Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi lehet ezt a fiammal?...

Mi lehet ezt a fiammal? Hogyan tudnám rávenni, hogy ne gonoszkodjon?

Figyelt kérdés

A nyolc éves kisfiamnál mi lehet ez? Mit csináljak, hogy ne tegye ezt? Ha viszem haza a gyerekeket és az 5 éves kislányom mondja a liftben, hogy pisilnie kell, a 8 éves kisfiam rögtön mondja neki, hogy psss. És nevet. Van hogy csikizi is.

Ha a legjobb barátja jön át volt, hogy berohant a wc-re és nem engedte be a barátját, akinek nagyon kellett és úgy kellett kivinni onnan a fiam ő meg röhögött.

A tanár is mesélte hogy osztályban is sokszor ha valakinek ki kell mennie, hasonlókat csinál mindenki előtt.

Beszéltem vele;

- voltam kedves, kértem szépen, hagyja abba, semmi eredmény

- kédeztem miért csinálja - mondta mert vicces

- voltam szigorú, semmi eredmény.

Amúgy ő még nem pisilt be se oviban se suliban, ágyba se vizelt.

Mi lehet ezt a fiammal? Hogyan tudnám rávenni, hogy ne gonoszkodjon?

2014. nov. 1. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:
ne vegyél tudomást róla amikor csinálja...ha nincs közönség unalmassá válik és abbahagyja
2014. nov. 1. 15:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Figyelem felkeltés, ha eddig nem volt rá jellemző ez a viselkedés. A nagyok nem piszkálták a WC-ben a suliban? Érdekes, hogy csak pisitémában gonoszkodik.
2014. nov. 1. 15:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Engem is ez lep meg. Ha ezer más rendszeres csínye lenne, betudnám annak, de nagyon rá van állva a pisi témára. Amikor bepisilt párszor miatta a húga, akkor nagyon nevetett, hiába sírt a húga. Nem tudom mi lehet ez.
2014. nov. 1. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Bár nincs gyermekem, ezért saját magam gyereknevelésre tanácsot nem nagyon tudok adni.Facebookon keresd meg Vida Ágit, kismamablog a neve, így tudsz rákeresni.Ő biztosan tud erre neked hasznos információt adni, vagy olvass gyereknevelési könyveket.Mindenesetre azt tudom, hogy egy gyermek személyiségét még gyerekkorában kell megformálni, mert később aztán nem leszel képes.Hogy ez maradjon csak gyermeki csínytevés és később már csak jót nevessetek a dolgon.De nem szabad hagyni hogy a gyerek személyisége eltorzuljon és erőszakos, hazudós, másoknak folyton fájdalmat okozó és ebben örömét lelő fiatal/felnőtt váljon belőle.
2014. nov. 1. 16:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem történhetett valami ami ezt váltotta ki nála. Szerintem keressetek meg egy gyermekpszichológust. Eléggé úgy tűnik, hogy valamit nem tud feldolgozni és valahogyan próbál lázadni. Szóval szakember kell hozzá. Ha nem tudtok magán menni, akkor menjetek a helyi nevelési tanácsadóba. Fel kell tárni, hogy mi áll a háttérben.
2014. nov. 1. 18:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy izgatja, ha valakinek pisilnie kell? Van ilyen sexuális téma felnőtteknél, hogy valakit izgat, ha azt nézi, ahogyan más visszatartja, pisil vagy bepisil. Ekkora gyerek már simán fejleszthet ki sexuális fétiseket, ez a kezdeti stádium, mikor még csak foglalkoztatja a dolog. Azért nevet, mert tetszik neki. Persze benne nem fogalmazódik meg a sex téma még, ő csak annyit tud, hogy ez neki valami miatt jó.

Arról kéne leszokatni, hogy nem ilyen nyíltan provokálja a többieket.

2014. nov. 10. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!