Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Rossz anya vagyok vagy az...

Rossz anya vagyok vagy az óvoda az oka?

Figyelt kérdés
Egy háztartásban éltünk anyósommal és csúnyán alakultak a dolgok és hazaköltöztem kislányommal 2 hónapra.Semmi gond nem volt,még akkor sem amikor visszaköltöztünk,addig párom átalakította a házat mert ez az állapot tarthatatlan volt (anyósommal).Szóltak hogy mennem kellene dolgozni úgyhogy amikor hazaértünk nem sokra rá kislányomat elvittem délelőttre oviba hogy szokja a gyerekeket mert nemsokára dolgoznom kell és ne érje hidegzuhanyként amikor egész napra ott hagyom mert nagyon anyás. Első nap üvöltve sikítva szedték le rólam,pityergett ott is és amikor hazahoztam letettem aludni.Üvöltve kelt és fél óráig úgy ordított hogy már orvost akartam hívni,de abbahagyta. Azt mondta hogy nem talált ott az ágyba és megijedt hogy elmentem.Rá 2 napra megint üvöltve kelt szintén ugyanígy. Aznap este állandóan pityergett hogy nem akar oviba menni mert megütötték a fejét és kergették hogy megverik. De viszont az én csöppségem kezdte. Pont beteg lett nem vittem oviba de utána este olyan taknyos volt és köhögött hogy nem tudott aludni és nem tudta abbahagyni a köhögést,úgyhogy felébresztettem adtam neki gyógyszert és ki akartam szívatni az orrát.Sose volt gond az orrszívással bármikor kellett.Ezután jött a feketeleves :( Mondtam neki hagy szívassam ki mert nem tudsz aludni,de már a szájába folyt is, ekkor mondtam neki hogy akkor felöltözünk és a doktor bácsi kiszívja neked ha nekem nem engeded.Olyan ordításba és rohamba kezdett hogy nagyon megijedtem elkerült engem,nem szólt hozzám,nem hagyta hogy hozzáérjek és ha odamentem ahol Ő volt akkor elment onnan. :( Kimentem a szobából nem sokkal később megenyhült és kifújtuk az orrát.Rá 2 napra belepisilt a fürdővizébe mondom ebbe fogsz fürödni nem engedek le ennyi vizet,semmi bajod nem lesz tőle,még egy adat roham következett.Azóta eltelt pár nap és nem volt ilyen nagy roham féleség megpróbálom rögtön leállítani,sajnos úgy sikerül hogy befejezed vagy hozom a vesszőt,mert párom már régebbtől vesszővel igazgatja ha már elszalad vele a ló,de ez hatásos.Most az óvoda okozhatja hogy nem tudja feldolgozni vagy én vagyok rossz anya?

2014. jún. 23. 14:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%
Szegény kislány :-(
2014. jún. 23. 14:42
 12/39 A kérdező kommentje:
A vesszőt nem úgy kell érteni, nem veri vele a gyereket soha nem volt megütve bántva nehogy azt mondjátok,borzasztó eleven,mikor már elszalad vele a ló akkor szokta elővenni de nem veri vele úristen!!! Bárki megmondja hogy soha nem volt vele gond,csak akkor kezdődött hogy az oviba került.
2014. jún. 23. 14:43
 13/39 Andizsuzsi ***** válasza:
94%

"Bárki megmondja hogy soha nem volt vele gond"

Akkor miért is kellett régebbtől vesszővel fenyegetni? És az orvossal miért kell riogatni?

Kérdező, valamit te itt nagyon elhallgatsz. ha a gyereket soha nem ütöttétek meg, akkor mitől hatásos a vessző elővétele?

Amúgy igen, lehet az óvoda következménye, hogy fél, hogy elhagyjátok. Ezt sok kisgyereknek nehéz feldolgoznia, de ilyenkor a nem a fenyegetés, a vesszővel hadonászás és társai a megoldás.

2014. jún. 23. 14:47
 14/39 anonim ***** válasza:
77%
Ha soha nem verte meg vele, akkor a gyerek nem félne tőle, úgyhogy ne kezd magadat kimosni. Továbbra is rossz anya vagy.
2014. jún. 23. 14:48
 15/39 anonim ***** válasza:
66%
Azért nem kéne ennyire nekiesni a kérdezőnek... minket kiskoromban anyu fakanállal fenyegetett, ha már nem bírt velünk, de soha nem ért hozzánk senki, mégis hatott a fenyegetés :)
2014. jún. 23. 14:50
 16/39 anonim ***** válasza:
93%

Én sem értem hogy hatásos a vesszővel igazgatás, ha soha nem kapott vele. Ha csak lobogtatjátok előtte, attol még nem fog félni, de mindegy...

Meg tényleg hogy került egyáltalán a képbe a vessző, ha eddig áldott jó gyerek volt? Nem kicsit zavaros ez a sztori.

Egyébként az én fiam is megsínylette kicsit az ovikezdést, ráadásul két hónap múlva kistesója is született. Még most is vannak durva kilengései, toporzékolós hisztijei, de ezeket nem fenyítéssel kell kezelni. Sokkal hatásosabb a türelem és a szeretet.

(Bár a türelem szerintem nem erősségetek, legalább is az írásod alapján nem)

2014. jún. 23. 14:53
 17/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 15/16 nálunk is volt ilyen amikor anyukánk a fakanállal jött ha nem bírt velünk,és mi se voltunk soha verve.
2014. jún. 23. 15:06
 18/39 A kérdező kommentje:
A vessző úgy került képbe hogy páromnak gyakran nem fogad szót és ő úgy gondolja hogy ez a megoldás erre és igen régebbtől. Én másképp gondoltam és eddig tényleg egy áldott jó gyerek volt,nem volt problémám vele,csínytevések és kisebb hisztik,rosszalkodások voltak de ez így van jól és nem kellett nekem addig vessző.De az ovi óta más a helyzet. Ami igaz az igaz,igen én is elővettem ,de csak most,mert már sok volt amit csinált,de hangsúlyozom verve nem volt!!!
2014. jún. 23. 15:39
 19/39 anonim ***** válasza:
74%
Akkor magyarázd már el nekem, hogy miért fél tőle? Az én gyerekem attól, amit nem ismer (tehát, hogy megütöm vesszővel és az fáj, csak hogy a ti példátoknál maradjunk) nem fél. Miért is félne, amikor nem ismeri a fájdalmat, amit okoz? Sántít ez az egész.
2014. jún. 23. 15:42
 20/39 anonim ***** válasza:
94%

Ha régebben áldott jó gyerek volt, akkor miért kellett vesszővel "igazgatni"? És ha sose kapott vele, akkor honnan tudta, hogy az rossz dolog és félni kell tőle?

Orvossal sem kellene ijesztgetni, mert ha tényleg beteg lesz akkor azért fog ordítani, mert azt hiszi, hogy az valami szörnyű ember. Holott ő lenne az aki segít rajta.

Írtad, hogy 2 hónapra elköltöztetek, majd vissza költöztetek. Na ez is oka lehet annak, hogy így viselkedik, na meg az ovi is lehet egy ok, nem mindenki szokik be 2 nap alatt. Elég rendezetlennek tűnnek a gyermek életkörülményei.

2014. jún. 23. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!