Ovis es csak a bugyiba hajlando kakilni es csak itthon?
Hasonló volt nálunk is, úgy láttam egyszerűen félt a wc-től meg a bilitől, illetve inkább attól, hogy látta ezekben a kakát, képes volt akár 4-5 napig is visszatartani, akkor meg fájt a hasa, hashajtót kapott, még rosszabb volt.
Nem tudok nagy tanácsot adni, csak azt, hogy már egy fél éve túl vagyunk rajta, sok-sok türelem kellett, sokat meséltem én is neki, talán úgy sikerült először, hogy elmentünk a wc-re együtt, de nem ült rá, hanem álltunk a wc mellett, én meséltem és amikor mondta, hogy jön a kaka akkor lekaptam a bugyit róla és gyorsan fel a wc-re így belepottyant. Ezt csináltuk még egy párszor, hogy állva kezdte a bugyiba majd a wc-be fejezte be, utána egyszer csak ő maga mondta egy nap hogy anya üljünk a wc-re, és onnantól kezdve ment mint a karikacsapás.
Sok-sok türelem és ne keseredj el, úgy látszik ez a fóbia elég sok gyereknél megvan ebben a korban.
enyém is ezt csinálta, 3 éves koráig.
én kitaláltam egy mesét, hogy a wc-ben wc manók élnek, és kakit esznek. ha nem kakil wc-be, akkor nagyon szomorúak lesznek... persze ezt jó hosszan és minden nap. az adta az ötletet, hogy imádta a domestos reklámot :D
most 5 éves, azóta fejlesztgeti a mesét, én már rég kiszálltam. most delfineket "etet meg a kakijával"
tudom, elég gáz, életben nem is mesélném el, de tényleg bejött :)
Próbáld meg, hogy fél óránként megkérdezed, hogy kell-e neki.
Járj egy kicsit jobban a nyakára.
Ha kb minden nap ugyanakkor kakil, ültesd bilire.
Durva módszer, de bejött, Nagyanyám csinálta anyu nővérével.
Hiába magyarázta, szépen kérte, semmi. Na egyszer jött, hogy bekakiltam, fúj, cseréljünk bugyit. Nagyanyám meg mondta, hogy először ő befejezi a dolgait, aztán cserél neki bugyit, ha már nem volt képes a wc-re elmenni, vagy legalább előtte szólni. Kb 1-1,5 órát töltött el a teli bugyiban, és soha többé nem kellett szólni, hogy a wc-re menjen legközelebb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!