Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nagyon elvagyok keseredve ha...

Nagyon elvagyok keseredve ha barki, tud, valami ertelmeset szivesen fogadom?!

Figyelt kérdés
Arrol van szo hogy a 4 es fel eves fiam, nagyon kezeletlen nem birunk egyszeruen vele nagyon el lett fajulva a dolog(ok tudom a szulo hibaja) olyan szinten tart minket, terrorban hogy hihetetlen pl ha valamit. Kigondol azonnal kell neki mert, olyan hisztibe, kezd, hogy az elviselhetetlen szoszerint magara hozza a roszulletet: ( van pl olyan mondja meg hogy merre menjunk a.kocsival ha nem arra, meub
2014. jún. 14. 04:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet nagyon elfajult nevelési hiba is, de látatlanban többnek tűnik.

Jól beszél és főleg jól érti a beszédet?

Készítsetek rajzos napirendet, reggel nézzétek végig mire számíthat aznap, és tartsátok is magatokat hozzá. Az egyes lépések (váltások) előtt szóljatok időben, mutassátok meg mi következik, és állítsatok be valami csengőt kb 5 percre, aminek a hangjára tényleg el kell pakolni/ indulni kell / stb. Az enyémeknek ez segített. A csörgőórát talán külső hatalomnak érezték, aminek még a felnőttek is engedelmeskednek, hát akkor ők is.

És főleg keressetek szakembert!!! Akár magánrendelést is, mert mire az állami rendszerben időpontot kaptok, még tovább romolhat a helyzet

2014. jún. 15. 14:05
 22/31 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat! igazabol tudom hogy en rontottam el nala a nevelest es en miattam is fajulhatott ideaig ez az egesz , dee o vele mas volt szuletesetol fogva mind a ket lanyommal! o mikor mar a hasamba volt mondtak hogy beteg less stb.. hal Istennek semi Baja nem lett akkor ami idegen keresztul mentem azt nem kivanoim senkinek:( o ugye eZt szepen vette at tolem :(utanna mikor megszuletett szijba kellet tartan 6 hetig a labacskaja miatt mert harantfekvesbe volt bennem es a laba kette allt az is hal ISTENNEK helyre jot, utanna 1 evesen kiderult lagyekserve van amivel muteni kell megmutottek(kozbe en teherbe estem a kicsi lanyunkkal) ra egy evre kiderult brutalisan elrointottak a serv mutetet mert a golyojat a mutet kozben felhuztak a hasuregebe akkor meg egy mutet :( az sem volt 100% os mert most ujra ,muteni kell ! kozbe megszuletett ugye a kislanyunk akkor kijott rajta a testver feltekenyseg nagyon ...es szerintem ez meg abbol maradhatott visza amugy egy nagyon aranyos kedves kisfiu aki nagyon elvarja hogy szeressek! foleg en:) es en imadooom ot !!
2014. jún. 15. 14:53
 23/31 anonim ***** válasza:
különben nekem is a hideg víz jutott eszembe...
2014. jún. 15. 23:05
 24/31 anonim ***** válasza:
16%
én az ilyen helyzetekben olyan szívesen megmutatnám a szülőknek hogy hogy is kell ezt kezelni...nem vagyok szadista, csak következetes a sajátommal és rendkívül nyugodt jólnevelt gyerek, olyannyira hogy idegenek dícsérik itt-ott. csak egy legegyszerűbb példa, nálunk az van mivel félénken szólal meg pl idegenekkel úgy edzünk hogy fagyit ő vesz magának mondja mit kér. elmentünk és nem szólalt meg simán letettem hgoy megyünk haza visíthatott, de nem, a fagyis megdicsért hogy ritka az ilyen következetes szülő...lehet lepontozni hogy szegény gyerek lelki világa meg a többi liberális marhaság, de a következő alkalommal mondta mint a kisangyal...tudja hogy velem nem sz@rakodhat...de tisztel is, igaz én is emberként és nem gyerekként bánok vele, mindent megbeszélünk és imádjuk egymást. de van még százával példa erre és gondolom nem én vok az egyetlen aki ilyet tudna írni, szóval én elképzelni sem tudom hogy idáig fajuljon, de amíg te nem változtatsz a gyerek terrorban fog tartani...én ha olyan helyen lennék simán kitenném a kocsiból a járdára, persze nem hagynám ott, de megmondanám neki akkor szállhat vissza ha befejezte, és ha ott kell állni 3 órát akkor ott kell. semmi nem lehet fontosabb mint hogy neveljem a gyereket...
2014. jún. 15. 23:28
 25/31 A kérdező kommentje:
igazad van utolso teljes mertekben! igen es ma kiprobaltam a hideg vizet is :) haaat visitott igaz de kepzeljetek azota olyan szepen eljatszik egy hangja nincsen:) kulfoldon elunk es itt sajnos nem tehetem meg hogy az utcan ha vergodik pl kiteszemn a kocsibol vagy a fenekere csapok mert rogkton ram hivnak a rendort es elvinnenek :( de a hideg viz utan beszelgettem vele mondtam neki nagy fiu vagy ? mondta igen:) l;ehet veled beszelgetni ? mondta igen , kerdeztem tole tudod miert kaptad a hideg vizet ? eloszor azt mondta azert mert kaptam de mondom miert ? es azt mondta mert hisztiztem :) ugy hogy o nagyon is tisztaban van a dolgokkal de szakeemberrel is megfogom nezetni ! mindenkeppen!
2014. jún. 16. 01:53
 26/31 anonim ***** válasza:
Tanultam kisgyermek pedagógiát. Ez a tipikus dackorszak. Ez természetes életkori sajátosság. A hisztivel nem kell foglalkozni. Nem kell ezen elkeseredni. Tudomást sem kell róla venni. Nekem két gyermekem van, 6 éves a lányom, 2 éves a fiam. Amikor hisztiztek, én csak röhögtem rajtuk. Akkor voltak a legaranyosabbak. De vízzel sosem szabad ezért leönteni őket, az gyerekbántalmazás. Amikor a lányom két éves körül volt, ő is hisztizett sokat, volt, hogy pont egy élelmiszerboltban jött rá a hiszti, de olyan, hogy más kiakadt volna tőle. Levetette magát a kőre, és ordított. Én meg mentem tovább kezemben a bevásárlólistával, és raktam be a kosárba, amit kell. Persze azért nem hagytam ott, nem mentem tőle messzire, csak hogy lássam, és közben mosolyogtam rajta. Aztán nem telt el két perc, rájött, hogy nincs értelme a hisztijének, felállt, és jött tovább, mintha misem történt volna. A hisztiből nem kell ügyet csinálni. Minél inkább ügyet csinál belőle valaki, a gyerek megérzi, és annál inkább nem hagyja abba, mert örül, hogy hatást ér el vele, hogy van közönsége.
2014. jún. 17. 09:16
 27/31 anonim ***** válasza:
81%
azért nehogy már a hideg víz gyerekbántalmazás legyen... mi ez a liberális marhaság???régen még pofon is küldték őket nem csak a szülők de a tanárok is és ha tanár pofont adott a szülő mégegyet mert biztos jogos volt...akkor nem rúgdostak tanárokat taknyos tizenévesek akiket még a szülő is megy megvédeni és kirugatni a tanárt...hol itt a normális erkölcs?
2014. jún. 17. 13:36
 28/31 anonim ***** válasza:

Utolso,

Szerintem azt latni, mikor a gyerekeidre szolsz, hogy pl. rakjak rendbe a szobat stb, eloszor, masodszor, harmadszor, aztan semmi. Te eluvoltod magad, es egy vodor hideg viz jon valaszul. Nem vagyunk allatok, gyerekeink sem. Kulfoldon, ahol ugy nez ki egy kicsit inlelligensebbek es nem megalazassal nevelik a gyerekeket, ott ha ezt a hatosagok megtudnak, be is visznek, meghuzigalnak.

2014. jún. 18. 14:28
 29/31 anonim ***** válasza:
48%
én sosem locsoltam a gyerekre hideg vizet mert nem fajult el a nevelés, de vannak határok, velem nem szórakozik a gyerek...de a kérdés nem ez volt, hanem ha elfajult mit lehet tenni, és a hideg víz még nem ártott senkinek. ja hogy a kis lelke sérül oh szegény...
2014. jún. 18. 16:09
 30/31 anonim válasza:
Ha otthon kezd el hisztizni akkor csak be kell a szobájába zárni aztán majd rájön hogy semmit nem ér el vele és abbahaggya.
2014. jún. 25. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!