Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni egy négy, és...

Mit lehet tenni egy négy, és fél éves gyerekkel aki nem hallgat senkire, és borzasztóan elvan kényeztetve?

Figyelt kérdés
Sógornőm lánya nálunk nevelkedik.Csak hétvégére visszük haza.Mer eleve elvolt kényeztetve az első perctől,most meg mióta nálunk van még rosszabb lett a helyzet mert anyosom meg mindenki (picikém csillagom)senki nem szol rá rajtam kívül.Én meg ha rászolok vagy nevelni probálom akkor kapok,hogy miért vagyok olyan dúrva.Várom a tanácsokat.Előre is köszi.
2012. febr. 6. 12:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Anyóssal laktok? Tehát magyarul anyós neveli a gyereket, csak ti is ott éltek? Én hagynám, nem a te dolgod megnevelni.
2012. febr. 6. 12:36
 2/16 A kérdező kommentje:
Igen ez eddig oké,csak nálunk is bejáratos,és engem idegileg kikészít.Probáltam kimaradni belőle,de nem lehet.Dédiét is annyira terorizálja,és senki nem szol rá.Azért mégis csak egy 80 éves idős néniről van szó.Egésszen kiborító.
2012. febr. 6. 12:46
 3/16 anonim ***** válasza:
Neked van gyereked? Mi olyan kiborító amit csinál?
2012. febr. 6. 13:02
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem nekem még nincs.Lehet hogy most azt fogjátok mondani,hogy nincs türelmem hozzá,de én nem így képzelem a nevelést.Nekem pl a szüleim nem engették,hogy így beszéljek velük.Fogd be a szád,takarodj ki a szobából meg ilyenek.Ezt biztosan nem nálunk tanulta,mer igy nem beszélünk.A másik amit nem szeretek,hogy a dédit püföli.
2012. febr. 6. 13:15
 5/16 anonim ***** válasza:

Hát én tuti megbeszélném az anyóssal ezt a dolgot!

Kicsit meg kéne nevelni a gyereket!

Igy egy 5 éves gyerek ne beszéljen!

Nekem is van két fiam 3 és 5 évesek de egyiknek sincs ilyen szája!

És ne verekedjen főleg egy idős nénit!

Jár oviba-,?

Ott is ezt csinálja?

Majd ha mások előtt fogja ezt csinálni elég szégyen lessz az anyósodnak!

Egyébként miért nem az anyukája melett van a kicsi,ha nem vgyok tul indiszkrét?!!!

2012. febr. 6. 13:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem szard le, nevelje akire bízták (anyós, dédi), max hisztis lesz, párszor megverik/kiközösítik ezért a többiek az oviban és akkor majd megtanulja gyorsan.

Nem tudsz mit tenni, ha nem Téged püföl(amit ne hagyj, mégis csak felnőtt vagy, nem az ő s*ggéből jön a napfény) akkor nem a Te dolgod, mert nem a gyereked és nem konkrétan Rád bízták. Ha senki nem akarja nevelni, ne Te legyél az aki nem is közeli rokona, meg akitől nem is várnak segítséget, sajna de ez van.:(

2012. febr. 6. 13:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért velünk van mert ahol ők élnek nincs korszerű ovi.Nem túl jó a fűtés és sokszor megvan fázva.Márciustól megy vissza az oviba.A másik dolog amiért nálunk van,az apja külföldön dolgozik,az anyja is dolgozik.Anyósommal próbáltam már beszélni,de ő azt mondja nem értek hozzá.Tanácstalan vagyok,kezdem azt hinni,hogy én nem értek a gyerekekhez mi lesz az enyémmel.
2012. febr. 6. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van egy gyerek ne beszéljen igy és ne emeljen kezet egy felnőttre!

Se senkire!

2012. febr. 6. 13:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit félve nyitottam meg, mert nekem is szemtelen 4.5 évesem van, de azért szerencsére nem ilyen szinten :) (nálunk "csak" dübörögve elvonulás és szemforgatás van, esetleg kiabálva beszélés)

Nos amit én tennék a helyedben: ha bejön az én lakrészembe megmondanám neki, hogy el kell fogadja a szabályaimat, ergo tisztelettel beszélünk a felnőttekkel nem verekedünk stb, de ha nem nálatok van akkor letojnám. Szerencsére nem a te bajod, az más, hogy szegény kislányt is sajnálom, hogy ilyen idiótán nevelik, mert jócskán megnehezítik az életét.

A saját gyereked miatt meg ne aggódj, mert ha fel vannak állítva bizonyos határok akkor egy igazán hisztis gyerek sem válik ilyenné, tehát ha csak nem ugyan így fogod nevelni akkor nem lesz ilyen.

Ha meg esetleg táplálsz némi szeretetet vagy empátiát a kislány iránt akkor játékkal próbáld meg ebből az állapotából kizökkenteni. Biztos sok baj lehet a háttérben, ha így viselkedik, pl szülők hiánya meg még ki tudja, így egy kedves szóval sokszor többet el lehet érni, mint kiabálással. Persze ha nem érzel semmit iránta akkor nem kell erőltetni, mert a gyerekek úgy is megérzik.

Ami viszont biztos szerintem az az, hogy nem a kislány tehet arról, hogy ilyen, mert ahogy nézem rajtad kívül nagyon még senki nem mondta meg neki, hogy mit nem szabad csinálni.

2012. febr. 6. 14:18
 10/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.Köszönöm a tanácsodat.Meg persze a többieknek is.Teljesen igazatok van nem kellene foglalkoznom a témával a nagy szülőkre kellene hagynom mindent.Lehet sőtt biztos,hogy ezt fogom tenni.Abban is igazatok van,hogy meglehet próbálni nálunk a mi szabályaink viselkedni hátha ez be fog jönni.Higgyétek el hogy próbáltam sokféle képen foglalkozni vele de ez egy kis szörnyeteg.Sokszor veszekszek miatta a párommal,mivel ő sem nézi jo szemel ha rászólok.Olyankor ha veszekszem vele és ő is jelen van akkor oda bújik a páromhoz és szinte élvezi ha miatta veszekszik velem.Tudom most azt gondolhatjátok,hogy csak én gondolom így de sajnos ez nem így van.
2012. febr. 6. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!