Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni a problémás...

Mit lehet tenni a problémás szülővel, avagy minden anya hülye?

Figyelt kérdés
Anyukám ált. iskolában tanít van egy szegény kisgyerek, most hatodikos. Speckós suliba kéne járnia, mert nem olyan mint a többiek, akik csúfolják is szegényt mert más. Furcsán megy, nem tud kapcsolatot létesíteni, és a tanárok csak sajnálatból engedik át osztályról osztályra. Az osztályfőnöke többször is beszélt a szüleivel, akik hallani sem akarnak arról, hogy bármi baja is lehet szegény fiúnak. Ezzel kinek tesznek jót, mert a srácnak tuti nem? Vagy tényleg ennyire vakít a szeretet? Mi lesz vele a szülei nélkül? Most az anyukája a rabszolgája, mert nem elég hogy nehéz eset, zsarnok is. Idősek eléggé a szülei. Szomorú eset, írjatok véleményt!!
2010. febr. 1. 12:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Senkivel nem kommunikál. Sem a tanárokkal, sem senkivel. Hetedikes, és a házi feladatait is a tanárainak kell beírnia a füzetébe, mert nem csinál semmit. Az anyukája otthon valahogy megtanulja vele a feladott verseket, a magyar jegye pl. abból van. Órán néha eszik, néha kiabál, sokszor be kell vinni a sulikönyvtárba, ott a könyvtáros tanító néni vigyáz rá, szabad foglalkozás címszó alatt. Olyanok tartják másnak (nem odavalónak), akik már 40 éve gyerekekkel foglalkoznak, nem hiszem hogy ezt otthonról helyesen meg tudnád ítélni!:(
2010. febr. 10. 10:46
 12/16 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 02-08 09:28 vagyok

Ha egy kicsit utánanéz az ember rögtön meg lehet találni ennek a lelki tényezőit a szülőkre nézve, újra mondom nagyon nehéz elfogadni. Viszont tényleg nem hinném én sem, hogy nem veszi észre a szülő, ha nem veszi észre nagy a baj, mert nem figyel a gyerekére nem vagyok én szakember, de még azt is el tudom képzelni, hogy a szülő miatt ilyen a gyerek /nem odafigyelés, nem érek rá a gyerekkel foglalkozni, nincs hozzá türelmem stb./ Én sajnálom ezt a gyereket, mondom nem vagyok szakember csak a gyermekem betegsége miatt rengeteget olvasok, keresek, szakembereket keresek meg. Még az is lehet, hogy ez a gyerek autista és ha elvinnék szakemberhez ez ki is derülne. Az viszont tényleg bosszantó, hogy így kell élni egy gyereknek, az pedig egyenesen szégyen, hogy elvileg jól kvalifikált szülők gyerekének.

2010. febr. 11. 11:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Hogy lehet hetedikes egy gyerek aki semmit nem csinál?

Nem tartja be az alap szabályokat az órán? Miért nem buktatják meg a tanárok, ha már a szülö elfogult? Vagy biztos a tanár is az?

Ezzel kinek segitenek? A gyereknek nem!!!! Nem érzi jól magát itt te magad irod.

A többi gyerek milyen példát lát. Van aki tanul, hogy tovább menjen és beirást kap ha zavarja az órát.Van aki mindezért jutalmul "szabad foglalkozást". Szerintem itt senki nem törödik a gyerekkel. Sem szülö, sem tanár.

2010. febr. 11. 11:16
 14/16 A kérdező kommentje:
Amúgy utána néztem. Lehet kérni a gyerek kivizsgálását, de ha a szülőnek nem kell elfogadnia a szakvéleményt, és arra sem kényszerítheti őket senki, hogy másik (speckós) iskolába kerüljön át. Sok olyan gyerek van, ahol ezt csinálja a család, mármint hogy javaslatok, és szakvélemények ellenére sem rakják pl. kisegítő iskolába a porontyot. Szegények biztos a csodára várnak.:((
2010. febr. 11. 12:49
 15/16 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 11:02 vagyok

Én úgy tudom, hogy ilyen korban már nem teheti meg a szülő, hogy nem fogadja el a szakvéleményt max. máshonnan másikat kér, és további jogi következményei vannak, ha a szülő nem aszerint cselekszik, ami a szakvéleményben le van írva, van erre jogszabály, ha lesz időm előkeresem.

2010. febr. 11. 13:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem. A szülőnek olyankor is joga van nem elfogadni a szakvéleményt. Jelenleg ez a helyzet.
2010. febr. 15. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!