Miért csinálja ezt a 13 éves lányom? |lent|
Tavaly rajta kaptuk, hogy elvett 3000 forintot a pénztárcámból. Aztán rajta kaptam egy hazugságon, majd telefonon keresztül vontam kérdőre és mivel mérges voltam mondtam neki, hogy egész nyáron nem mehet sehova (június másodikán)aznap nem jött haza. Telefonját kikapcsolta, és mikor bekapcsolta, hogy közölje hol van, kivel akkor szépen hazarendeltem és attól a barátnőjétől eltiltottam akinél bújkálni szeretett volna aznap éjjel. Aztán következett egy kis szünet.
Idén nyáron (június 15-én) találtam nála egy érintőképernyős telefont amiről azt állítja, hogy találta még áprilisban. Mi már a férjemmel nem hiszünk neki, szerintünk lopta. Ugyanis a bizalmat már elvesztette...
Mindent megadunk neki. Nem verjük, nem éri családonbelüli erőszak sem. Boldog család vagyunk. A bátyja is jó gyerek tisztelettudó velünk szemben. A lányom is boldognak tűnik. Jó jegyei vannak. Gyakran mondja, hogy szeret minket. Nem értem miért műveli ezeket. Félünk, hogy a telefont tényleg lopta és a rendőrség egyszer csak ránktőr az otthonunkban. Nem tudjuk mit tegyünk.
A lányunk viselkedésén pedig hogyan javítsunk?
Szia! Először is: ne tiltsd el a barátnőjétől. Jó, hülyeséget csináltak mindketten, de ezt akkor se tedd. Úgyis találkozni fognak titokban, és téged fog megutálni a lányod. Én tudom, hogy ez milyen érzés, engem is eltiltott az anyám a barátnőmtől kamaszkoromban, persze titokban úgyis találkoztunk.
Ezenkívül szerintem ülj le vele beszélgetni ezzel a telefonnal kapcsolatban. Kérdezd ki, hogy pontosan hol találta. És azt is mondd el, hogy ha találta, akkor is vissza kell adni a jogos tulajnak, nem lehet csak úgy eltulajdonítani.
Illetve ahogy többen is írták, nagyon javaslom a gyerekpszichológust. Az a baj, hogy itt Mo.-on még mindig nagyon tartja magát az a felfogás, hogy pszichológushoz csak a dilisek járnak. Ez egyáltalán nem így van. Fellépett egy probléma, amit lehet, hogy nem tudok megoldani önerőből, és szakemberre lenne szükség. Biztos, hogy valami oka van annak, hogy így kezdett el viselkedni a lányod.
Remélem, sikerül megoldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!