Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy tudnam ravenni hogy ne...

Hogy tudnam ravenni hogy ne csak azt csinalja amit o kigondol?

Figyelt kérdés
Tizenket eves es azt hiszem hogy kezdodik lassan a kamaszkor,pedig kulso jelei emg nincsenek,nagyon gyerekes,de egy ideje nem birok vele,1000-szer el kell mondani neki dolgokat.A buntetes nem er semmit.Pl.:ma nem volt matek ora de mivel ma van edzese(foci)megkertem szepen hogy csinalja meg a matek hazit ma reggel.Nem szoltam neki semmit ma es nem csinalta meg mert fejebe vette hogy holnap delelott csinalja,(delutanos az iskolaban,Erdely)es ugy is lett,tehat amit en mondtam neki az egy nagy semmi.A focitol nem szeretnem eltiltani mert jot tesz neki a sprt,levezeti az energiait,de az lenne az egyeduli dolog amit ha nem engednek neki,nagyon fajna.Az iskolabo is panasz van ra(beleszol a tanar szavaba,rendetlenkedik ora kozben) .Egyebkent kozepestol jobb tanulo
2010. márc. 30. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Lázadó korszak, próbálgatja, feszegeti a határokat; ezen mindenki átesik. Ha nagyon érvényesíteni akarod az akaratod, akkor még inkább lázadni fog. Például nem mindegy mikor csinálja meg a házit, amíg megcsinálja? Az hogy visszaszól a tanárnak és rendetlenkedik óra alatt megint olyan dolog, ami a korabeli gyerekek igen nagy hányadára igaz kisebb-nagyobb mértékben. A tanárnak az a feladata, hogy úrrá legyen ezen, ha nem képes rá, azzal magáról állít ki szegénységi bizonyítványt igazából. Szóval én nem látom olyan súlyosnak a gondot. Arra figyelj viszont, hogy milyen társaság veszi körül. És ha buliba járna, akkor egyértelmű szabályokat adj és következetesen tartasd be. De ha kisebb ügyekben is szigorúan akarod fogni, akkor nagyon elidegenítheted magadtól!
2010. márc. 30. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Viszonylag jól tanul, bár nem tudom, milyenek a képességei. Szerintem nyugodtan rábízhatod, hogy maga ossza be az idejét. Döntse el ő, hogy mit mikor csinál, Te csak akkor szólj, ha valami elmarad. Önállóságot tanul vele.

A focitól tiltani nem érdemes. Egyrészt mert szüksége van a mozgásra,a jó mozgású gyerekeknek az agya is jobban fog. Másrészt,mert nem csak mozog, hanem sok mindent megtanul közben, amire később szüksége lesz. Csapatjáték, megtanulja az alkalmazkodást a többiekhez, lemondást, hogy hagyjon másokat is érvényesülni, önfegyelmet, összpontosítást.

Kezeld nagyfiúként, akinek már lehetnek önálló döntései. Előfordul persze, hogy rosszul dönt,de az jó lecke.Persze ne gondolj nagy dolgokra, csak olyanra, hogy mikor írjon leckét.

Ha mégis büntetni kell, az olyan legyen, amit előre megbeszéltek. Ha ezt teszed, akkor...

2010. márc. 30. 21:39
 3/3 anonim válasza:
=D Buta felnőttek... Pedig ti is átestetek ezen az életszakaszon!!! Szerintem minden tinédzser minden fontos dolgot utoljára hagy, addig pedig szórakozik meg ilyenek. Én is ilyen vagyok. Az osztálytársaim is ilyenek. Nyugodj meg, majd megjön az esze és újra rendes lesz. -egy tini-
2010. márc. 30. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!