Aspergeres gyemeked hova jár általános iskolába Budapesten?
Megkapja a megfelelő segìtséget? Meg vagytok elégedve? Normál osztályba jár? Hogy találtatok a sulira?
Kétségbe vagyok esve. Kisfiam egy normál református oviba jár, ahol felmenő rendszerben lenne általános iskola is. Idéntől direkt kivették az alapító okiratból az sni-s gyerekek felvételét, úgyhogy ő nem mehet a többi csoporttársával tovább az iskolába. Nagyot csalódtam a református egyházban. Amúgy magán úton fejlesztjük, mert itt nem kapott fejlesztést egyáltalán eddig sem!
Kérlek mondjátok, hogy van esély iskolát találni a fiamnak!
Tudom, hogy ez roppant bosszantó, de sajnos ez van :( Ha nem értenek hozzá, akkor nem értenek. Továbbképezni magukat sajnos ezügyben kevesen hajlandóak, mondjuk a kutya sem támogatja sem "időben", sem anyagilag.
Az én kisfiam is autista mint a tiéd, egyenlőre csak ovisok vagyunk, ép értelemmel, mi a Laborc utcai iskolát néztük ki, jókat hallottam (sajnos fizetős).
Még a fiam is bőven ovis, de akkor is nézelődünk. Nagyon jó képességű. Az oviban simán bìrja a 26 fős csoportot. Nincs vele gond, szépen beilleszkedett. A Laborcot néztem, de ott tuti visszahúznák. Nem vagyok annyira biztos benne, hogy normál tanmenet szerint tanulnak. Tudod esetleg, hogy mennyibe kerül ez a suli?
De előìrta a bizottság, mégsem fejlesztik. Ezért is vették ki az okiratból. Féltek, hogy intézkedünk és kénytelenek lettek volna biztosítani a fejlesztést. Én meg örülök, hogy van egyáltalán lehetősége normál oviba járni.
Olyan választ várnék, akinek a gyermeke valódi integrációban, többségi iskolában az osztályban egyetlen sajátos nevelési igényűként tanul és kap megfelelő segìtséget.
Köszönöm a többi választ is.
A Túrkevésre annyit reagálnék, hogy régen még gyermektelenül laktam Törökszentmiklós közelében, de még onnan is messze lett volna, sőt még Kuncsorbáról is kocsi nélkül!
Az egész életünket a fiam fejlesztésének szenteljük, hogy normális életet élhessen. Hamarosan már 28-an járnak az óvódai csoportjába, ahol ő az egyedüli sni-s. Nem kap most sem külön figyelmet és mégsem gúnyolják, jól beilleszkedett. Már barátkozik is. A gyógypedagógusunk szerint pont ő az aki valóban bírná a többségi sulit. Egyébként úgy néz ki nem nézik a papírt majd és mehet a jó képességei miatt tovább a többiekkel suliba. Azokkal, akikkel 3 és fél évig együtt jár oviba.
Hiszem, hogy neki menni fog, nem gondolom, hogy ki kellene a vonnunk a világból. Vagyis, mivel refomátus intézmény, így kicsit mégis ki van vonva így is!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!