Tudom nem vagytok orvosok! Mégis mi lehet a baj? Aspergeres?
nevtanon én csak nevettem. én 3 irányba vittem kapásból a fiam, egy időbe :)
nem tudom ki mondta, hogy a tevtan küld a vadaskertbe, ők nem küldenek sehova, max javaslatot tesznek. nevtan mint a nevében is benne van, nevelési tanácsadó! ha nevelési gondok vannak akkor nagyon ott vannak, a logopédiát is jól meg tudják oldani, de egy ilyen dologhoz nincs sok közük, a szakembereik nem erre specializálódtak, tényleg nevelési dolgokban érdemes hozzájuk menni.
fiamnak megállapították hosszas vizsgálat után, hogy le van tapadva a nyelvféke, azért nem beszél. persze nem volt...
iq tesztet csináltak vele, azt hiszem 3x mentünk, de nem sikerült, értékelhetetlen lett, azt mondták, hogy nagy valószínűséggel átlag alatti az iq-ja, szerintük enyhe értelmi fogyatékos.
na most a gyerek iq-ja jóval átlag feletti... :)
szóval ennyit róluk. a vadaskertben hosszú a várólista, szerintem butaság várni, 5 éves, tavasszal esetleg sor kerül rátok ha most kérsz időpontot. nagyon sürget titeket az idő, hisz iskola előtt kell fejleszteni, szerintem ne várj!
enyém 2 éves korától kap speciális fejlesztést autizmus gyanúra. nála az asperger merült fel mert nagyon kólönc agya van, most 5 évesen ott tartunk, hogy vannak fura dolgai, én autizmust gyanítok, de a szakemberek levették róla, bár hozzátették, hogy nem biztosak benne, hogy nem vágta át őket a gyerkőc, mert annyira remekül kompenzál. mondjuk lényegtelen is, mert be tud illeszkedni, nincsenek gondjai a mindennapi életben, már csak én látom azokat a dolgokat amik nem épp normálisnak mondhatóak :D
szóval inkább ne várj, mert ebben a korban remek eredményeket lehet elérni a fejlesztéssel :)
és ahogy már írták, idő közben az aspergert eltörölték, de rájuk sok mindenben pont az ismert autista tünetek ellentettjei az igazak. pl. nagyon korán kezdenek el beszélni, túl nyitottak, remekül kompenzálnak, és egy-egy területen kiemelkedő agyuk van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!