Hogyan neveljem meg az 5 éves húgomat? SOS!
Most fogja tölteni a húgom az 5 öt.
Nagyon szeretem , de rettenetesen ki tud készíteni , például:nagyon rendetlen álladóan én takarítok utána mivel nem nagy a házunk muszáj megcsinálnom,ahová csak nyúl ott baj és rosszaság történik ha eszik nem tudom neki elmagyarázni hogy egy meg a konyha asztalnál mert ha bemegy áll a bál.A szüleimnek is elmondtam a problémámat de nem is figyeltek rám , már állandóan a sírás kerülget miatta ,és mivel a szüleim egész nap dolgoznak és nyári szünet van így nekem kell vele lenem , e mellet még van egy kis baba szintén a húgom , nagyon féltem tőle de ha a picivel foglalkozok akkor rosszalkodik semmivel nem lehet lekötni a figyelmét mert mindig csinál valamit , a fürdőben a vegyszereket piszkálja pedig magasan vannak és mégis , széket visz be és megoldja vagy a wc papír gurigákat fejti le vagy beáztatja,vagy a wc kefét nyomja be a klotyóba és rám fogja a szülők előtt h én miattam szaros a kefe...
A szekrényemben tartok már mindent , de azt is kiberheli állandóan,kiborongatja a tusfürdőimet , a laptopot állandoan piszkállja pedig rengeteget veszekedek vele miata a telefonomat is es meg el is rontja,meg nem tudom elaltatni delután , eseroszakos rancigal meg ha nem ugy van ahogy ö akarja akkor egy duhongo orult lesz, a hirtelen helyesirasi problemakert meg bocsi de jelenleg is cibal mert nem engedem ki a szakado esobe hanem vinnem elaltatni ,de tudom h ugysem fog!
És még sorolhatnám a rosszasagait de ez már így is eleg h tanacsot tudjatok nekem adni , légyszi segitsetek okos válaszokkal mertebbe bele fogok orulni!!
(15L)
Jóságos Úristen, egyedül vigyázol két pici gyerekre? Hát minden elismerésem, ez még felnőtteknek, anyukáknak sem egyszerű feladat.
Az 5 éves húgod unatkozik, és figyelmet követel magának. Valamivel le kell kötni úgy, hogy fontosnak érezhesse magát. Feladatokat adj neki, pl. "te már olyan ügyes nagylány vagy, gyere, csináljunk együtt rendet! Te elpakolod a játékokat, én a ruhákat!" Vagy "segíts nekem kicserélni a hugi pelusát! Hozd ide a pelust, stb." Nagyon dicsérd meg, ha bármi jót csinál! Ha nem akar segíteni, adj neki színeznivalót, és időnként nézd meg, hogy halad vele, vagy kirakós játékot. Vagy mutasd meg neki, hogy kell papírból hajtogatni valamit, és utána hagyd, hadd próbálkozzon. Együtt kivághattok valamiket reklámújságból, és ragaszthattok belőle képeket (de az ollót, ragasztót utána rakd el jól!). Tanítsd meg söprögetni, takarítani, és kérd meg a szüleidet, hogy este minden jó tettéért kapjon dicséretet, esetleg valami apró jutalmat (mosolygós arcot egy füzetbe, matricát, pár szem drazsét, amit jónak láttok). Beszélgess vele sokat, pl. mondd el neki, hogy a telefon milyen fontos, ha elrontja, nem tudsz segítséget kérni, ha baj van. Ha kimegy az esőbe és elázik, megbetegedhet, kórházba kerülhet. Ha nem akar rád figyelni, mondd el a jelenlétében egy babának vagy macinak (ez vicces lesz :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!