Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért csinálja ezt a 13 éves...

Miért csinálja ezt a 13 éves lányom? |lent|

Figyelt kérdés

Tavaly rajta kaptuk, hogy elvett 3000 forintot a pénztárcámból. Aztán rajta kaptam egy hazugságon, majd telefonon keresztül vontam kérdőre és mivel mérges voltam mondtam neki, hogy egész nyáron nem mehet sehova (június másodikán)aznap nem jött haza. Telefonját kikapcsolta, és mikor bekapcsolta, hogy közölje hol van, kivel akkor szépen hazarendeltem és attól a barátnőjétől eltiltottam akinél bújkálni szeretett volna aznap éjjel. Aztán következett egy kis szünet.

Idén nyáron (június 15-én) találtam nála egy érintőképernyős telefont amiről azt állítja, hogy találta még áprilisban. Mi már a férjemmel nem hiszünk neki, szerintünk lopta. Ugyanis a bizalmat már elvesztette...

Mindent megadunk neki. Nem verjük, nem éri családonbelüli erőszak sem. Boldog család vagyunk. A bátyja is jó gyerek tisztelettudó velünk szemben. A lányom is boldognak tűnik. Jó jegyei vannak. Gyakran mondja, hogy szeret minket. Nem értem miért műveli ezeket. Félünk, hogy a telefont tényleg lopta és a rendőrség egyszer csak ránktőr az otthonunkban. Nem tudjuk mit tegyünk.

A lányunk viselkedésén pedig hogyan javítsunk?

2010. júl. 1. 23:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Volt benne egy rész amiben a pók kleptomániás volt xD
2010. júl. 3. 15:56
 12/24 anonim ***** válasza:
53%

Hétvégenként 2000FT... Nem lehet hogy tényleg összespórolta? Lehet furán hangzik, de nálunk is van, hogy ezt meg azt nem vesznek meg nekünk, mert szüleink szerint hülyéség, és mi tesómmal összespórolunk rá, és megvesszük a szülők tudta nélkül.

Ha meg tényleg találta, akkor is vissza kéne juttatni a jogos tulajdonosának, mert ha rajtakapják a lányt a telefonnal, még ha tényleg találta, ráfoghatják hogy ellopta. Az is érdekes, hogy ha még találta is, nektek miért nem mutatta meg... Sokkal nagyobb a baj, ha tényleg lopta. Nyilván akkor nem a telefon az egyetlen amit ellopott. Javaslom vigyétek el pszichológushoz, meg beszélgessetek vele sokat. De ne kiabálva meg indulatosan. Ennyi idősen már rég tudnia kell hogy más telefonját nem visszük haza és nem szökünk el.

2010. júl. 4. 19:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Régebben is, ha rossz volt, akkor tiltással büntettétek? Mert "hazudni tanít, aki tiltással nevel".
2010. júl. 5. 09:47
 14/24 anonim válasza:
76%
Én is 13 éves vagyok csak fiú. Ez tényleg elég rossz,de szerintem nem a szülőkkel van a gond. Beszélgetni kell a lánnyal, őszintén, és nyugodt k
2010. júl. 5. 12:16
 15/24 anonim ***** válasza:
33%

Szia.amikor én ennyi idős voltam nem kaptam 1 forint zsebpénzt sem.

A telot vagy lopta,v vmelyik haverja lopta és megvette tőle olcsón,ezért nem kaphat nagy büntetést,ha megtalálják őt rendőrök,majd megtanulja a saját kárán.

Nem a telóért,hanem mert nem ment haza,azért tuti adnék néhány maflást,és nem mehet sehova.Majd csak suliba.Jövő nyárig meggondolja,h bitos így kell-e majd akkor is viselkednie.

2010. júl. 5. 19:01
 16/24 anonim válasza:
49%
A telefont bevinném a rendőrségre, vagy a szolgáltatóhoz ami fel van tüntetve a mobiltelefonon, ot tmajd megmondják kié, és visszaszolgáltatják, ha esetleg tényleg enm ő vette.. Nem adnék neki semilyen büntetést, főleg enm ütném, a szóval való bántás sokal roszabbul esne neki, és megtanulná hogy mi a helyzet.
2010. júl. 8. 11:18
 17/24 anonim ***** válasza:
49%
Hát itt már szerintem elég nagy bajok vannak. Talán pszichológus tudna segíteni, nem szégyen az. Ő nektek is tudna tanácsot adni, és így a nevelés is hatékonyabbá válna.
2010. júl. 9. 09:29
 18/24 anonim ***** válasza:
17%

Én 14 éves vagyok..

Sztem nem segit a pszihologus..

Énis ugyan ezt müveltem anyámmal.. csak még durvábakat

És aztán ösze jötem egy csávoval (végre egy ojanal aki megbecsül) anyám 4hpnapig engedte h együt legyünk meg minden mehetem hozájk is.. Ekkor normális lettem.. Aztán mikor eltiltotak mindig elszöktem ithonrol meg mindent csináltam amit nem kéne..

mikor pszihologushoz akart anyám viini akor meg szöktem ithonrol.. mert h én nem vok hülye h oda mnjek ezel a szövegel.. én csak azért irok mert az ö fejével gondolkodom:S de szerintem TE beszélges el vele normlisan kösetek egyeségeth akor kap havonta egy 5000rest vagy valami.. és h legyen normmális:)

2010. júl. 12. 11:18
 19/24 anonim ***** válasza:
74%

Most meg ne haragudj, kedves kérdező, de ha 13 évesen idegen érintőképernyős telefon van nála, amit nyilván nem fizetett ki a nemlétező fizujából... akkor ott már nagyon régen nagyon nagy baj van. Nagyon régen, mert ilyen jellemtorzulás nem jön egyik napról a másikra és nagyon nagy, mert ez konkrétan A VÉG.

Mi a jobb eset? Amikor nem ellopja, vagy lerabolja a hasonszőrű barátnőivel a telót, hanem eladja a testét és úgy szerzi.

Isteni.

Jó nevelés eredménye...

2010. júl. 15. 11:08
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia! Azt ajánlom hogy nézzétek meg közösen a lányoddal a Tizenhárom c. filmet. *****

tanulságos...

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. aug. 24. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!