Miért csinálja ezt a 13 éves lányom? |lent|
Tavaly rajta kaptuk, hogy elvett 3000 forintot a pénztárcámból. Aztán rajta kaptam egy hazugságon, majd telefonon keresztül vontam kérdőre és mivel mérges voltam mondtam neki, hogy egész nyáron nem mehet sehova (június másodikán)aznap nem jött haza. Telefonját kikapcsolta, és mikor bekapcsolta, hogy közölje hol van, kivel akkor szépen hazarendeltem és attól a barátnőjétől eltiltottam akinél bújkálni szeretett volna aznap éjjel. Aztán következett egy kis szünet.
Idén nyáron (június 15-én) találtam nála egy érintőképernyős telefont amiről azt állítja, hogy találta még áprilisban. Mi már a férjemmel nem hiszünk neki, szerintünk lopta. Ugyanis a bizalmat már elvesztette...
Mindent megadunk neki. Nem verjük, nem éri családonbelüli erőszak sem. Boldog család vagyunk. A bátyja is jó gyerek tisztelettudó velünk szemben. A lányom is boldognak tűnik. Jó jegyei vannak. Gyakran mondja, hogy szeret minket. Nem értem miért műveli ezeket. Félünk, hogy a telefont tényleg lopta és a rendőrség egyszer csak ránktőr az otthonunkban. Nem tudjuk mit tegyünk.
A lányunk viselkedésén pedig hogyan javítsunk?
Természetesen csak hirtelen haragomba mondtam, hogy egész nyáron nem mehet sehova. Nem lenne szívem tönkretenni a nyarát.
De én azt nem értem, hogy ezeket miért csinálja?
Kleptomániás?
Kleptomániás?
nem nemaz.csak kell neki a pénz.érintőképernyős telefon meg azért h menő legyen,és hát ha nem adtok neki pénzt rá akkor lehet ellopta.vagy kap pénzt?vagy nem is kér?milyen anyagi helyzetben vagytok?
A lányom már 7 éves kora óta kap zsebpénzt, hogy megtanuljon bánni a pénzel. Persze ezt az évek során növeltük. Mondjuk 7 évesen kapott 200 forintot és azt elkölthette csokikra vagy ami megtetszett neki. Most 13 éves és hétvégenként 2000 forintot kap, de csak akkor, ha a héten mindennap takarított egy órát, szóval azt is megtanulta, hogy ha dolgozik csak akkor kap pénzt és nem az ölébe hullik.
Nem hinném, hogy kivételezést érezne, mert a 18 éves bátyjával is ezt csináltatjuk.
előző:
szerinted az normál, hogy ha egy 13 éves (!) gyerekenke nem vesznek érintőképernyős telefont, akkor lop magának egyet? nehogy már ezért a szülőket hibáztasd!
amúgy a kiscsajt nem szabadott vlna eltiltani az őt bújtató barátnőtől mert így még erősebb szövetség alakul majd ki közöttük és egyre több dolgot hallgatnak el előled :(
Szerintem alapvetően a nevelési módszer rossz. Értem hogy a tesójánál ezzel a módszerrel minden jól működik, de nem vagyunk egyformák, és nem szabad általánosítani, nála ez nem működik, úgy tűnik.
Teljesen jogos ha nem bíztok meg benne ezek után, de egy család vagytok, és nektek közösen együtt kell élnetek, bizalom nélkül nem a legjobb...
Valószínűleg teljesen kihasznál benneteket minden téren rájátszik a szabályaitokra, amik egyébként jók, csak nem nála, és attól mert azt hiszitek hogy ő be tudja osztani a pénzt, nagyot tévedtek, mert akkor nem tenne ehhez hasonlókat, és igen egy érintőképernyős telefon nem olcsó mulatság, ha valóban találta, akkor vissza kellett volna hogy adja a tulajnak, (felhívni a telefonkönyve alapján) venni tuti nem tudott mert gondolom még nincs 18.
Valami mást kell kitalálni mert szerintem teljesen palira vesz titeket.
"Kleptomániás? "
South Park xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!