Más 21hónap körüli gyereke is nagyon félős, félénk?
A lányom nem ilyen, de ő mindig is nyitott, barátkozós típus volt.
A tiéd félősebb, ez nem baj, minden ember más, a gyerekek sem egyformák.
Az enyém is hasonló volt, igaz õ inkább a férfiakat nem szerette, ha hozzászólt valaki akit nem ismert, ordítani kezdett, még a saját nagypapájára is, igaz ritkán látta.
Aztán kinõtte, most 3 éves lesz novemberben, és tök barátságos mindenkivel.
Szerintem ne aggódj, életkori sajátosság, sok kisgyerek átmegy ezen, majd abbahagyja.
1. vagyok
Egyedül nevelem a lányom, majdnem 2 éves, de játszótéren összesen életében talán 5 alkalommal, ha voltunk.
Felnőttekkel találkozik ugyan, de gyerekekkel ritkán, mégis mindenkivel mosolygós, kezdeményező.
Ez személyiség kérdése (is), nem lehet arra fogni, hogy azért félős a kérdező gyereke, mert nem jár társaságba.
A gyerekek nem egyformák, ugyanúgy, mint a felnőttek, van nyitottabb, barátságosabb, és visszahúzódóbb, csendesebb is. Szerintem normális, amit tapasztalsz. De talán segíthet, ha többet vagytok társaságban, és idegenekkel.
Mi pici kora óta hordjuk mindenhova, mindig bíztatom, hogy legyen barátkozós, társalogjon, amikor picike volt, mindenkinek kézbe adtam-aki vevő volt rá, hogy szokja a társaságot. Most lesz 3 éves, borzasztó nagy dumás, ha valaki nyitott felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!