Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ilyen "gyerekk...

Mit lehet tenni ilyen "gyerekkel"?

Figyelt kérdés
Van a családban egy 18 évét betöltő lány. Egyszerűen nem tudom mit kellene kezdeni vele. Nem jár iskolába, ha be is jár tök felesleges, mert egyesnél jobb jegye sosincs, kijelentette, hogy ő nem fog soha dolgozni. Nem csinál semmit, csak a buli meg a piálás érdekli, sőt mint kiderült már a drog sem idegen neki. Legjobban az aggaszt, hogy semmi jövőképe nincs. Fogalmam sincs milyen segítséget kellene igénybe venni. Hogy lehetne normális útra terelni?

2014. máj. 12. 22:25
1 2 3
 11/22 Gabica12105 válasza:
100%
Nem kell megvárni hogy befejezze a sulit mivel már elmúlt 18. Egyszerüen csak a szülőknek a sarkára kell állni és megvonnni a zsebpénzt és nem venni neki ruhát meg ilyesmit és a szülőknek fel kell előtte hozni hogy ha nem viselkedik kirakják a családi fészekből ha ezt nem fogja fel akkor nincs mit tenni egy ismerősöm is ilyen helyzetben volt és ezt csinálta a lány 2 hónap után hazaköltözött és elkezdett dolgozni mivel a sulinak már vége lett
2014. máj. 13. 18:49
 12/22 A kérdező kommentje:

Már 1-2 éve úgy él, hogy nem kap zsebpénzt és így is elvan. A baráti köre elég tehetős.

Én igazándiból valami orvosi segítségre gondoltam, ahol kicsit észhez térítik, hogy legyen életcélja, hogy akarjon valamit elérni, akarjon tanulni és/vagy dolgozni. Legyen normális!

2014. máj. 13. 20:20
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

Sajnalom a szitut, de nem menthetetlen.

Mindenesetre ne itt kerj segitseget, hanem szakemberektol. Mi csak az eszt osztjuk, aztan a legtobben drogot csak a teveben lattak.

Keress fel pszichologust, drogsegito egyletet, hivd fel az ingyenes szamokat. Ok majd segitenek tanacsokkal, otletekkel. Eloszor csak te kutakodj, a "gyereket" meg nem vond bele. Okitsd magad, tanulj hogyan kell helyesen kezelni ezt. Persze mar felnott elmult 18, de akkor is a te kicsi gyereked marad, nem szabad lemondani rola, de azt sem szabad, hogy a sajat eleted ramenjen arra, hogy az oven javits.

Keresd drogfuggo forumokon hasonlo szituban levo szulok ismeretseget, erdeklodj, ok hogy kezelik a problemat. Aki nem ert hozza (itt a GYIKos valaszolok nagyresze) az nem fog tudni erdemben segiteni. (a GYIKos hozza nem ertest ugy ertem, hogy a legtobbunknek nincs a csaladjaban ilyen, szoval nem tudjuk mit kell helyesen csinalni, ezert kerj inkabb szakembertol tanacsot vagy olyanoktol akik sajat borukon tapasztaltak ezt/hasonlot!

2014. máj. 13. 20:35
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszi, szerencsére nem az én gyerekem. Igen valam ilyesmi segítségre gondoltam, csak rajta kívűl senki nem ilyen a családbna,nincs tapasztalat, így nem is tudjuk hol kellene kezdeni.
2014. máj. 13. 20:41
 15/22 ivilicious ***** válasza:
22%

Hát, akkor én sem tudom....valami el van kattanva benne...

Én vállalom, hogy 17-18 évesen elég durván buliztam én is,m inden nap, suli mellett. Ittam és kipróbáltam a drogot, oly annyira,hogy szóbeli érettségire is nulla alvás nélkül mentem hót készen (bár minden ötös lett így is) ...a többit meg inkább nem is sorolom...szüleim amúgy nem tudtak belőle semmit, mindig nagyon megoldottam,hogy véletlenül se lássanak úgy, olyan állapotokban, mert megszakadna a szívük..és normális voltam velük! dolgoztam 15 éves koromtól..

Ezeknek ellenére mindig volt egy jövőképem és,amit el akarok érni, 9 nyelven beszélek,stb..és sikerült egyik napról a másikra lemondani erről az "életről", mikor megismertem a szerelmem...

2014. máj. 14. 09:29
 16/22 A kérdező kommentje:
Na látod pont ez a baj. Oké hogy élni akar és bulizni, de hogy csak ez érdekelje?? Valami nagyon nem stimmel a fejében.
2014. máj. 14. 10:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Miből van pénze inni meg bulizni? Először is egy fillért se adnék neki 2 nagy büdös pofont és nem engedném el csavarogni. Itt kéne kezdeni. Nem venni neki semmit amit szeretne ilyen divatos cucc olyan, csak ha tanul mivel neki még ez a dolga. Ha nem akar semmit menjen dolgozni, abból fedezze a kiadásait, úgyis hamar rájön hogy nem fenékig tejfel az élet.
2014. máj. 17. 15:18
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk miből van pénze bulizni (talán jobb is). Nem kap zsebpénzt. Gazdagok a barátai és meghívják őket. Kijelentette, hogy nem megy dolgozni. Suliba meg nincs kedve járni. amúgy meg betöltötte a 18-at.
2014. máj. 17. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Az unokatesóm ugyanilyen volt. 14 éves korától ugyanezt mondta mint a te lányod, szökött, csavargott, nem járt suliba, rendőrségi ügye is volt. Végül az anyja beadta nevelőotthonba 16 éves korában, mert elege lett. És a mai napig nem bánta meg, azt mondja helyesen döntött. Van két tesója, azok normális, jó fej gyerekek, jól is tanulnak. Nem kell mindenáron ragaszkodni olyan emberhez aki tönkre teszi a családját idegileg, lelkileg. Az ilyen oldja meg a dolgait ahogy akarja. Mondjuk, így, hogy már 18 éves, nem adhatod otthonba, de ha nem bírod tovább, rakd ki a szűrét nyugodtan, ne törődj mások véleményével, akinek nincs ilyen gyereke, úgysem tudja milyen ez.
2014. máj. 19. 11:06
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem az én gyerekem, az anyja meg nem akarja kirakni, mondván, hogy akkor mi lesz? Lehet mégjobban lesüllyed és mehet a saját gyereke temetésére. Amúgy meg nem egy elviselhetetlen, rossz gyerek.
2014. máj. 20. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!