Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni a problémás...

Mit lehet tenni a problémás szülővel, avagy minden anya hülye?

Figyelt kérdés
Anyukám ált. iskolában tanít van egy szegény kisgyerek, most hatodikos. Speckós suliba kéne járnia, mert nem olyan mint a többiek, akik csúfolják is szegényt mert más. Furcsán megy, nem tud kapcsolatot létesíteni, és a tanárok csak sajnálatból engedik át osztályról osztályra. Az osztályfőnöke többször is beszélt a szüleivel, akik hallani sem akarnak arról, hogy bármi baja is lehet szegény fiúnak. Ezzel kinek tesznek jót, mert a srácnak tuti nem? Vagy tényleg ennyire vakít a szeretet? Mi lesz vele a szülei nélkül? Most az anyukája a rabszolgája, mert nem elég hogy nehéz eset, zsarnok is. Idősek eléggé a szülei. Szomorú eset, írjatok véleményt!!
2010. febr. 1. 12:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Hát sajnos sok ember azt hiszi, ha nem vesz tudomást a bajról, akkor az nem is létezik. Nekem az unokanővéremnek van sérült gyereke, meg a keresztanyámnak, de mind a két családban nagyon sokáig tarott, mire a szülők elfogadták a tényeket, hogy a gyerek nem egészséges, szellemileg visszamaradott.

Unokatesómnál ráadásul mikor kiderült, hogy tényleg baj van, onnantól kezdve mindent ráhagytak a gyerekre, mondván, hogy hiába szól rá, úgysem írti meg, pedig dehogynem. Nagyon sulyi gyerek lett belőle, mert kihasználja a szülei hülyeségét.

2010. febr. 1. 12:45
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy tudom,az iskola kérheti a kivizsgálást,pl a nevelési tanácsadóban,ezt kéne először megpróbálni.
2010. febr. 1. 12:46
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

írti= érti

sulyi= sunyi

Bocsika

2010. febr. 1. 12:47
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, különösen a személyes tapasztalatot! Úgy látszik ez akkor nem egyedi eset.
2010. febr. 1. 14:18
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tanár a hibás szánalomból ne engedjék át simán buktassa meg és akkor rájön a szülő hogy nem odavaló a gyerek.
2010. febr. 2. 09:02
 6/16 anonim válasza:
100%
Az iskolának kell ez esetben szakvizsgálatot kérni.
2010. febr. 2. 15:37
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is nem minden anya hülye!!!! Csak Nem szakember. Pont a tanárok azok és ha minden évben átengedik a szülö azt láttja, hogy a gyerek megbirkozik a normál sulival. A pedagogusnak ha ugy gondolja baj van rég segitséget kellett volna kérnie a nev tanácsadóbol. A furcsa járás nem kizáró ok a normál suliból. az, hog kapcsolatot nem tud teremteni......kivel? azokkal akik csufolják? Egy jó pedagogus elfogatatja a MÁS gyereket. Nálunk járt egy cukorbeteg gyerek akinek azért kellett eljöni a másik iskolából mert kiközösitették ez miatt. Sulyos inzulinos volt igy nem ehetett azt amit a többiek nem ment kirándulni és volt, hogy az órárán mért vércukrot vagy ehetet az órán. Mikor ide került a tanárnő elmagyaraázta a gyerekeknek mi az a cukorbetegség és, bárki lehet az de nem fertöz. utána a szülöknek tartott egy szülöit azért, hogy otthon mit mondjanak a gyerekeknek. Ezekután itt senki nem közösitette ki a kisfiut és boldogan járt iskolába, jobb jegeket szerzett és még a betegsége is javult. Tehát a MÁS embereket nem sajnálni kell

ELFOGADNI ÉS MEGFELELŐEN SEGITENI, TÁMOGATNI

2010. febr. 3. 16:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A szülő nem hülye csak szeret, elvakultan, elfogultan és minden áron! Tudod ezt csak azt tudja megérteni, akinek baj van a gyerekével, akinek egy teljesen egészséges gyermeke van fel sem tudja fogni, hogy mivel jár egy "más" gyereket nevelni és elfogadni, hogy neked ezeket a lapokat osztotta az élet. A pedagógusnak valóban nagy szerepe van ebben, szerintem is nekik kellene kezdeményezni a pedagógiai intézet felé a felmérést, iskolás korban ha jól tudom már törvény is bünteti azt a szülőt aki ezt nem teszi meg. Viszont az iskolának kell kezdeményezni, ha a szülő nem látja be. Én a kisfiamon már 5 hónaposan láttam, hogy valami nem stimmel és el is vittem saját kérésemre, azóta fejlesztésre járunk.
2010. febr. 8. 09:28
 9/16 A kérdező kommentje:
Őszintén sajnálom, hogy különleges fejlesztésre kell járnotok. Bár gondolom erre nem szorulsz rá, és lehet nem is érdekel, vagy nekem nem így kéne hozzáállnom. Akkor kérlek mondd meg, hogy hogyan kéne, és másnál már tudni fogom! Te tudod, hogy a gyereked különbözik a társaitól, és megpróbálod behozatni vele a lemaradását. Ha belegondolok, nem hiszem hogy akad olyan szülő, aki annyira vak lenne, hogy nem veszi észre ezt a tényt, hogy az övé más. Inkább azt gondolom, hogy nem hajlandó róla tudomást venni. A konkrét eset, amiről beszélek persze összetettebb annál, amit leírtam. A fiúnak mindkét szülője gimnáziumi tanár. Kis városban élünk, és ők elvárják a kollégáiktól, hogy ők is szemet hunyjanak. Ha szakemberhez fordulnának, akkor elvinnék olyan iskolába, ahol nem csinálnak belőle ügyet. Ez nyílt titok. Meg az is, hogy a szülei iskolájában (gimi) még több megaláztatás fogja érni, mert a tinik kegyetlenebbek az általános iskolásoknál. Azt a sulit is elvégzi majd, az is tuti. És utána mi lesz vele? Szerintetek mi lenne a legjobb a fiúnak? Ez, hogy a szülei "majmot csinálnak belőle", vagy az, ha elfogadnák és csökkentenének az elvárásaikon? De ha így lenne milyen szakmát tanulhatna, hogy tudna később megélni? Lehet, hogy nincs igazság. Elnézést kérek minden anyától, mellesleg én is az vagyok.
2010. febr. 8. 15:37
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező

Mi a baja a fiunak? Nekem ez még mindig nem világos. Amit tudok furcsán jár ezért csufolják. Igy ezekkel akik csufolják nem létesit kapcsolatot. És mással? Gyenge tanuló. De ezért ne veszik át egy spec suliba.

2010. febr. 9. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!