A kislányom 6,5 hónapos. Szinte semmit nem hajlandó megenni, a bébiételt elfogadja, de semmilyen tápszert (pedig 6-féle van itthon), semmilyen tejpépet. Babakrémtúrót meg édesfehér joghurtot már adtam neki, ímmel-ámmal megette. Mit adhatok még neki?
a 1,5 évesem kapott pepszines gyógyszertári kikeverős gyógyszert, a gyerekorvos írta fel, nem tudom, hogy ezt lehet-e ennyire kicsinek adni. Ez gyomorsavat csinál, egész nap evett tőle. Amikor elkezdtük, 8 kg volt, most 2,5 évesen 11 kg. Ő sem szeret enni, de a gyümölcsöket imádja.
Arra gondoltam ,hogy ha mindig növelnéd a tejpép adagot és csökkentenéd a gyümi adagját, akkor talán rájönne, hogy azt is meg lehet enni. Csak a tejtermékekkel van gondja? Azt mondtad, az üveges bébikajákat megeszi. Akkor azzal lehet "hizlalni" ezzel meg kísérletezgetni esetleg.
Adj neki tejet! Nem valószínű, hogy pont a te gyereked tejallergiás. Ha semmit nem fogad el, akkor tejet kell adni.A tej nem méreg, Régebben minden baba azt kapta. Jó lehet hoyg 1000-ből egynek ártott, de észreveszed, ha hasmenést kap tőle. Akkor abbahagyod.
Most nem SZOKÁS adni, de ez nem azt jelenti, hoyg tilos. Ha neki nem kell a tápszer, akkor kap tejet. Ha az orvos is ezt mondja, akkor add nyugodtan. Sokkal jobb, mintha éheztetnéd :)
Egész nap tejet kell ennie. Hiszen baba. Ha más nincs, akkor tehéntejet.
Esetleg kecsketej? Az nem lenne jobb? Ezt kérdezd meg az orvostól, mert szerintem jobb.
"Ő is úgy mondta,hogy ilyenkor még nem szokták javasolni,de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele,hogy persze nem az ő gyerekéről van szó!"
-azért nagyobb baj ha éhezik, mintha nem az aktuális trendnek megfelelően eteted!
És ha nem gyarapszik, akkor éhezik, nélkülöz valamilyen tápanyagot a szervezete. Jobban hiszel ismeretlenül nekünk, felelőtlen válaszolgatóknak, mint az orvosodnak??
Ha nem hiszel az orvosnak, akkor hallgass anyukádra, vagy anyósodra!Krémtúrón nem lehet gyereket nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!