Nem bírom már elviselni! Mit tegyek?
Még egy ötlet (amúgy nagyon megértelek, és nagyon is érett vagy a korodhoz képest :))
ezt a kérdést és a válaszokat mutasd meg a szüleidnek, az írott szót jobban felfogják, ez mindig, mindenre érvényes. Ha nem akarod direktbe megmutatni, intézd úgy, hogy "véletlenül" meglássák, egész biztos észhez térnének!
Igencsak intelligensnek tartom a kérdezőt, még akkor is ha lekislányozza a húgát. Azon se lettem volna meglepve, ha azt írja, hogy kis csitri... hiszen eléggé idegesítő lehet a tény, hogy a feje tetejére állhat, akkor se változik a helyzet a szülei hozzáállását illetően.
Az én húgomat apum ajnározta, csak az volt a jó, amit ő csinált, a fejem tetejére állhattam, akkor is neki volt igaza. Ő a kisebb, nekem kell türelmesebbnek lenni, stb.
Kedves kérdező! Próbáld meg finoman, de nevelgetni, terelgetni a húgodat. Vond be a takarításba, legyen ő a legnagyobb segítséged, érezze, hogy fontos Neked az, hogy részt vegyen a dolgaidban. Ha ő teszi rendbe pl. az ágyat, figyeld meg ha valaki összetúrja, már kikéri majd magának. A plüssmacit is beszéld meg vele... Az neked is fontos, így néha kölcsön adod neki, de néha viszont Te szeretnél vele lenni. Kérdezd meg mi az a játéka, amit nagyon szeret... és ügyesen csavard a dolgot, hogy cseréljetrek. A szüleiddel nincs értelme beszélni szerintem, mert ahogy én elképzelem Te is lázadsz, ki vagy borulva és sok jó nem sülne ki belőle. Legyél okosabb a kislánynál, és finoman nevelgessed. Ha okosan csinálod még csak panaszkodni se tud, hiszen mire??? Arra panaszkodna, hogy segített neked? Vagy arra, hogy cseréletetk játékot? Legyél okosabb. :)
úú. hát ebbe lehet valami.
az az igazság, hogy... őszinte leszek, tényleg nagyon haragszom rá, valóban féltékeny lehetek, ezt belátom, de nekem direkt keresztbe tesz :) múltkor kisírtam a lelkem a szüleimnek ,hogy nekem csend kell és nyugalom, a lányka elkezdett trombitálni a szobámba erre a hisztire kb. 10 percel...
lehet hogy úgy érzi nem szeretem...
köszönöm!!
beszéltem anyuval erről, azt mondta, szerinte ha több szeretetet adnék a hugomnak, biztos rendesebb lenne velem és hallgatna rám... próbálkozom mostanában... tényleg.
a tanulás... az az igazság, hogy ha tanulnom kell, anyu foglalkozik a hugommal, de nagyon ritkán szoktam. 3-4es tanuló vagyok, ami nekem jó, a humán tantárgyakból 4-5ös vagyok, mert azok érdekelnek, a többi húz le, mint például a Kémia, de azzal nem is foglalkozom. Vendéglátós suliba járok és a szakmai jegyeim is kitűnőek, szóval azt hiszem a tanulás egész jól megy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!