Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Aspergeres gyemeked hova jár...

Aspergeres gyemeked hova jár általános iskolába Budapesten?

Figyelt kérdés

Megkapja a megfelelő segìtséget? Meg vagytok elégedve? Normál osztályba jár? Hogy találtatok a sulira?

Kétségbe vagyok esve. Kisfiam egy normál református oviba jár, ahol felmenő rendszerben lenne általános iskola is. Idéntől direkt kivették az alapító okiratból az sni-s gyerekek felvételét, úgyhogy ő nem mehet a többi csoporttársával tovább az iskolába. Nagyot csalódtam a református egyházban. Amúgy magán úton fejlesztjük, mert itt nem kapott fejlesztést egyáltalán eddig sem!

Kérlek mondjátok, hogy van esély iskolát találni a fiamnak!

2014. szept. 23. 07:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Túrkeve?
2014. szept. 23. 15:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez roppant bosszantó, de sajnos ez van :( Ha nem értenek hozzá, akkor nem értenek. Továbbképezni magukat sajnos ezügyben kevesen hajlandóak, mondjuk a kutya sem támogatja sem "időben", sem anyagilag.

Az én kisfiam is autista mint a tiéd, egyenlőre csak ovisok vagyunk, ép értelemmel, mi a Laborc utcai iskolát néztük ki, jókat hallottam (sajnos fizetős).

2014. szept. 23. 18:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy nem kapott semmi fejlesztést? Autizmusra JÁR a fejlesztés, nem írta elő a szakértői bizottság?
2014. szept. 23. 18:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Még a fiam is bőven ovis, de akkor is nézelődünk. Nagyon jó képességű. Az oviban simán bìrja a 26 fős csoportot. Nincs vele gond, szépen beilleszkedett. A Laborcot néztem, de ott tuti visszahúznák. Nem vagyok annyira biztos benne, hogy normál tanmenet szerint tanulnak. Tudod esetleg, hogy mennyibe kerül ez a suli?

De előìrta a bizottság, mégsem fejlesztik. Ezért is vették ki az okiratból. Féltek, hogy intézkedünk és kénytelenek lettek volna biztosítani a fejlesztést. Én meg örülök, hogy van egyáltalán lehetősége normál oviba járni.

2014. szept. 23. 22:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Olyan választ várnék, akinek a gyermeke valódi integrációban, többségi iskolában az osztályban egyetlen sajátos nevelési igényűként tanul és kap megfelelő segìtséget.

Köszönöm a többi választ is.

A Túrkevésre annyit reagálnék, hogy régen még gyermektelenül laktam Törökszentmiklós közelében, de még onnan is messze lett volna, sőt még Kuncsorbáról is kocsi nélkül!

2014. szept. 24. 09:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az alapító okiratból sok helyen kivették az autizmust, vagy épp bele sem rakták... nincs megfelelő mennyiségű szakember az ilyen esetekre, ha van is, azok szépen elmennek külföldre és ott tanítanak sni-s gyermekeket. Kövezzetek meg, ha úgy érzitek, nincs igazam... az én fiam is aspergeres, jövőre kezdi a sulit. Rengeteg iskolát felhívtam, és bizony nagyon elszomorító, hogy amely INTEGRÁLT intézménynek hirdeti magát, az igazából mégsem az. Közlik veled a telefonban, hogy ja, hát persze, integrált, de az autizmus nincs benne az okiratban, tehát nem veszik fel a gyerekedet! Hívtam fel olyan sulit is, amely montessori osztályt indított. Aha, mikor meghallottam, hogy aspergerest nem vesz fel, de hátrányos helyzetűt igen, dobtam egy hátast! A Waldorf-ban még reménykedtem... egyiket szintén felhívtam. Ott sem vesznek fel autizmussal együtt élő gyermeket. Akkor hol is? Józan paraszti ésszel szűkítettem a kört. Gyakorlatilag 4-6 olyan iskola van Budapesten, ahol megfelelő szaktudással fogadnak és fejlesztenek ilyen gyerekeket. Nincs könnyű dolgunk.
2014. okt. 22. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Az utolsó bejegyzésedre is reagálnék. Én próbálkoztam állami sulival, felvettem velük a kapcsolatot. Fogadnak aspergeres gyereket, kb. 25-30 az osztálylétszám!! Ne írasd be olyan helyre a gyereket, ahol egyedül csak ő az sni-s! Integrálódnia kell, ahogy az enyémnek is. De úgy érzem, nem olyan helyen, ahol egy osztályban még huszonvalahány egészséges gyerek van. Utazó gyógypedagógust ajánlottak nekem az állami suliban, de nézd.... őszinte leszek: finoman közölték velem, hogy ugyan felveszik a fiamat, de senki nem fog vele másként bánni, ugyanolyan elvárások lesznek vele szemben is, mint az összes többi gyermekkel. Hát, le is mondtam az állami suliról ezek után. :/ És akkor még szegény annak is legyen kitéve, hogy a többiek kiközösítik? Á, nem, nem. De mindenki maga dönti el természetesen.
2014. okt. 22. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Ha van időd és türelmed, kérlek írd meg, akár privátban is, hogy konkrétan mely intézményekkel milyen volt a tapasztalatod! Érintett szülő vagyok és jól jönne minden infó!
2014. okt. 22. 21:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Az egész életünket a fiam fejlesztésének szenteljük, hogy normális életet élhessen. Hamarosan már 28-an járnak az óvódai csoportjába, ahol ő az egyedüli sni-s. Nem kap most sem külön figyelmet és mégsem gúnyolják, jól beilleszkedett. Már barátkozik is. A gyógypedagógusunk szerint pont ő az aki valóban bírná a többségi sulit. Egyébként úgy néz ki nem nézik a papírt majd és mehet a jó képességei miatt tovább a többiekkel suliba. Azokkal, akikkel 3 és fél évig együtt jár oviba.

Hiszem, hogy neki menni fog, nem gondolom, hogy ki kellene a vonnunk a világból. Vagyis, mivel refomátus intézmény, így kicsit mégis ki van vonva így is!

Köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 26. 09:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Értem, persze. Az én fiamnak is sokkal magasabb az intelligencia szintje, mint az átlagos korabelieknek. Annyiban pontosítanék, hogy a "kivonni a világból" kifejezés nem vonatkozik az integrált iskolákra. Az integráció lényege pont az, hogy egészségesek közé járjon a gyerek. Az enyém is integráltba fog járni, csak azzal a különbséggel, hogy nem 32 lesz az osztálylétszám, hanem pl. 14. Azért ez lényeges különbség. Szerintem.
2014. okt. 30. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!