom ez bal egyféltekés tevékenység és nagyon dicséretes. A tanulás viszont jobb egyféltekés, ami azt jelenti hogy ígéretes tehetség a kiscsaj.
Azért pedig tiszteletem, hogy egyedül neveled őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!