Mit lehet tenni egy négy, és fél éves gyerekkel aki nem hallgat senkire, és borzasztóan elvan kényeztetve?
Biztos, hogy élvezi, de csak azért mert körülötte forog a világ és úgy érzi VALAKI, azt kell, hogy mondjam a történeted alapján ebben a családban te vagy egyedül aki igazán törődni akar ezzel a kislánnyal, mert a szeretet nem az, hogy mindent megengedünk (az a lustaság), ha szeretek valakit akkor az érdekében tudok nemet mondani és olyan döntéseket hozni ami pillanatnyilag fájdalmas neki, de hosszú távon a hasznát szolgálja.
beszélgetned kellene a férjeddel erről, hogy te nem bántani akarod, de a világ szabályokkal teli és ő sem akarja, hogy az unokahúga legyen az az oviban iskolában az akit utálnak, mert követelőző, mert el sem tudja képzelni, hogy máshogyan is lehet valami, mint ahogyan ő képzeli.
Ha a férjeddel sem jutsz dűlőre akkor max annyit tehetsz, hogy magaddal szemben határokat szabsz, meg mondod neki, hogy velem te így ne beszélj, ha szemtelenül akarsz szólni hozzám inkább ne is szólj hozzám...esetleg annyi, hogy egy okos kislány nem bántja az öregeket, hanem tiszteli és mivel szerinted ő okos kislány így illenék úgy viselkedni...ennyi, ennél többet nem tehetsz szerintem.
Én hiszek neked, én is ismerek ilyen kis szörnyeteget, azt kell vele csinálni, hogy ha odamegy hozzád, hozzád szól, vagy esetleg kér valamit, rá sem szabad nézni, ne vegyél tudomást róla! Akkor sem ha hisztizik, akkor sem ha földhöz vágja magát! Majd lassan(napok, akár hetek) után oda kell menni hozzá, és meg kell valamire kérni, figyeld meg, megfogja csinálni!
Remélem hogy segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!