Autista/ Aspergeres gyermekem 6 évesen elkezdheti az iskolát?
6,5 éves Aspergeres kislány a fiam osztálytársa. Normál iskola, normál tagozat, de természetesen gyógypedagógus kíséri figyelemmel/segíti őket.
Szerintem vannak fokozatok, hogy mennyire illeszthető/integrálható be egy Asperger szindrómás.
Első válaszolónak ha valamihez hülye vagyok akkor nem válaszolok rá, ellentétben veled! Egy kicsit még olvass utána a dolgoknak, mielőtt marhaságokat írogatsz össze vissza!
Kedves kérdező, ha a gyermeked okos értelmes, intellektusa a normál felett van, semmi akadálya, hogy elkezdje az iskolát 6 éves korban!
Szociális problémák sajnos mindig is lesznek, hiszen rajt van a skálán!
Szerintem elkezdheti, de ha jól tudom ehhez az iskola beleegyezése is kell. Én is mentem volna 6 évesen elsőbe de egyszerűen nem engedtek, minden tesztem 100%-os lett de akkor sem. Pedig nem is voltak annyira szembetűnő problémáim. Szóval ez az iskolán múlik hogy engedik-e, ha igen, nincs akadálya.
Az első meg nem tudom honnan vesz ilyeneket, elég erős általánosítás. Én is túléltem a normál sulit pedig aspergeres vagyok, volt probléma de nem rosszabb mint ami bárkivel előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!